Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Efeler Belediyesi’nde başkan kim?

Efeler Belediyesi’nde başkan kim?

  • Efeler Belediye BaşkanıAnıl Yetişkin yetkisindeki karar ve açıklamayı Polat Bora Mersin yapınca siyasiskandal yaşandı.

  • Aydın BŞB BaşkanıÖzlem Çerçioğlu'nun Belediyelere yerleştirdiği kendisine yakın isimler, Devletişleyişini allak bullak ediyor.

İddialara ve ulaşılanbilgilere göre;

Efeler Belediyesi'ne yerleştirilen Polat Bora Mersin-Barış Altıntaş ve başkan yardımcıları Muttalip Özsemerci ile Ali Metin Başer, kamu düzenine darbevurur hale geldiler.

Aydın ŞafakGazetesi'ne yağan vatandaş ihbar ve iddiaları, Efeler Belediyesi'nde yaşanankarmaşayı gözler önüne serdi

Ulaşan bilgi, ihbarve iddialara göre;

Başkan Yardımcısı BarışAltıntaş ile CHP Efeler İlçe Başkanı SühaBayırlı, sürekli kendileri kararlar alarak, Muttalip Özsemerci'ye talimat veriyor. Bunun yanında Ali Metin Başer ise iş insanlarındanönce “Çöp bidonları yaptıracağız,ardından bank yaptırmak için kereste alacağız şeklinde bağış talebindebulunuyor. Bu rakamın boyutlarının tek kişiden 450 bin lira istenmesine kadarvardığı öne sürülüyor” iddiaları, büyük tepkiye neden oluyor.

Memur statüsündeki Germencik'ten getirilen Muttlip Özsemerci ile Didim'den getirilen Ali Metin Başer'in, hakkındaevrakta sahtecilik soruşturması yürütüldüğü yönünde haberler çıkan Aydın BŞBGenel Sekreteri Ertuğrul Yamen'inyakın dostları olduğu da kamu oyunda sıkça dillendiriliyor.

Olaylarda adı geçen SühaBayırlı'nın ise seçimler öncesi adayların belirlenme sürecinde bazıkişilerden para aldığı iddiaları çok sayıda habere manşet olmuştu. Bununyanında dekont örnekleri dahi yayınlanmış, SühaBayırlı'dan bir cevap gelmemişti.

Efeler Belediyesi'ndediğer bir sorun odağı olarak, meclis üyesi Polat Bora Mersin olarak gösteriliyor.

Polat Bora Mersinyetkisi olmadığı halde etkili biri gibi, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'in uhdesinde olankonularda açıklamalar yapmaya devam ediyor. Mersin daha önce de şu anparlatmaya çalıştıkları Aydın BŞB Futbol Klübü Başkanı Ömer Altuntaş ile beraber, Emekli Bürokrat Haldun Haşmet Aysan ve Aydın Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı veASKİ Genel Müdür Vekili CemalettinKüçükerol'u izleyip görüntülerini çekmekle yargılanmışlardı. Ancak, Aysan'ınolayın üzerine düşmeyişi nedeniyle dava beraatle sonuçlanmıştı. Davanınduruşmasında Polat Bora Mersin ile Ömer Altuntaş resmi başkalarını çekecekiken yanlışlıkla Aysan’ın resmini çektikleri mazeretine sığınmışlardı.

Özlem Çerçioğlu'nayakın bu yapılanmanın Efeler Belediyesi ve iştiraki La Perla Projesi üzerine sistemli şekilde kara propogandapaylaşımları ve haberleriyle yüklenmeleri, kamu oyunun aklında, “Hem Efeler Belediyesi'ni zarara sokuyorlarhem de galiba bu yolla şahsi menfaat temini peşinde koşuyorlar”söylentilerine yol açmıştı. Müteahhit firmanın devlet ve üniversitelerden tümyasal işlemleri harfi harfine yerine getirmesine rağmen bu yapılanma, kasıtlışekilde kara propoganda aygıtını çalıştırmaya devam ediyordu.

Efeler Belediye Başkanı AnılYetişkin ise çıktığı TV programında konu hakkında yaptığı açıklamadaözetle, “Konunun iki boyutu var.Birincisi Efeler Belediyesi'nin de orada hakları bulunuyor. Bitmiş bir bina veEfeler halkının kamu hakkına zarar veremeyiz. Diğer yandan ihbar ve iddialarvar. Bunları araştırıyoruz. Yapılması gereken varsa bunlar da idari ve yargısüreci içerisinde yapılır” sözleriyle, aslında projede bir sıkıntıolmadığını ve ilgili ruhsatların verileceğini dile getirmişti.

Efeler Belediye Başkanı AnılYetişkin'in bu açıklaması sonrası PolatBora Mersin'in sosyal medyadan hem de Efeler halkının haklarını koruyormuşkılıfıyla yaptığı paylaşım, siyasi kulislerde olumlu karşılanmadı. Etkisi veyetkisi olmasığı halde Mersin'in kendince ültimatom içeren açıklamaları, “Efeler Belediyesi'nde Anıl Yetişkin'esiyasi darbe ve gözdağı” şeklinde yorumlandı.

Bilindiği gibi uzun süredir haberlere konu olan bu siyasiyapılanmanın Anıl Yetişkin üzerindebaskı kurarak istifaya zorlayacakları, yerine ise Barış Altıtaş'ı koytuğa oturtma planları yürüttükleri yüksek seslekonuşuluyordu. Hatta ve hatta ulaşan bir iddiaya göre; Polat Bora Mersin'in Efeler'in sevilen Belediye Başkanı ve halkıngözdesi Anıl Yetişkin hakkında, “Bunun siyasi hayatı çok sürmez. O koltuğukısa sürede devreder” mealinde konuşmalar yaptığı da öne sürülüyordu.

Polat Bora Mersin'inAnıl Yetişkin'e karşı yaptığı ve “Siyasi darbe girişimi içeren bir ültimatomgibi” algılanan sözleriyle yorumlanan o paylaşımı;

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!