Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Eski Doğanbey’de iş makinesi tepkisi!

Eski Doğanbey’de iş makinesi tepkisi!
Aydın Söke’de doğal güzelliği ile ünlü Rumlardan kalma Eski Doğanbey Köyü’ndeki özel taş döşeli ara sokaklarla Arnavut kaldırımlı sokaklara iş makinesinin girmesi tepkilere neden oldu.

Aydın Hedef Gazetesi'nden Murat Tan'ın haberine göre;

Aydın’da Dilek Yarımadası Milli Parkı sınırlarında kalan tek yerleşim yeri olma özelliği vasfı taşıyan koruma altındaki Eski Doğanbey Köyü’nde, henüz ne amaçlı girdiği öğrenilemeyen tonlarca ağırlığa sahip paletli eksvatör, mahalle sakinlerinin büyük tepkisini çekti. 

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR 

Eski Doğanbey Mahallesi Kentsel Sit alanı içinde kalan ara sokaklarla Arnavut kaldırımlı sokaklardaki sıra sıra dizili taşlara zarar veren paletli aracın mahalleye girişine, Söke Belediyesi yetkililerinin izin verdiği öne sürülürken, vatandaşlar söz konusu mevzuata aykırı uygulama nedeniyle mahallenin koruma altındaki doğal güzelliği ve tarihi dokusunun yok sayılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Rum ve Türk mimarisiyle sentezlenmiş göz alıcı taş evleri bünyesinde barındıran ve Arnavut kaldırımlı sokakları büyük hayranlık uyandıran koruma altındaki Eski Doğanbey Köyü’ne paletli araç girmesinin yasak olduğu bilinirken, vatandaşlar Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yetkililerini de göreve davet etti. 

Eski Doğanbey'in bu tür sorumsuzca uygulamalara karşı korunması için duyarlılık çağrısında bulunan mahalle sakinleri, benzer olayların yaşanmaması için daha sıkı denetimler yapılması gerektiğine de dikkati çekti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!