Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Düzenin içinde Sayıştay Denetçileri de mi var?

Düzenin içinde Sayıştay Denetçileri de mi var?
Aydın Şafak Gazetesi olarak bu haberimizin ihbar kabul edilerek, Sayıştay Başkanlığı ve Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlıklarını kamu adına göreve davet ediyor, adı geçen kişilerin kapattığı dosyaların tekrar açılmasını yine Anayasanın bizlere verdiği kamu görevlisi hakkından kaynaklı şekilde kamu yararına talep ediyoruz.

Aydın BŞB’yi denetlemekle görevli Sayıştay Denetçileri bakın nerelerde neler yapıyorlar?

Aydın Şafak Gazetesi'ne ulaşan iddialar, Aydın'da Devlet adabının nasıl yok edildiğini kanıtlıyor. Ulaşan bilgiye dayalı iddialara göre Aydın BŞB’yi denetlemekle görevli bazı Sayıştay Denetçileri, hakkında nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik soruşturması süren Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen ile birlikte Didim'de (Adı bizde saklı) bir restoranda yemek yedi.

Görevlerini yapma yerine bazı Sayıştay Denetçileri, hakkında nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik soruşturması süren, sarih deliller nedeniyle memuriyetten ihracına kesin gözüyle bakılan Ertuğrul Yamen için devreye girdiler.

Şikayetçi şahsı arayan bir Sayıştay Denetçisi, Aydın Şafak Gazetesi tarafından kaleme alınan sayıştay raporunu istediler.

ERTUĞRUL YAMEN İLE İLİŞKİSİ

Bilindiği gibi Ertuğrul Yamen, 2017 yılındaki Moskova Türkiye Fuarı nedeniyle yargılanıyordu. Fuara Ertuğrul Yamen'in de aralarında bulunduğu Aydın BŞB’den memur kadrosundan üç kişinin masrafları, Türkiye Belediyeler Birliği'ne bağlı TÜROFED'in alt ve tek yetkili şirketi “YEDİ” şirketi tarafından karşılanmıştı. Diğer dokuz belediye meclis üyesininse harcamalarını, Aydın BŞB üstlenmişti.

Heyetler ayrı otellerde kalmıştı. Fakat Ertuğrul Yamen dönüşte aldığı sahte faturalarla sanki masrafları kendisi karşılamış gibi, devletten para almıştı.

Bu durum şikayet konusu olunca şikayetçinin ifadeleri, kurum görüşleri alınmadan, deliller sorgulanmadan dosya muhakkikler tarafından kapatılmıştı.

Ardından şikayetin yinelenmesi üzerine Danıştay yeniden soruşturma istemiş, yeni muhakkik atanmıştı. Fakat burada dikkat çekici bir durum ortaya çıkmıştı. Sayıştay tarafından yapılan incelemede, Aydın BŞB Meclis Üyelerinin kaldığı otelde fazla masraf yaptıkları gerekçesiyle haklarında kamu zararı çıkarılmıştı.

O otelde kalmadığı halde Ertuğrul Yamen'in kalıyor gibi gösterdiği sahte evraklardan dolayı, Yamen’de kamu zararına tabi tutuldu. Böylece Yamen'in evrakta sahteciliği, Sayıştay’ın çıkardığı kamu zararı raporlarıyla sabitlenmiş ve suç delili olarak kayıtlara geçmiş oldu.

İşte bu raporun içeriğini öğrenmek ve evrakta sahtecilik-nitelikli dolandırıcılık-kamuyu zarara uğratmak suçlarından sıyrılmak isteyen Ertuğrul Yamen, Aydın BŞB’yi soruşturmakla yükümlü Sayıştay denetçilerini devreye soktu. Şikayetçi şahsı arayan Sayıştay görevlisi kendi sorumluluk alanında bulunmadığı halde, Sayıştay’ın ilgili raporunu talep etti. Denetçi, “Görev kağıdınız var mı?” denildiğinde, görüşme yaptığı telefonu acele şekilde kapattı. O Sayıştay denetçisinin aramayı yaptığında Ertuğrul Yamen ile beraber Didim'de bir restoranda yemek yedikleri ve Yamen'in talebi üzerine şikayetçi şahsı aradıkları, tarafımıza ihbara dayalı bilgi mahiyetinde iddia olarak ulaştırıldı.

Şimdi Aydın BŞB’yi yıllardır denetleyen, bu kadar büyük yolsuzluk-usulsüzlük ihbarlarına, açılan davalara rağmen her nedense bunları bir türlü tespit edemeyen Sayıştay denetçilerinin neyi saydıkları, kamuoyunca sorgulanmaya başladı.

ALENİ SOYGUNU NASIL BULAMADILAR?

Daha önce Aydın Şafak Gazetesi tarafından yayımlanan ve yalanlamayan bir haberde, ASKİ’nin iki kez görevi kötüye kullanmaktan hükümlü Genel Müdür Vekili Hakan Olkaç hakkındaki iddialar gündeme gelmişti.

İddialara göre, Mali Hizmetlerin şifrelerini alan Hakan Olkaç, sanki ihale yapılmış gibi ödeme emirleri çıkartıyordu. Para tahsilinden sonra ise yevmiye numaraları bilgisayardan siliniyordu. Bir sayıştay denetçisinin yevmiye numaraları arasındaki farklılıkları tespit ettiği, fakat soruşturmanın neden derinleştirilip yolsuzluk ve usulsüzlüklerin açığa çıkarılmadığı, merak konusu oldu.

DOSYALARI KAPATAN MÜLKİYE MÜFETTİŞİ NEDEN DANIŞMAN YAPILDI?

Öte yandan devlet içindeki Aydın BŞB’yi denetlemekle yükümlü yetkililerin nasıl bir tutum izlediklerinin en güzel örneği, geçen hafta yaşandı. Yine Aydın Şafak Gazetesi tarafından kamuoyuna taşınan iddialara göre 2 yıl önce emekli olan İzmir Bölge Teftiş Kurulu’ndan Başmüfettiş Naci Çetin Aker, Aydın BŞB’ye danışman olarak atandı ve toplantılara başladı. Konuyla ilgili haberimize ise, her hangi bir yanıt verilmedi.

Aydın Şafak Gazetesi kendi soruşturmasını derinleştirdiğinde, Naci Çetin Aker'in önceki yıllarda Aydın BŞB hakkındaki çok sayıda dosyayı kapatan görevli olduğu bilgisine ulaşıldı. Hatta Aker'in ifade verecek kişilere sert tutumlarıyla göz dağı verdiği, bu şekilde Aydın BŞB hakkındaki yandaşlığını açıkça ortaya koyduğu, şikayete maruz kaldığı da, ulaşılan bilgiler arasında yer alıyordu.

Edinilen diğer bir bilgiye göre; Ertuğrul Yamen ile Naci Çetin Aker'in çok yakın dostluk ilişkisi içerisinde oldukları, sık sık İzmir’de buluşarak lüks restoranlarda yemek yedikleri kaydediliyor.

Tüm parçalar birleştirildiğinde bu kadar ihbar, sorşturma, kovuşturma, davaya rağmen neden Aydın BŞB’ye bir şey olmadığı sorusunun yanıtı, yaşananlar göz önüne alıdığında kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Aydın Şafak Gazetesi olarak bu haberimizin ihbar kabul edilerek, Sayıştay Başkanlığı ve Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlıklarını kamu adına göreve davet ediyor, adı geçen kişilerin kapattığı dosyaların tekrar açılmasını yine Anayasanın bizlere verdiği kamu görevlisi hakkından kaynaklı şekilde kamu yararına talep ediyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!