Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

İşte Litera gerçekleri

İşte Litera gerçekleri
  • Aydın Şafak Gazetesi’nin bir süre önce duyurduğu emekli bürokrat, Aydın BŞB’de yaşanan skandal, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını mahkeme kayıtları ve belgelerle ve yazılarıyla tek tek kamuoyuyla paylaşıyor.
  • Özlem Çerçioğlu için adeta kabus haline gelen ve dava sürecini uzatmak adına her türlü yola başvurulan, halkın “Litera yolsuzluk dosyası” olarak bildiği fakat birleştirilmiş çok sayıda dosyadan oluşan gerçeklikler, artık aydınlığa kavuşuyor. Tamamı evraklı ve belgeli olan yazı dizimiz ile diğer yargıya veya kamuoyuna yansıyan ya da yansımayan dosyaları, nefes nefese okuyacaksınız.

İşte emekli bürokratın kaleminden, birleştirilmiş dosyalarla ilgili ilk yazı…

LİTERA GERÇEKLERİ…

BASINDA LİTERA DOSYASI OLARAK ADLANDIRILAN ASKİ YAZILIM  İHALELERİ HAKKINDA AÇIKLAMALAR

Aydın Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü, 01/04/2014 tarihinde Aydın Belediyesi’nin  Büyükşehir belediyesine dönüşmesiyle 2560 sayılı kanun ile kurulmuştur

2560 sayılı kanun gereğince Aydın Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’dur. Dolayısıyla Aşağıda bahsedeceğim yazılım ihalelerinden 1. derece sorumlu kişi de Özlem Çerçioğlu’dur.

Şöyle ki; ASKİ Yönetim Kurulu Başkanı olan Özlem Çerçioğlu yönetim gündemini belirleyen kişidir. Yani ASKİ’deki tüm yazılım satın alma ihalelerini belirleyen kişidir. Onun bilgisi dışında hiç bir alım ilgili 2560 sayılı kanun gereği yapılamaz. DOLAYISIYLA YAPILAN TÜM BU ALIMLARDAN 1. DERECE SORUMLUDUR.

Aydın Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yukarıda bahsettiğim üzere Özlem Çerçioğlu’nun  sorumlu olduğu yazılım ihaleleri aşağıda belirtilmiştir.

LİTERA 1, LİTERA 2,

LİTERA 3, LİTERA 4,

FİBES 1, FİBES 2,

ARGA 1, ARGA 2, ARGA 3;

GİBİ YAZILIM İHALELERİ YAPILMIŞ VE YAZILIM SATIN ALINMIŞTIR.

HALEN YAZILIM İHALELERİ SATIN ALINMA İŞLEMİ DEVAM ETMEKTEDİR.

ÖRNEĞİN ÜNİVERSAL FİRMASINDAN 2023 YILINDA YENİ BİR YAZILIM ALIMI DAHA YAPILARAK BİLİNEN 11 TANE YAZILIM İHALESİ YAPILMIŞ, BU ALIMLARIN HEPSİ PAZARLIK VE DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA ALINMIŞTIR.

TÜM BU ALIMLARDA YUKARIDA BAHSEDİLDİĞİ GİBİ GEREK 2560 SAYILI KANUN GEREKSE 5216 SAYILI KANUN GEREĞİNCE SORUMLU YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’DUR.

YAPILAN BU ALIMLARI YUKARIDA BAHSETTİĞİM GİBİ KANUN GEREĞİNCE YÖNETİM GÜNDEMİNE ALAN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN BU İSTEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN, GEREKÇE RAPORUNU HAZIRLAYAN VE KOMİSYONLARDA İHALE KOMİSYON BAŞKANI OLAN KİM?

BU KİŞİYİ İNCELEYELİM.

Bu kişi, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Özel Kalem Müdürü olan Gökçen Çavuşoğlu’nun eşi Ozan Çavuşoğlu’dur.

Bu yazılımların alımında gerekçe raporunu hazırlayan, bu alımlarda ihale komisyon başkanı olan Ozan Çavuşoğlu kim?

Bilgisayar mühendisi mi?

Yazılım Mühendisi mi?

Donanım mühendisi mi?

Tabi ki hayır hiç biri değil.

Bu ilgili kişi Belediye’de işçi kadrosunda çalışan yukarıda bahsettiğimiz mesleklerle ilgisi olmayan vasıfsız bir işçi yani teknik anlamda düz işçidir.

OZAN ÇAVUŞOĞLU DENİLEN BU KİŞİ TEK BAŞINA YAZILIM İHALESİ ALIMINA GEREKÇE RAPORU HAZIRLAYIP İMZALAMASI YETKİSİNİ KİMDEN ALIYOR? BU İLİŞKİDE YUKARIDA AÇIK BİR ŞEKİLDE BELİRTİLMİŞTİR.

AYRICA DAHA DA VAHİMİ, BU ALIMLARLA İLGİLİ AYDIN 1. AGIR CEZA MAHKEMESİ’NDE YAPILAN YARGILAMADA YARGILANAN SANIKLARIN MAHKEMEDE VERMİŞ OLDUKLARI İFADELERDE SÖZ KONUSU BU ALIMLARIN İMZALANMASI İÇİN GEREK KOMİSYON ÜYELERİNE, GEREKSE PİYASA ARAŞTIRMACILARINA OZAN ÇAVUŞOĞLU’NUN BİZZAT BASKI YAPTIĞI, BU ALIMLARI İMZALAMALARININ BAŞKAN TARAFINDAN İSTENDİĞİ, KENDİLERİNE OZAN ÇAVUŞOĞLU TARAFINDAN SÖYLENDİĞİ, İMZALAMAMALARI HALİNDE İSE KENDİLERİNE YER BEĞENMELERİ GEREKTİĞİ ŞEKLİNDE TEHDİT EDİLMİŞ, İMZALAMAK ZORUNDA KALDIKLARINI İFADE ETMİŞLERDİR.

BUNA RAĞMEN OZAN ÇAVUŞOĞLU AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE TEK BAŞINA İFADE VERMİŞ OLUP DİĞER SANIKLARIN VE VEKİLLERİNİN SAVUNMA HAKKI KISITLANMIŞTIR.

OZAN ÇAVUŞOĞLU VE BİR NUMARALI SORUMLU SANIK ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN DİĞER SANIKLARLA BİRLİKTE İFADE VERMESİ ZORUNLU OLMAKTADIR. 1. AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NİN BU YÖNDE KARAR VERMESİ BEKLENİYOR.

OZAN ÇAVUŞOĞLU’NUN BAŞKANIN BU İHALELERİ İSTEMESİ İLE İLGİLİ VE PERSONELE BASKI YAPTIĞINI İSPAT EDEN GÜZEL BİR ÖRNEK İSE YOUTEBE DÜŞEN SES KAYDI İLE AYNI KİŞİNİN NASIL BASKI YAPTIĞI AÇIK BİR ŞEKİLDE İFADE EDİLMEKTEDİR.

AYRICA BU YAZILIM İHALELERİ  HALEN YAPILMAYA NEDEN DEVAM EDİLİR?

MEVCUT İHALELERİ ALAN KİŞİLER KİMLERDİR?

BU KİŞİLER KİMLERLE YAKINDIR?

BU KONUDA AÇIKLAMALARIM BİR SONRAKİ YAZIMDA OLACAKTIR.

EN DERİN SAYGILARIM VE SEVGİLERİMLE HEPİNİZİ SELAMLARIM.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!