Aydın
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Egeli ihracatçılardan barınak hayvanlarına mama yardımı

Egeli ihracatçılardan barınak hayvanlarına mama yardımı

  • Kedi-köpek mamasıüretim ve ihracatında zirvede yer alan Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar veMamulleri İhracatçıları Birliği, bölgemizdeki hayvan barınaklarına Birlik üyesifirmalardan bedelsiz temin edilerek mama sağlanmasına yönelik sosyal sorumlulukprojesi başlattı.

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleriİhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, “Kedi-köpekmaması üretim ve ihracatında Ege Bölgesi zirvede yer alıyor. Bu kapsamda İzmirMenderes’te bulunan 'Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi’ni ziyaret ettik.Bakımevinin işleyişi, hayvan hakları konularında bilgi edinerek, barınağıgezdik. Korunmaya muhtaç köpekler için Birliğimiz üyesi olan firmalardanücretsiz temin ettiğimiz köpek mamalarını barınağa teslim ettik. Birliğimizceönemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attık. Her ay bir barınağa yardımyapmayı hedefliyoruz. Bu ay bizlere Birlik üyesi firmamız DFC Pet mamasağlanmasında katkı sağladı.” dedi.

Kedi-köpek maması sektöründe küresel ticaret hacminin 2022 yılındayaklaşık olarak 23 milyar dolar olarak gerçekleştiğini anlatan Başkan Öztürk,“Türkiye’de hayvan haklarına dair sorumluluk bilincini daha üst seviyelereçıkarıp, farkındalık kazandırmayı amaçlıyoruz. Türk mama üreticilerimiz candostlarımızın mama ihtiyacını karşıladıkları gibi ihracatta da her geçen günhacimlerini büyütüyor. 2021 yılında 54 milyon dolarlık kedi-köpek mamasıihracatına imza atan ülkemiz kedi-köpek maması ihracatını 2022 yılında yüzde64’lük artışla 88,5 milyon dolara taşıdı. 2022 yılında Türkiye’nin kedi-köpekmaması ihraç ettiğimiz ülke sayısı 94’e ulaştı. 2023 Ocak-Eylüldöneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 50 artışla 89 milyondolar ihracat gerçekleştirilmiştir. Bu ihracatın yüzde 60’lık kısmına tekabüleden 54 milyon dolar hacmindeki ihracat Birliğimizden yapılmaktadır. 2023yılında kedi-köpek maması ihracatımızın 110 milyon doları aşmasını bekliyoruz”diye konuştu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!