Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Gençay, Çerçioğlu’na tepkisini BŞB konserini protesto ederek gösterdi

Gençay, Çerçioğlu’na tepkisini BŞB konserini protesto ederek gösterdi
Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay arasındaki sıcak savaş devam ediyor. Bilindiği gibi ikilinin geçmişten bu yana yıldızları barışmıyor.

Hatice Gençay'ın Belediye Meclis üyeliği yıllarından bu yana Çerçioğlu'nun emri vaki politikalarına tepki gösterdiği biliniyor.

Karşı tepki olarak Özlem Çerçioğlu, seçim çalışmaları sırasında Hatice Gençay ile beraber görünmemeye özen göstermiş, hatta düzenlenen nadir programlarda kısa süre görünüp apar topar gitmişti. Soğuk savaş modeli süren gerilim, ilerleyen dönemde adeta siyasi sıcak savaşa dönüşmüştü.

İlçe Belediye Başkanlarını emir eri gibi gördüğü artık iyice açığa çıkan Özlem Çerçioğlu'nun bu tavırlarına sessiz kalmayan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, seçimden sonra Çerçioğlu posterleri yerine kendi posterlerini astırmış, sadece BŞB kontrolündeki duraklardaki posterler kalmıştı.

Bu sürtüşme, CHP Genel başkanı Özgür Özel'in Didim temaslarında da gözlerden kaçmamıştı.

Ardından Çerçioğlu CHP’li belediye başkanlarının Karacasu toplantısına, Hatice Gençay'ın gelmemesi için haber yollamıştı. Son olarak ikili sumatic olayında karşı karşıya gelmişti. Yıllardır halkın ucuz su temin ettiği Sumaticler, Çerçioğlu'nun müdahalesi ile suyu kesilmişti. Gerekçe olarak menba sularının arıtılması ve sağlıksız olmaları gösterilmişti.

Sumaticlerde arıtlan sular C vitamini ve diğer katkı maddeleriyle menba suyu haline dönüştürülüp, sumaticler vasıtasıyla satılıyordu. Halk da ucuz suya yoğun ilgi gösteriyordu.

Hatice Gençay ise bu duruma karşı sumaticlerin üzerine yapıştırdığı bildirilerle yaşananlardan Özlem Çerçioğlu'nun sorumlu olduğunu belirtmişti.

İlerleyen dönemde Özlem Çerçioğlu'nun Sumatic bahanesinin haksız olduğu gerçekliğiyle yüzleşildi. Çünkü sumaticler önceki dönem Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay döneminde faaliyete geçmişti. Gelirin yüzde ellisi Didim Belediyesi yüzde ellisi firmaya kalıyordu. Gençay döneminde halk yoğunn ilgi gösterince Sumaticlerin sayısı artırılmıştı.

Şu anda özlem Çerçioğlu'na tepkili olan Didimliler, “Madem sağlıksızdı atabay döneminden bu yana Özlem Çerçioğlu neden müdahale etmedi. Başkan değişince mi sular sağlıksız oldu?” şeklinde tepki gösterdiler. Bu gerçeklik, Özlem Çerçioğlu'nun Hatice Gençay'a karşı husumetinin göstergesi olarak yorumlandı.

Çerçioğlu'nun bu tavırlarıa pabuç bırakmayan Hatice Gençay ise, Aydın'a hiç bir hizmet vermeden halkın parasını konserler yoluyla reklam amaçlı kullanan Çerçioğlu'na tepkisini, BŞB tarafından düzenlenen konseri protesto ederek gösterdi.

Gençay'ın bu protestosu, her haliyle Aydın BŞB tarafıdan servis edildiği belli olan haberlere de yansıdı. Haberlerde Hatice Gençay hedef gösterildi ve haber sonu Hatice Gençay'ın sağlıksız olduğu öne sürülen Sumaticlerin BŞB tarafından mühürlendiği için böyle davrandığı vurgusu ile Çerçioğlu'nun Gençay'a karşı olan husumeti adeta kendi ağızlarından itiraf edildi.

Biz de halkın yönelttiği, “Ahmet Deniz Atabay döneminde hayata geçirilen ve halkın çok tuttuğu Sumaticler aynı yöntemlerle faaliyet gösteriyordu. O zaman sağlıklıydı da şimdi mi sağlıksız oldu? O zaman neden mühürlenmedi de şimdi mühürlendi?” sorularının yanıtlarının, Özlem Çerçioğlu tarafından eğer varsa verilmesini bekliyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!