Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Didim’in Paramount Oteli

Didim’in Paramount Oteli
Didim Maxeria Otel, her türlü olaylara konu olan Bodrum Paramount Hotel'e döndü. İhbar niteliğindeki bu haberimizden sonra Aydın Valisi Yakup Canbolat başta olmak üzere İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un gerekli işlemi başlatıp iddiaların inceleme altına alınmasını kamuoyu adına arz ve talep ediyoruz.

Aydın Şafak tarafından yapılan uzun süreli ve detaylı araştırmalara göre Maxeria Otel, arkasında siyasilerin de bulunduğu tam bir rant ve çıkar grupları operasyonu eseri. Otelin bulunduğu alandaki proje SİT ve aynı zamanda hazineye ait arazi tahsisi ile gerçekleşiyor. Kamu bankalarından da 60 milyon dolar kredi-teşvik babında kaynak sağlandığı öne sürülüyor. Halk deyimiyle, “Çayın taşıyla çayın kuşu vuruluyor.” Yani yer hem SİT alanı ve halkın malı hazineden tahsisli, hem de otelin yapımı için kaynak kamu bankaları, açık tanımla otelin yapımı halkın kesesinden gerçekleşiyor.

Projenin ön yüzünde görülen isim Hasan Aşkın.

Aşkın geçmiş dönemde toptancılara çanta pazarlamacısı olarak biliniyor. Daha sonra AK Parti Alanya Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunuyor. Arkasında MHP'nin üst düzey bazı isimlerinin de bulunduğu öne sürülen Hasan Aşkın, daha sonra Alanya'da çanta pazarlamacılığından Didim'de devasa bir otelin patronluğuna yükseliyor.

YAŞANANLAR BREZİLYA DİZİSİ GİBİ

Maxeria Otel'in yapımı sırasında yaşanan usulsüzlük iddiaları, başta Aydın Şafak Gazetesi, çok sayıda medya kurumunda haber olmuştu. İddiaların başında imara aykırı usulsüzlükler ile iskan ruhsatı alma sürecindeki skandallara rağmen tüm yasa dışılıklar, hem Didim Belediyesi hem Aydın BŞB bürokratları tarafından görmezden gelinip, kapatılmıştı. Otelin açılması sonrası Otel sahibi Hasan Aşkın ve eşi arasındaki sorunlar, mahkemeye taşındı.

Edinilen bilgi ve iddialara göre;

Aşkın'ın eşi dönemin Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ı ziyaret etti. Ziyaretinde eşiyle ilgili çeşitli bilgi ve iddiaları gündeme getiren bayan, “Evim şikayet üzerine mühürlendi. Arkasında eşim Hasan Aşkın var. Eşimle boşanma sürecine girmemizde Simge K. ile olan yakın ilişkisinin büyük etkisi var. Simge eşinden yeni ayrılmış. Eşim Hasan kullanılmaya çok müsait. Olayın belgelerini de mahkemeye sundum” sözleriyle Atabay'a yaşananlar hakkında bilgiler verdi.

Bu süreçte Hasan Aşkın ve eşi boşanırken, Simge K. hem otelde hem belediye ile olan bağları nedeniyle basamakları hızla tırmanmaya devam etti. (Simge K. şu anda DİTAP Başkanı ve Maxeria Otel'in Genel Müdür Yardımcısı)

İMARA AYKIRILIKLAR NASIL VE KİMLER TARAFINDAN KAPATILDI?

“Seçim öncesi Maxeria Otel hakkındaki imara aykırılıklar nasıl ve kimler tarafından kapatıldı?” sorusunun yanıtı araştırıldığında, iki kişinin adı gündeme geliyor.

İddialara göre, dönemin Başkan Yardımcısı aynı zamanda şu anda Efeler Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Metin Başer ön plana çıkıyor.

Yine öne sürülen iddialara göre; Başer, yapılan onca ihbara, habere rağmen menfaat temini karşılığı, tüm bu hukuksuzlukları sümenaltı etmeyi başarıyor.

Otelin imara aykırılıklarından bazıları şu şekilde gösteriliyor;

1- Çevre duvarları, çatıları, havuzları ve pek çok yapı

2- İmarda yol görünen alanı kapatması, kaçak köprüleri

3- Kaçak aquaparkı

4- En önemlisi otelin kapattığı ve halkın kullanımına engel olduğu plaj alanı. Bu alan otelin snackbarı, locaları ve spor alanları ile dolmuş ve halkın kullanımına kapatılmış durumda.

MAXERİA - DİDİM BELEDİYESİ - SİYASET VE DEVLET BAĞLANTILARI

Öte yandan tüm bu haberlere konu olmuş iddialar yanında Hasan Aşkın ile Didim Belediye Başkanı Hatice Totik Gençay arasında, yakın ilişkiler kurulduğu kaydediliyor. Öne sürülenlere göre Hasan Aşkın, Simge K.’nın sürekli yükselmesi için Hatice Totik Gençay ile iş birliği yapıyor. Gençay ve siyasete MHP’de başlayıp AK Parti'de devam eden, CHP’de Başkan Yardımcılığına yükselen Aydan Aşık Turgut, Maxeria Otel'in müdavimlerinden.

Tüm bu bağlantılar, siyasetteki kirli ilişkilere de yansıyor.

Edinilen bilgiye göre; Didim Belediyesi hakkındaki ihbar ve iddialar karşısında, üç ya da dört kişilik bir Mülkiye Teftiş Kurulu Heyeti, inceleme için ilçeye geliyor. Mülkiye Müfettişlerini etkilemek ve kontrol altında tutmak amaçlı Maxeria Otel'de yer ayırtıldığı öne sürülüyor. Son derece pahalı olan bu otelde müfettişlerin kontrol altında tutulup etkilenmeye çalışılacağı iddialar arasında yer alıyor.

Bu gelişmeler karşısında kamuoyu haklı olarak şu soruyu yöneltiyor;

“Halkı kim koruyacak, halkın hakkını kim arayacak?”

Didim'de adate siyaset ve bürokrasinin kontrol edildiği alan haline gelen Maxeria Otel'de yaşananlar, bunlarla da sınırlı kalmıyor. Çok sayıda üst düzey siyasetçi, bürokrat, yargı mensubu, emniyetçi ve devlet görevlisi, burada ağırlanıyor. İlçeye tayin olacak bürokratlar, gidecekler, gelecekler, sürekli burada alınan kararlarla belirleniyor.

Otelin müdavimleri arasında AK Parti – MHP – CHP - HDP (DEM) çizgisindeki isimlerle Aydın BŞB’nin ve Aydın Valiliği’nin bazı yüksek rütbeli bürokratlarının yer alması yanında kamu yaşamına buradan alınan kararlarla yön verilmesi, artık kamu düzeni ve huzurunu bozan bir hüviyete bürünmüş durumda. Halk arasında iş dünyasına yönelik çok sayıda kararın dahi, Maxeria Otel'de planlandığı konuşuluyor.

Kamu kurumu temsilcileri ile özellikle siyasetçi ve bürokratları, “Devlet Devlet kurumlarından yönetilir, kararlar devlet kurumlarında alınır otellerde değil” vurgusuyla uyarıyor ve kamu adına herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerektiğinin açık olduğu tespitini, halkımızla paylaşıyoruz.

İhbar niteliğindeki bu haberimizden sonra Aydın Valisi Yakup Canbolat başta olmak üzere İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un gerekli işlemi başlatıp iddiaların inceleme altına alınmasını kamuoyu adına arz ve talep ediyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!