Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira…

En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira…

  • En düşük emekliaylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya, emeklilere ödenen bayramikramiyesinin de bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltilmesini öngören kanunteklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Teklife göre, gazilereödenen aylık da 8 bin 503 lira olan asgari ücret seviyesine çıkarılacak.

İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani HizmetTertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve KanunHükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan veBütçe Komisyonu’nda bugün kabul edildi.

Teklif, 5 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığının 7 bin500 TL'ye, emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında ödenen ikramiyelerin de 1000TL’den 2 bin TL'ye, gazilere ödenen aylığın da asgari ücret seviyesineyükseltilmesini öngörüyor.

TORBA KANUNDA NELER VAR

Torba teklifin içinde yer alan bir başka düzenleme de yüksekyargı üyelerinin özlük haklarıyla ilgili. Yargıtay Birinci Başkanvekili,Danıştay Başkanvekili, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Danıştay DaireBaşkanları, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin kıstas aylık oranı, AnayasaMahkemesi üyeleri ile aynı seviyeye getiriliyor. Bu kadrolarda görev yapanlarınek tazminat oranı ve ek göstergeleri Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleriyleeşitleniyor.

Ayrıca Yargıtay Başkanı, Danıştay Başkanı, Sayıştay Başkanı,Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Yargıtay BirinciBaşkanvekili, Danıştay Başkanvekili, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili,Sayıştay, Yargıtay ve Danıştay Daire Başkanlarına verilen yüksek hakimliktazminatı oranları 17 bine çıkarılarak Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleri ileeşit duruma getiriliyor.

Torba kanun teklifinde; deprem, sel, yangın gibi afetler ilesalgın hastalıklarda çalışma yürütenlere madalya ve nişan verilmesi deöngörülüyor. Buna göre; afetler ile salgın hastalıkların önlenmesinde ya dabunlarla mücadele edilmesinde verdiği katkılarla üstün feragat, fedakarlık,başarı ve yararlık gösteren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Devlet ÜstünFedakarlık Madalyası, yabancılara ise Cumhurbaşkanı Kararı ile Üstün FedakarlıkNişanı verilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!