Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Hatice Gençay’ı kim yönlendiriyor?

Hatice Gençay’ı kim yönlendiriyor?

  • Hatice Gençay'ın, 3 yıl önce kesin kabulüyapılan Anfitheatreyi çökük-çürük ilan etme çabası Didim’de gündemin ana maddesihaline geldi.
  • Didim'de halk hizmetve icraat beklerken, Belediye Başkanı Hatice Totik Gençay'ın önceki Başkan AhmetDeniz Atabay dönemiyle hesaplaşma çabası ilçede huzursuzluk kaynağı oldu.

Edinilen bilgiye göre;

3 yıl önce kesin kabulü yapılan Didim Anfitheatre hakkındaçökme olduğu yönündeki iddialar, bilerek medyaya servis ediliyor. Atabayfobisinin hala devam ettiği iddia edilen Belediye Başkanı Hatice Totik Gençay'ın Anfitheatre ile ilgili mahkemeye gittiği veçürük-imalata aykırı işler olduğu yönündeki iddiaları mahkemece reddedildi.

Mahkeme kesin kabulü üç yıl önce yapılan inşaattan müteahhitfirmanın sorumlu tutulamayacağını belirterek Hatice Totik Gençay Başkanlığındaki Didim Belediyesi'ninbaşvurusunu reddetmesi ardından Gençay bu kez sağdan soldan derlediği bilirkişiüzerinden sudan sebeplerle mazeretler üretmeye başladı. Daha sonra ise bunukendilerine yakın medya vasıtası ile servis ettiler.

İŞİN PERDE GERİSİNDENE VAR?

Aydın Şafak Gazetesi ise yerinde yaptığı araştırmalardaiddiaların gerçek dışı olduğu ve sudan sebeplerle gerçeklerin örtülmeyeçalışıldığını tespit etti.

Ulaşılan bilgilere veiddialara göre; müteahhit firmanın belediyeden iki buçuk yıldır yaklaşık 10milyon lira alacağı bulunuyordu. Başkan Gençay ise parayı ödemek yerine buyolla işleri yokuşa sürmeyi tercih etti. Müteahhit firma ise bunun karşılığındaDidim Belediyesi'ne icra takibi başlattı. Avukat- icra masrafları vefaizleriyle birlikte bu yolla aslında Didim halkı yüklü miktarda kamu zararınauğratılmış oldu.

İkinci bir iddia ise Anfithatre ihalesiyle ilgili gündemegeldi.

İddialara göre;Didim Belediyesi Anfitheatrenin konser ihalesine çıktı. Fakat arzu edilen kişideğil başka katılımcılar ihaleyi alınca yayılan bu tür iddialar ile ihale iptaledildi. Böylece adrese teslim yapılamayan ihalenin iptali için sanal gerekçeoluşturulmaya çalışıldı. Öte yandan HaticeTotik Gençay çürük iddialarını ortaya attıkları Anfithatrede ADÜ mezuniyettörenine katılmıştı. Bunun yanında “Anfiteatreçöküyor da aynı kompleks içindeki restoran niye çökmüyor?” sorusunun yanıtıakıllarda soru işareti ortaya çıkardı.

Söz konusu Anfitheatre’de CHP Önceki Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil çok sayıdaünlü isim vatandaşlarla buluşmuş, binlerce vatandaşın katıldığı onlarca konserverilmişti. O zaman sağlam olan binanın bir anda nasıl çökmeye başladığınınsorusuna Hatice Totik Gençay'ın necevap vereceği merakla bekleniyor.

Yapılan araştırmalara göre Anfitheatre’nin inşaatı sırasındadepreme en dayanıklı ve en pahalı beton kullanıldı. Betonlar da DidimBelediyesi Beton Fabrikasından alındı. Yapılan tüm işlemler hem DidimBelediyesi hem diğer Devlet kurumlarınca onaylanarak binanı üç yıl önce kesinkabulü gerçekleşti. Bunun yanında yeni binaların oturma süresi yaklaşık beşyılı buluyor. Beş yıl boyunca binalar zaman içerisinde oturma işleminigerçekleştiriyor.

Tüm bu mimari gerçekler bilinirken yaşananları çökme olarakkamuoyuna aktarma ve bu nedenle konserlerin yapılamayacağı söylentilerininyayılma çabası arkasında yatan gerçekliklerin yukarıda işaret edildiği gibialacaklı firmaya ödeme yapılmadığı için firmanın icra takibi başlatması veyapının konser alanı için çıkılan ihalenin istenilen kişilere değil başkakatılımcıların kazanması gerçekliklerin örtülme çabası olaral kabul ediliyor.

Binadaki havalandırma tesisatlarının elektrik parasındankaçınmak için uzun süredir çalıştırılmayışı sonucu oluşan nemin müteahhitleilgili değil işleten kişi ve kurumdan kaynaklı olduğu da, ortaya çıkan diğerbir traji-komedya misali geröeklik olarak karşımızda duruyor.

GENÇAYI KİMYÖNLENDİRİYOR?

Didim siyaset arenasında ana gündem maddelerini oluşturulaniddialar arasında Hatice Gençay'ın,kendinden önceki belediye başkanı AhmetDeniz Atabay'a karşı olan tavır ve tutumlarının yer alması başı çekiyor.

İddialara göre;Hatice Gençay göreve geldikten sonraAtabay döneminden pek çok personele mobing uygulanmaya başlanıldı. Hatta üstdüzey bürokratlar tarafından aranılarak kendilerine başka belediyelerde yerbulmaları istendi. Bazı personeller ise ileride oluşabilecek mobing davalarınakarşı bu aramaların kayıtlarını aldılar.

Tüm bunların yanında HaticeTotik Gençay üzerinde şu aralarda en etkili yönlendirici ismin, BelediyeMeclis Üyesi Sevil Şahin olduğu önesürülüyor.

İddialara göre, SevilŞahin daha önce Ankara da Sendika Avukatlığı yapıyordu. Fakat yaşanan bazıolumsuz olaylardan sonra sendika avukatlığından ayrıldı. Daha sonra babasınında yaşadığı Didim'e gelen Sevil Şahin,bir süre belediye avukatlığını yürüttü. Fakat dava kayıp oranları oldukçayüksek çıkınca Ahmet Deniz Atabaysözleşmesini yenilemedi.

Ardından yine tanıdıkları vasıtasıyla Söke Belediyesi'ndegörev alan Sevil Şahin, burada hukukservisinde diğer çalışanlarla yaşadığı sorunlar ardından kısa süre sonra oradanda ayrılarak, Didim’de serbest avukatlığa başladı.

Seçimler sırasında ise CHP listesinden belediye meclis üyesiseçildi. Ardından Hatice Totik Gençayile aralarında kurulan sıkı bağ nedeniyle idari kararlarda anayönlendiricilerden biri haline geldi. Didim kamuoyu ve siyaset arenasındailerleyen süreçte Anfitheatre üzerinden yaşanacaklar, ortaya çıkacak diğergerçeklikler ve Başkan Gençay'ın hala AhmetDeniz Atabay ile hesaplaşma çabası yönündeki iddiaların hangi boyutlaravaracağı konusunda pek çok senaryolar şimdiden hararetli bir şekildekonuşulmaya başlandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!