Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Efeler Belediyesi’nden iş insanlarına bir tehdit daha

Efeler Belediyesi’nden iş insanlarına bir tehdit daha
“Ya istenilen rüşvetleri verirsiniz, ya da geçmiş inşaatlarınızı da denetleriz?”

Özlem Çerçioğlu yapılanmasının hüküm sürdüğü, Anıl Yetişkin'in adeta noter görevi gördüğü 1881 yılında kurulan Efeler Belediyesi, tarihinin en utanç dolu günlerini yaşıyor. “Belediyenin her odasında ayrı soyuluyoruz. Özlem Çerçioğlu bu işin neresinde?” sözleriyle eylem yapan mağdurlar, “Bizden aldığınız rüşvetleri geri verin” sözleriyle, yaşanan rezillikleri kamu oyunun gözleri önüne sermişlerdi.

“Eskiden eşkiye elde silah dağda olurdu, şimdi belediyelerde makam işgal etmişler, gelenden gidenden haraç kesiyorlar” sözlerini adeta doğrulayan yeni bir gelişme, bu kez eşi ile birlikte Efeler Belediyesi’nden fonlanan sözüm ona gazeteci geçinen bir şahıs üzerinden geldi.

Daha önce yıllarca Aydın BŞB şirketleri üzerinden bankamatik olarak görev yapan Cem Ulucan isimli şahsın eşi de Efeler Belediyesi'ne basın müdürü yapılmıştı.

Özlem Çerçioğlu'nun on yıllık kara kutusu Gazeteci Durmuş Tuna Cem Ulucan'ın ayrıca Aydın BŞB den açıktan her ay 30 bin lira aldığını, şu anda 50 bin lira istediğini yazmıştı.

Durmuş Tuna yeni paylaşımlarında Cem Ulucan'ın, Efeler Belediyesi ile işi olan müteahhitlere, “Ben sizin sorunlarınızı çözerim” vaadiyle, iş takipçiliği yaptığı imasında da bulunmuştu. Ulucan, Özlem Çerçioğlu ile sıcak savaş halindeki Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay'ın damadı ile de oturduğunu kendisi açıklamıştı. Bu da oradan ayrıca menfaat temini peşinde olduğu yorumlarına yol açmıştı.

Kamu oyunda hiç bir etkisi olmadığı halde kendini alim gibi pazarlama çabasındaki Cem Ulucan isimli şahsın son paylaşımı, büyük tepki çekti.

Ulucan üzerine vazife olmadığı halde kendilerinden haraç gibi yüksek miktarlarda açıktan ödemeler talebinde bulunulduğu için adeta isyan eden mağdur iş insanlarının tüm yatırımlarının denetlenmesi ve geriye yönelik işlem yapılması talebinde bulundu.

Bir gazetecinin üzerine farz olmadığı halde toplumu yine gerecek, adeta sosyal patlamayı tetikleyecek göz dağı niteliğindeki paylaşım, Durmuş Tuna tarafından, “Kuzu kuzu rüşvetleri ödemeye devam edeceksiniz” şeklinde, Efeler Belediye yönetiminden ültimatom olarak yorumlandı.

İşte Durmuş Tuna'nın, Efeler Belediyesi'nde yaşanan ve artık resmi rüşvet-haraç düzeni haline dönüştüğü gerekçesiyle eylemlere yol açan o skandallar hakkındaki açıklamaları;

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!