Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Efeler Kitap Fuarı başlıyor

Efeler Kitap Fuarı başlıyor

  • Efeler Belediyesi’nindüzenlediği kentin ilk kitap fuarı başlıyor. “1. Efeler Kitap Günleri” ustayazarlar Ahmet Ümit ve Ayşe Kulin’in katılımıyla kapılarını açacak.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ilçeninkültür-sanat yaşamına farklı bir boyut kazandırıyor. 29 Eylül-8 Ekim tarihleriarasında Pınarbaşı Mesire Alanı’nda Efeler halkı edebiyatın zengin dünyasıylabir araya geliyor.

90 yayınevinin stant kuracağı 1. Efeler Kitap Günleri’ndeAyşe Kulin, Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli ve Sunay Akın, NilgünIlgaz, Sedef Kabaş, İlhan Şeşen ve Saygı Öztürk gibi farklı alanlarda kıymetliisimler yer alacak. Fuar boyunca 100 yazar; imza günleri, söyleşiler ve çeşitlietkinliklerle Efeler’e kitapların eşsiz dünyasında 10 gün yaşatacak.

BAŞKAN ATAY:“KİTAPSEVERLER İÇİN EŞSİZ OLACAK”

Kitapseverleri doğayla bütünleştirecek olan “1.Efeler KitapGünleri” hakkında konuşan Başkan Mehmet Fatih Atay, “Efeler’i ‘Marka Kent’yapmak için mesai arkadaşlarımla birlikte çok çaba sarf ediyoruz. Hizmeteaçtığımız her projede sizlerin hayatını her açıdan daha konforlu bir halegetirmek için çalışıyoruz. 1. Efeler Kitap Günleri’nde birbirinden kıymetli 100usta yazarı kentimizde ağırlayacağız. Kitapseverler için eşsiz bir süreçolacak. Bu anlamlı etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyacağız.Tüm bilgi kâşiflerini kitap günlerimize davet ediyorum” diye konuştu.

FUARDA NELER OLACAK?

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Ahmet Ümit, AyşeKulin’in katılımıyla 29 Eylül saat 15.00’te açılacak fuarın ilk günprogramında;  Ahmet Ümit, Ayşe Kulin veÖzlem Şahin saat 16.00’da kitapseverlere imza dağıtacak. Şair Ahmet Telli desaat 17.00’de “Şiir Dinletisi” adlı söyleşiyi gerçekleştirecek.

Fuarın 2’nci günü Gazeteci-yazar Kürşat Başar saat 15.00’te“Sanat ve Edebiyat”, Mustafa Balbay saat 16.00’da “Cumhuriyet: YüzyıllıkDestan”, Mine Kırıkkanat 17.00’de “Türkiye’nin Geleceği” isimli söyleşileriyledüşüncelerini paylaşacak.

1. Efeler Kitap Günleri’nin 3’üncü gün programında ise; Dr.Ceyhun İrgil saat 15.00’te “Genç Cumhuriyet’in vicdan Serüveni”, usta sanatçıSuat Suna saat 16.00’da “Müzik ve Edebiyat”, Metin Uca saat 17.00’de“Metin Ucaile Atatürk’ün İzinde Geçmişten Geleceğe” adlı söyleşilerle fuarda yer alacak.

Fuarın 4’üncü gününde ise saat 18.00’de gazeteci ÖzlemGürses “Gençlerin Kalmak İsteyeceği Memleket” adlı söyleşiyi gerçekleştirecek.Moderatörlüğünü Büşra Elmaskaya’nın yapacağı, Prof. Dr. Sacit Hadi Akdede veNazif Uslu’nun konuşmacı olarak katılacakları “Oyun Yazarlığı Sahneleme veTiyatronun Ekonomi-Politiği” isimli söyleşi de aynı saatte düzenlenecek.

Gülhan Taşkın İkiz’in moderatörlüğünde yazar Zehra Ünüvar’ınkonuk olacağı “Çocuk Edebiyatında Hassasiyet” isimli söyleşi fuarın 5’inci günüsaat 17.00’de gerçekleştirilecek.

Yazar Tahsin Şimşek 4 Ekim Çarşamba günü kitap günleri kapsamındaokurlarla buluşacak. Şimşek saat 17.00’de “Aydın’da Mitoloji ve Sanat” isimlisöyleşide konuşacak. Esra Sağlık ve Mustafa Ünver 5 Ekim Perşembe günü saat17.00’de “Güzün Şiiri mi, Şiirin Güzü mü?” adlı söyleşide yer alacak. Saat18.00’de ise Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, “Ülkemizde Siyaset ve Demokrasi”isimli söyleşide konuşacak. 6 Ekim Cuma Günü saat15.10’da tiyatrocu Özgür Özgülgün “Özgür Abiyle Tarihe Yolculuk” isimlisöyleşiyi gerçekleştirecek. Aynı gün saat 16.00’da usta şair Sunay Akın, “YüzYüze” isimli söyleşide konuşacak. Nasuh Mahruki saat 17.00’de “TürkiyeDepremlere Neden Hazırlanamıyor, Nasıl Hazırlanabilir?” adlı söyleşinin konuğuolacak. Ahmet Zeki Muslu ve Zehra Ünüvar ise saat 18.00’de “Ahmet MusluRomanlarında tarihsel izlek” konusunu işleyecek.

Fuarın 9’uncu gününde de birbirinden kıymetli isimler, imzadağıtacak ve söyleşiler ile konukların zihinlerinde yeni bakış açıları inşaetmeye devam edecek.  Türk edebiyatınınduayen isimlerinden Ataol Behramoğlu, saat 13.00’te “Şiir, Yaşam ve ToplumÜzerine” isimli söyleşide Efeler halkı ile bir araya gelecek. Aynı gün saat14.00’te şair-yazar Tuğrul Keskin, “Tuğrul Keskin’le Şiir ve Hayat Üzerine”adlı söyleşide söz alacak. Etkinliklerin devamında saat 15.00’te Gazeteci-yazarSinan Akyüz, “Bosna’da Savaşın Unutulan Çocukları”, saat 16.00’da yazar BuketUzuner, “Edebiyatta İklim Krizi”, Mavi Vatan’ın geliştiricisi olarak tanınanEmekli Tümamiral Cihat Yaycı ise saat 17.00’de “Cumhuriyet’in 100. Yılında MaviVatan” isimli söyleşiler gerçekleştirilecek.

Festival havasında geçmesi beklenen fuarın kapanış günündeise program yapımcısı, gazeteci ve yazar Bedia Ceylan Güzelce, saat 14.00’te“Yazar ve Radyocu Kimliğiyle Bedia Ceylan Güzelce” isimli söyleşide konuşacak.Saat 15.00’te ise gazeteci-yazar Barış Terkoğlu, “Türkiye Nasıl Yeniden AyağaKalkar” konulu söyleşide fikir ve düşüncelerini misafirlerle paylaşacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!