Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

“Hilafi hakikat beyanname”

“Hilafi hakikat beyanname”
Yargılanan sanıklar ve Hakan Olkaç hakkında, “Ombusmanlık” yani, “Kamu Denetçiliği Kurumu” raporu mevcut. Bu rapor da süresi içerisinde düzenlenip, İdare yani Aydın BŞB’ye iletilmiştir. Yani dava içeriği ve sanıkların ne ile yargılanacağı, bizzat Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından Aydın BŞB’ye bildirilmiştir. Hem kesinleşen mahkeme kararlarını uygulamadığı hem de kendisine ulaşan Kamu Denetçiliği Kurumu raporlarına rağmen idari soruşturma başlatmayan başlıca sorumlu, yasalara göre Özlem Çerçioğlu'dur.

Aydın BŞB ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, iki ayrı mahkemeden iki kez görevi kötüye kullanmaktan birer yıl on beşer gün zincirleme ceza almıştır ve bu cezalar kesinleşmiştir.

Şimdi sizlere Aydın 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde sürmekte olan ve kısa süre içinde sonuçlanması beklenen, yine Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili vuku bulan bir olaydan bahsedeceğim.

Burada da davanın yargılama konusu, “Görevi kötüye kullanma.”

“Görevi kötüye kullanma” ifadesi geçince, aklınıza ilk gelen ismi duyar gibiyim. Davanın sanıklarından biri, her zaman olduğu gibi Hakan Olkaç. Tabi bu dava sonuçlanmadığı için, mahkemenin vereceği kararı bilmiyoruz. Fakat burada dikkat çeken husus, İdare yani Aydın BŞB'nin Hakan Olkaç hakkında her zaman arkasına saklandığı, “İki yıl içinde haberimiz olmadığı için soruşturma açamadık. Bu yüzden mahkemelerden ceza da alsa görevine devam eder” mazeretinin, bu kez nasıl havada kaldığı.

Yargılanan sanıklar ve Hakan Olkaç hakkında, “Ombusmanlık” yani, “Kamu Denetçiliği Kurumu” raporu mevcut. Bu rapor da süresi içerisinde düzenlenip, İdare yani Aydın BŞB’ye iletilmiştir. Yani dava içeriği ve sanıkların ne ile yargılanacağı, bizzat Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından Aydın BŞB’ye bildirilmiştir.

Peki İdare yani Aydın BŞB ivedilikle soruşturma başlatması gereken bu konuda ve de yapılan resmi tebligata rağmen soruşturma açmış mıdır?

Hem kesinleşen mahkeme kararlarını uygulamadığı hem de kendisine ulaşan Kamu Denetçiliği Kurumu raporlarına rağmen idari soruşturma başlatmayan başlıca sorumlu, yasalara göre Özlem Çerçioğlu'dur.

Aslında zincirleme görevi kötüye kullanmak gerekçesiyle ceza alan kişi yani Hakan Olkaç, etik olarak kendisi görevden ayrılmalıydı. Hem kendisini, hem kurumunu daha fazla yıpratmamalıydı. Çünkü kendisinin almış olduğu kararlar yüzünden, çok sayıda personel de kendisiyle birlikte yargılanıyor, bazıları ceza alıyor.

Bu gerekçelerle affını isteyeceğini umut ediyorum.

Önümüzdeki günlerde, “Hilafi hakikat beyanname vermek” konusunu işleyeceğim. Böyle bir yazı kaleme alacağıma ben bile inanmazdım. Bir memurun böyle bir suçun içerisinde olması, Ağır Ceza Mahkemeleri'nde yargılanmayı gerektirecek bir eylemdir.

Çok enteresan ve içerisi bilgi mahiyetli olan hilafi hakikat beyanname ile ilgili tüm belgeleri, “Bilet, fatura vb.” ve bilgileri, gelecek yazımda ele alacağım.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!