Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

İş insanları da dolandırılmış…

İş insanları da dolandırılmış…
Taş döşeme işçisi olarak Aydın Belediyesi'nde işe alınan, Özlem Çerçioğlu döneminde yürü ya Ozan denilerek sağ kolluğa kadar yükseltilen Ozan Çavuşoğlu adıyla Aydın BŞB ve Efeler Belediyesi'nin gözde kalemlerinden bir gazeteci tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen dolandırıcılık eylemlerinde yeni bir boyuta geçildi.

Aydın Şafak Gazetesi'ne ulaşan çok sayıda mağdur kişi, işe alınacakları vaadi ve bunun da Ozan Çavuşoğlu tarafından sağlanacağını söyleyen bir gazeteci tarafından kendilerinden para alındığını, şahsın Aydın BŞB ve Efeler Belediyesi bürokrasisinde çok yakın ilişkilerine tanık olduklarını, bu nedenle inandıklarını kaydederek, şikayetçi olduklarını ifade etmişlerdi.

Haberimiz ardından ihbarlar yağmaya devam etti.

Aydın BŞB ve Efeler Belediyesi tarafından yüklüce desteklendiği herkesin malumu olan ve zamanının çoğunu bu belediyelerde geçiren gazeteci etiketli şahsın karıştığı olayların, bunlarla da sınırlı kalmadığı öğrenildi.

Tarafımıza ulaşan çok sayıda iş insanı da, yine işlerinin takibi ve sorunlarının çözümü için Aydın BŞB Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen ile yakın ilişkilerini kullanacağı vaadinde bulunan şahsın, kendilerinden yüklü miktarlarda ödemeler aldığını kaydettiler.

Şahsın aldığı paraları, Ertuğrul Yamen ile paylaştığını defalarca kendilerine ifade ettiği iddiasında bulunan mağdur iş insanları, “Israrlarımız sonucu bir gün bizi Ertuğrul Yamen ile görüşmeye götürdü. Fakat görüşemedik. Mağduriyetimizin giderilmesi için Aydın BŞB kapısından ayrılmayacağız. İsimleri geçenler bizlerle görüşene, olaylar açığa çıkana kadar işin peşini bırakmayacağız” beyanında bulundular.

Gazeteci kisvesiyle pek çok kişiden güveni kötüye kullanarak haksız menfaat temin eden şahsın adı, geçmişte de yine böyle pek çok iddialar ve mahkemelik durumlarla gündeme gelmişti. Buna rağmen Aydın BŞB ve Efeler Belediyesi'nin gözde kalemi olarak hem belediye bürokrasisi üzerinde etkin oluyor, hem de yüksek meblağlarla desteklendiği biliniyordu.

Bunun karşılığı ise yazıları, paylaşımları ve youtube yayınlarında Özlem Çerçioğlu'nu övüyor, kendisine hedef gösterilenleri ağır ifadelerle itibarsızlaştırmaya çalışıyordu. Hatta yayınlarda küfre varan ifadeler kullanıyordu. Tüm bunların bilinmesine rağmen şahsa Aydın BŞB ve Efeler Belediyesi tarafından sağlanan ayrıcalıkların nedeni, sürekli sorgulanıyordu.

Bilindiği gibi şahsın adını kullandığı Özlem Çerçioğlu'nun sağ kolu olarak bilinen Ozan Çavuşoğlu, Çerçioğlu'nun bir numaralı sanık olduğu dosyaların çoğunda, kendisi de sanık durumunda. Düz işçi olduğu, konuyla ilgili eğitimi ve memuriyeti bulunmadığı için imza yetkisine sahip olmadığı halde adrese teslim ihalelerde yasa dışı şekilde çok yere imza atması nedeniyle, yıllardır süren davadaki çok sayıdaki dosyada, sanık durumundaydı.

Olaylarda adı geçen Aydın BŞB Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen ise milyarlarca liralık bütçe ve yine milyarlarca liralık Aydın geneli imar rantı konusunda yetki sahibiydi. Hakkında yasa dışı şekilde kapatılıp Danıştay kararıyla tekrardan açılan soruşturma dosyasında Yamen, evrakta sahtecilik-nitelikli dolandırıcılık-kamuyu zarar uğratma gibi fiiller nedeniyle, memuriyetten atılmaya gidecek bir süreç içerisinde bulunuyordu.

Olayları alt alta koyduğumuzda;

1- Çok sayıda yolsuzluk-usulsüzlüğe yönelik dosyada bir numaralı sanık olan Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığını yürüttüğü,

2- Yine sağ kolu Ozan Çavuşoğlu'nun aynı dosyalarda yargılanmakta olduğu,

3- Genel Sekreter Ertuğrul Yamen hakkında evrakta sahtecilik-nitelikli dolandırıcılık-kamuyu zarara uğratma fiilleriyle soruşturma gördüğü,

4- İki kez görevi kötüye kaullanmaktan ceza almasına rağmen ASKİ Genel Müdür Vekili Hakan Olkaç'ın yasa dışı şekilde koltuğunda oturmaya devam ettiği,

5- Bunun yanında alt düzey personel hariç pek çok daire başkanı ve üst düzey isimlerin yine görevi kötüye kullanmaktan yargılandığı veya hüküm giydiği,

İş bu nedenle adeta kriminal isimlerden oluşan bir kleptokrasinin hüküm sürdüğü açık olan Aydın BŞB için tanımlama açısından söylenecek tek bir ata sözü vardır; “Böyle başa böyle tarak…” Böyle yönetime böyle medya...

Takdiri Yüce Türk Milleti ve Devletimizin ilgili organlarına bırakıyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!