Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Hakan Olkaç’ı nereye kadar koruyacaksınız?

Hakan Olkaç’ı nereye kadar koruyacaksınız?
Aydın BŞB ASKİ Genel Müdür Vekili Hakan Olkaç'ın zincirleme görevi kötüye kullanmaktan, iki ayrı mahkemeden bir yılın üzeri cezalar almış, her iki cezası da kesinleşmiştir. Dolayısıyla Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 21/04/2022, Aydın 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 05/03/2024 tarihli kararlarında, Genel Müdür Vekili Hakan Olkaç'ın zincirleme görevi kötüye kullanma suçları sabitlenmiştir.

Soruyoruz… Hakan Olkaç zincirleme şekilde bu suçları işlerken idarece idari soruşturma yapılmış mıdır? Eğer 657 Sayılı Devlet memurları Kanunu 127. maddesi 2. fıkrası gereğince, disiplin cezasını suçun işlendiği tarihten itibaren iki yıl içinde haberimiz olmadı gerekçesine sığınıp suçu ve suçluyu koruma niyeti içerindeyseniz, bu yazımı iyi okumanızı tavsiye ederim.

Öncelikle Hakan Olkaç'ın disiplin amiri, Aydın BŞB Başkanı ve ASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Çerçioğlu'dur. Özlem Çerçioğlu bu fiillerin işlenildiğini ne zaman öğrenmiştir? Eğer yeni öğrenmiş ise, 7068 sayılı kanunun zaman aşımı başlıklı 29. maddesinde, konu çok açıktır.

Ayrıca 657 sayılı kanunun 125. maddesinde sayılan fiil ve halleri işleyenler hakkında, bu fiil ve hallerin işlenildiğinin disiplin amiri tarafından öğrenildiği tarihten itibaren başlar denilmektedir.

Bu nedenle ASKİ Genel Müdür Vekili Olkaç hakkında disiplin amiri olarak Aydın BŞB ve ASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun 2560 sayılı yasa uyarınca, yukarıda saydığımız iki yıl mazereti dahil hiç bir yasal boşuk veya mazerete sığınmaya kalkışmadan soruşturma başlatması zaruridir.

Eğer Özlem Çerçioğlu bu disiplin sıruşturmasını başlatmaz ise, görevi kötüye kullanmak suçundan hakkından dava açılmasının yolu açılacaktır.

Şöyle ki;

Hakan Olkaç 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 23 ayrı dosyadan yargılanmıştır. Zincirleme görevi kötüye kullanma suçunun işlendiği son dosyanın tarihi ise, 14/12/2015 dir. İdarece bunun tespitinin çok kolay olduğu, haberimiz yoktu mazeretinin gereçersiz ve hayatın olağan akışına aykırı bulunduğu kendileri dahil herkesin hem fikir olacağı bir konudur.

Bir idare ve idarenin başındaki kişilerin, hem de mülki müfettişlerin çok kısa sürede yaptığı araştırmalar, verilen bilir kişi raporları ortadayken 23 dosya hakkındaki soruşturmadan haberdar olmamaları mümkün müdür?

İddia ediyoruz ki idare bu soruşturmalardan 2016 tarihinde haberdardır.

Haberleri olduğu halde 2 yıl içinde kasıtlı şekilde idari soruşturma yapmadıkları için, bundan kim veya kimler sorumludur. Bu konuda idari soruşturma başlatılmamasını sağlayan ve yaptırmayan kişi, Hakan Olkaç'ın disiplin amiri Aydın BŞB ve ASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Çerçioğlu olduğu gerçeğiyle karşı karşıya bulunduğumuz açıktır.

Dolayısıyla bu işlemler yapılmadığı için görevi kötüye kullanma suçunu işleyen ve bu nedenle yargılanacak olan Özlem Çerçioğlu'dur.

Şahsi kanaatim Özlem Çerçioğlu'nun bu bilgiler ışığında, 7068 sayılı kanunun zaman aşımı başlıklı 29. maddesinde yer alan ve ayrıca 657 sayılı kanunun 125. maddesi uyarınca, “Bu fiil ve hallerin disiplin işlenildiğinin disiplin amirince öğrenildiği tarihten itibaren başlar” hükmü gereği Özlem Çerçioğlu'nun gereğini yapacağına inanıyor, yapmadığı takdirde kendisini görevi kötüye kullanmak suçundan hakim karşısında bulacağını bir kez daha uyarıyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!