Aydın
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Egeli madenciler İtalya’ya 100 milyon dolar ihracat hedefliyor

Egeli madenciler İtalya’ya 100 milyon dolar ihracat hedefliyor

  • Türkiye’de doğal taşihracatının lideri Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), İtalya’da konumunugüçlendirmek için 25-29 Eylül tarihlerinde iki fuarı birden ziyaret etti. EMİBüyeleri iki fuarda dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçılar ve mimarlarlaverimli görüşmeler gerçekleştirdi.

EMİB, Ticaret Bakanlığı desteğiyle sürdürdüğü Yeni DönemDoğal Taş Pazarlama ve Strateji Geliştirme UR-GE Projesi kapsamında İtalya’dakipazarlama faaliyetlerine mermer ve doğal taş sektöründe dünyanın en önemli fuarlarındanolan ve bu alandaki trendleri belirleyen Marmomac -Mermer, Doğal Taş ve Taşİşleme Makinaları Fuarı ile başladı.

Türkiye’nin maden ihracatında İtalya’nın 2023 yılının Ocak –Ağustos dönemindeki 163 milyon dolarlık tutarla dördüncü sırada yer aldığıbilgisini veren Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu,“Verona Marmomac Fuarı’nda 53 ülkeden 1400 firmanın standı vardı. Dünya’nın hertarafından mimarlar, ithalatçılar, ihracatçılar bu fuarda buluşuyor. Türk doğalsektörü olarak Marmomac fuarında 155 Türk firmamızla güçlü bir şekilde yerimizialdık. İtalya, Türk ihracatçıları açısından güçlü bir ihraç pazarımız. EMİBolarak 8 aylık dönemde İtalya’ya 70 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik.2023 yılı sonunda İtalya’ya ihracatımızı 100 milyon dolara çıkarmayıhedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni Dönem Doğal Taş Pazarlama ve Strateji Geliştirme UR-GEProjesi’nde yer alan 13 firmadan 22 katılımcıyla İtalya’da temaslardabulunduklarını dile getiren Alimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Verona’dakiMarmomac Fuarı’ndan sonra Bolonya’da düzenlenen, seramik ürünlerin ağırlıktaolduğu Cersaie -Uluslararası Yapı, Sanayi, Seramik Fuarı’nı ziyaret ettik.İtalyan alıcıların yanı sıra, fuar ziyaretlerimizde tüm dünyadan maden ve doğaltaş firmaları ile iş görüşmeleri gerçekleştirdik, tasarımcılar ve mimarlar ilebuluşma zemini bulduk. Aynı zamanda, üretim makineleri ve araçları ile üretimproseslerine ilişkin sektördeki teknolojik gelişmeleri yerinde gördük. Verimlibir sektörel ticaret heyetini geride bıraktık. Bu temasların önümüzdeki süreçteihracat rakamlarımıza olumlu yansımalarını göreceğiz.”

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Yeni Dönem Doğal Taş Pazarlama veStrateji Geliştirme UR-GE Projesi’nde yer alan; “ALİMOĞLU MERMER GRANİT SAN.VETİC. A.Ş., AYMAR DOĞALTAŞ MADENCİLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ., BUMERANG MERMERSAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., CENTURY STONE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ., ÇİZGİ MERMER VEGRANİT SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., DENMAR DEKORATİF MERMER İNŞ. TUR. TEK. SAN. VETİC. LTD. ŞTİ., EGE ANTİK MERMER SAN. TİC. LTD. ŞTİ., EGE JEOTEKNİK MÜHENDİSLİKSONDAJ MADEN TUR. İTH. İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ., ELLE NATURAL STONE TUR. İTH.İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., MADENCİ TAŞ MADEN OTM. PETR ÜR. TUR. İNŞ. SAN.TİC. LTD. ŞTİ., MEKMAR DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ., ŞENLER MERMER MADENCİLİK SAN. VEDIŞ TİC. LTD. ŞTİ. ve UMUT İNŞ. VE İNŞ MALZ. TAAH. DEK. MERMER MADEN TUR. SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ.” firmaları İtalya temaslarına katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!