Aydın
24 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Efeler Belediyesi’nde fermuar yöntemi

Efeler Belediyesi’nde fermuar yöntemi
Bakalım daha neler göreceğiz… Sürekli skandal iddialarla gündeme gelen ve en sonunda milletin haraç dayatmalarına isyan edip iki kez binasını bastığı Efeler Belediyesi, artık kamu kurumu olmaktan çıktı, grupların yağma alanına dönüştü.

Edinilen bilgi ve gelen ihbarlara dayalı iddialara göre,

Özlem Çerçioğlu tarafından Efeler Belediyesi'nde yapılanması gerçekleştirilen iki grup, bir birine güvenmeyince çareyi fermuar yönteminde buldu.

Siyasiler ve bürokratlardan oluşan bu gruplar, çifte imza ve onay şartı getirdiler.

Bir grubun yaptığı işe diğer grup imza atmadan işlemler gerçekleşmiyor.

Bu yapılanmaların son dönemlerde ruhsatlar konusunda da çek usulü çalışmaya baladığı öne sürülüyor.

Pek çok kişi ve kurumsal yapıdan imar-iskana aykırı yapılar gerekçesiyle elden alınan çeklerin toplanma karşılığı ruhsatlar veriliyor. Bu ruhsatların yasalara aykırı olduğu için, önceki dönemlerde verilmediği biliniyor.

Bazı kişi veya kurumların yüklü miktardaki çekler için bazı meclis üyelerini araya sokup, indirim taleplerinde bulunduğu da gelen ihbar ve iddlar arasında yer alıyor.

Önümüzdeki süreçte kişi ve kurumlara ait yapılara yasalara aykırı şekilde ve çek karşılığı verilen ruhsatların yer aldığı yapılar, fotoğraflarıyla tek tek Aydın Şafak Gazetesi olarak kamuoyuyla paylaşılacak.

ÇERÇİOĞLU TAMER TOYRAN’IN KELLESİNİ İSTİYOR

Öte yandan bu fermuar sisteminde aksaklıkların giderilmesi için, Özlem Çerçioğlu tarafından Başkan Anıl Yetişkin'e, “İmar Müdürü Tamer Toyran'ı görevden al” talebi gittiği iddia ediliyor.

Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre;

Bu operasyon için BŞB’ye yakın bir medya kuruluşuna yazdırılan makalede sadece Tamer Toyran hedef gösterildi ve günah keçisi ilan edildi. Bu şekilde Efeler Belediye Başkanı Yetişkin'e, yayın yoluyla ültimatom verildi.

Fakat Belediye binasını basan mağdurlar dahil herkesin şikayetçi olduğu ve görevden alınmalarını istedikleri diğer iki bürokrat, Başkan yardımcıları İbrahim Metin Başer ile Muttalip Özsemerci idi. Bunun yanında herkesin siyasi yönden şikayetlerinin baş kahramanları olan Barış Altıntaş - Ozan Çavuşoğlu - Süha Bayırlı ve Polat Bora Mersin hakkında tek kelime edilmedi.

Anıl Yetişkin'in ise Çerçioğlu'nun talep ve baskılarına, “Tamer Toyran'ı alırsam İbrahim Metin Başer ile Muttalip Özsemerci'yi de almam gerekmez mi?” şeklinde yanıt verdiği ileri sürülüyor.

Yetişkin'in bu cevabı üzerine güdümlü yayın organına adeta ültimatom gibi sadece Tamer Toyran'ı hedef gösteren yazı kaleme aldırıldığı, hem siyasi hem medya çevrelerinde başlıca gündem konularından biri olarak tartışılmaya devam ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!