Aydın
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Fatih Akkentli’ye “kesin mahkumiyet” kararı...

Fatih Akkentli’ye “kesin mahkumiyet” kararı...

  • Aydın BüyükşehirBelediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun prensi olarak bilinen taşeron işçi FatihAkkentli ile ilgili İzmir Bölge Adliye mahkemesi’nden şok bir karar çıktı. Söke'deGönül Ak isimli bir vatandaşı işyerinde, "Öldüreceğiz seni, arabayaalacağız, ölünü bulacaklar senin" şeklinde tehdit ettiği öne sürülenAkkentli'nin Söke 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava sonucundaverilen mahkumiyet kararını İzmir BAM’da onayladı. Buna göre Akkentli tehditsuçundan 5 ay hapse çarptırılmış oldu. (Kesin karar) Bu kararla Akkentli'nin2024 yılında yapılacak yerel seçimde Söke Belediye Başkan aday adayı olmahayalleri de suya düştü.

Fatih Akkentli ve şurekasının medya eliyle ve diğeryöntemlerde yaptıkları sindirme politikaları cezasız kalmıyor. Aydın'da Fatih Akkentli ve Durmuş Tuna'nın çekirdeğini oluşturduğu ve diğer çeşitliyöntemlerle devşirilen yandaşlardan oluşan medya merkezinin yaptıklarıkarşılıksız kalmıyor.

Gazetecilik sınırları içerisinde olmayıp gazeteciliği kalkanolarak kullanarak il genelinde adeta medya terörizmi yarattığı iddia edilen,bunun yanında bizzat fiili tehdit-hakaret-iftira-saldırı-yağmaya teşebbüs-kaçakkesici alet bulundurma iddialarıyla da haklarında çok sayıda dava ve soruşturmasüren ikiliden biri olan “Çerçioğlu’nunprensi” lakaplı ismi FatihAkkentli'ye Söke 4. Asliye Ceza mahkemesinde verilen 5 ay hapis cezası İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nce onaylandı ve kararkesinleşti.

Bilindiği gibi FatihAkkentli, Gönül Ak isimli şahsın işyerinde darp-hakaret ve tehdit nedeniyleaçılan davada Söke Belediye Meclis Üyesi SüleymanYörük ile birlikte yargılanıyordu. FatihAkkentli bu davadan tehdit suçu nedeniyle 5 ay hapis cezası aldı.

İzmir BAM’ınkararından sonra Akkentli’nin daha önce Söke ve Aydın mahkemelerinde aldığıve hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı davaları da böylece yürürlüğe girmişolacak.

Bunun yanı sıra FatihAkkentli'nin ayrıca Söke Tariş Başkanı İsmailÖzer'e tehdit-hakaret-saldırı girişimi ile Avukat oğlu Ali Özer'e karşı yağma girişimde bulunduğu iddiasıyla açılan kovuşturmada sürüyor.

HÜKMÜN AÇIKLANMASIGERİ BIRAKILAN KARARLAR BOZULUYOR

Bu arada mahkeme, FatihAkkentli'nin daha önce ceza aldığı ancak hükmün açıklanmasının geribırakılmasını içeren 5 mahkeme kararının açıklanması yani bu cezaları çekmesi için de ihbarda bulunulmasınıkararlaştırdı. Buna göre, Akkentli'nin Söke 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1,Söke 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 ve Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndekidavalarda aldığı cezalarla ilgili hükmün açıklanması için ihbarda bulunulmasınınkararlaştırılması da kesinleşmiş oldu.

BAŞKAN ADAYLIĞIHAYALİ SUYA DÜŞTÜ

İzmir BAM’nin kararı sonrası, sanığın üzerine atılı suçunkasten işlenen suç olması ve sanığın netice olarak hapis cezasına mahkumolmasından dolayı TCK'nın 53/1-2-3. maddelerinin tatbikine de karar verilmesineolanak sağladı. Bu durumda Akkentli'nin Söke Belediye Başkan adayı olmahayallerinin de suya düştü.

AKKENTLİ’NİN YANDAŞI DURMUŞTUNA DA ZORDA

Öte yandan Fatih Akkentli ile beraber adeta tüm şehirdemedya terörizminin ana unsuru haline geldiği iddia edilen isimlerden biri olanDurmuş Tuna'yı da sıkıntılı bir süreç bekliyor.Bilindiği gibi Durmuş Tuna’ya Söke Asliye Ceza Mahkemesi’nce 4 ay 15 gün hapiscezası verilmişti.

(İlgili haberiokumak için lingi tıklayınız)

https://www.aydinsafak.com/durmus-tuna-ya-hapis-cezasi-h5364.htm)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!