Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Helalarından bazıları bulundu

Helalarından bazıları bulundu
Özlem Çerçioğlu'nun Kuşadası sahillerinden söküp kaçırdığı helalardan bazıları Koçarlı ilçesinde ortaya çıktı.

Bilindiği gibi sahiller ilçe belediyelerine verilince adeta öfke seline boğulan Özlem Çerçioğlu, ilk iş olarak Kuşadası sahillerinde bulunan hela-duş kabini-şemsiye-sezlong-oturma bankları ve su borularını söktürmüştü. Çerçioğlu'nun hurdaya çıktı onun için sahillerden söktük dediği helalardan bir kaçı Koçarlı'da görülmesi bir yalanı daha ortaya çıkarmış oldu.

Diğer ilçelere hiç dokunmaz iken Kuşadası sahillerindeki helaları tam da sezon önü neden söktürdüğü bir türlü anlaşılamayan Özlem Çerçioğlu, bu tavrıyla halktan büyük tepki görmüştü. Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla huşu içerisinde hizmet verdikleri Kuşadası sahillerindeki görevlerinden açığa alınan helalar, Kuşadası ASKİ tesislerinde çürümeye terk edilmişti. Daha sonra medya tarafından yerleri tespit edilen helalar, Kuşadası'ndan kaçırılırken görüntülenmişti.

Akıbetleri meçbul olan helalardan bazıları sonunda bulundu. Koçarlı Belediyesi'ne hediye edilen bazı helaların üzerlerine ilçe belediyesi logosu yapıştırıldı.

Hela açılışının Özlem Çerçioğlu'nun da katılacağı görkemli bir tören ile yapılacağı belirtilirken, kendi akıbetlerinin ne olacağı endişesiyle yaşayan diğer helaların, “Gelin olmuş gidiyorsun” şarkısı eşliğinde gözyaşı döküp, ağıt yaktığı görüldü.

Edinilen bilgiye göre, Koçarlı'ya gönderilen helalarda ilk kimin hacet gidereceğinin, Aydın BŞB tarafından yapılacak kura ile belirleneceği kaydediliyor. İlk hacet hiderecek şanslı için kurdela kesme töreninden sonra özel imal edilen ıbrık ve Koçarlı yöresinde dokunmuş el bezleri verileceği kaydediliyor.

Günün anlam ve önemine binaen saygı duruşu ve istiklal marşı ardından Özlem Çerçioğlu'nun konuşma yapacağı, daha sonra ise helaların yıllarca görev yaptıkları Kuşadası'ndaki mesleki kariyerleri halka tanıtılacak. Akabinde okunacak şiirler ve halk oyunları gösterileri sonrası, akşamına da konser verilecek. Ümit Besen tarafından verilecek konserde bol bol, “Nikahına beni de çağır sevgilim, istersen şahidin olurum senin” şarkısı çalınacağı öğrenildi.

Edinilen diğer bir bilgiye göre de, kız annesi olarak Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, oğlan evi olarak Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı'nın nikah şahidi olacağı söylentileri, halk arasında büyük sevinç yarattı.

Kura ile belirlenecek şanslı ilk hacet giderici kişinin Aydın BŞB besleme medyası tarafından, “Aya ilk ayak basan Neil Amstrong'dan daha büyük iş başardı” şeklinde tüm dünyaya tanıtılacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Yine Aydın BŞB şirketlerinde çalışan binlerce personelin de açılış sırasında görevlendirildiği, ilk şanslı kişinin hacetini giderirken, “Oh ne güzel kokuyor. Allah kolaylık versin. tarihe geçtin tarihe. Ne güzel ses çıkartıyorsunuz” şeklinde pankartlar taşımaları bekleniyor. Hatta Ozan Çavuşoğlu emrindeki görevlilerin adam takip ettirme, emekçileri işten attırma gibi çok önemli faaliyetlerine ara verip, ilk hacet giderecek kişiyi asker yollama töreni gibi havalara atacağı da kaydediliyor.

Dünya tarihinde siyasi intikam aracı olarak helaların kullanılmasını akıl eden ilk kişi olarak tarihe geçen Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu bu zeka dolu icraatlarından dolayı kutluyoruz. Kendisine bu dahiyane düşünceleri nedeniyle üzerine hela kabartmaları çizilmiş özel bir plaket verilmemesi halinde, Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı'nın halk tarafından ıkım ıkım kınanacağı uyarısında bulunuyoruz.

Aydın Şafak Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalara göre Kuşadası'ndan kaçırılan bazı helaların Aydın Atatürk Kent Meydanı'nın tam göbeğine dikilerek, Efeler Halkına gelmiş geçmiş en büyük ve rahatlatıcı hizmetlerden biri sunulacağı da öğrenildi. Öte yandan helaların bulunması sonrası Kuşadası sahillerinden sökülüp akıbetleri hala belli olmayan oturma bankları, su boruları, şemsiye ve şezlonglarla ilgili helaların endişeli bekleyişlerinin sürdüğü öğrenildi.

Yoldaşlarının akıbeti konusunda merak içinde olan helaların, diğer malzemeler ortaya çıkarılmazsa kimsenin hacetine izin vermeyecekleri, “Helaları Koruma ve Kollama Sendikası” avukatları vasıtasıyla ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunacakları da, gelen bilgiler arasında yer alıyor.

NOT: Haberimiz zeitungdur, böyle yönetim zihniyetine anca böyle haber yakışır. Bu zihniyetle ağla Aydın'ım ağla, ister elinde ibrikle gez ister başını bağla.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!