Aydın
26 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Fatih Akkentli Sabah Gazetesi’ne manşet oldu

Fatih Akkentli Sabah Gazetesi’ne manşet oldu

  • Söke’nin “kumpasçısı”olarak anılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Prensi”Fatih Akkentli’ye cezaevi yolu göründü. Söke Cumhuriyet Başsavcılığı’nca İsmailÖzer ve oğlu Ali Özer'e yönelik “yağmaya teşebbüs-tehdit ve hakaret”suçlarından toplam 23 yıla kadar hapis cezası talep edilen Fatih Akkentli’nin,Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce iddianamenin kabul edilerek yargılaması için 23Kasım 2023 tarihine duruşma günü verilmesi sonucu Söke’ye Belediye Başkanı olmahayalleri yıkıldı.

Bilindiği gibi, Söke Cumhuriyet Başsavcılığı Fatih Akkentli hakkında “yağmaya teşebbüs-tehdit ve hakaret”suçlarından Türk Ceza Kanunu 106/1-1.cümle,125/1-4, 148/1, 35, 53, 58 maddeleri kapsamında iddianame düzenlemişti.

Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği Savcılıkiddianamesine göre; Fatih Akkentliyağma suçlaması ile 14 yıl, hakaretsuçlamasıyla 3 yıl, tehditsuçlamasıyla 6 yıl olmak üzeretoplam 23 yıla kadar hapis istemiyleyargılanacak olması Fatih Akkentli’nin bütün dengelerini alt üst etti.

Fatih Akkentli’nintekerrüre esas adli sicil kaydı bulunduğundan Savcılık iddianamesinde yer alan TCK 58. Maddesi hükümlerininuygulanmasına karar verilmesi durumunda ilk duruşmada hakkında tutuklama kararıçıkabileceğinin öngörüldüğü ve ayrıca TCK'nin 53. maddesine göre hakyoksunluğuna tabi tutulacak olması Söke’ye Belediye Başkanı olması yolundakitüm kapıları yüzüne kapattı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!