Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Didim’de yandaşa kamulaştırma kıyağı..

Didim’de yandaşa kamulaştırma kıyağı..
“Ranta geçit yok!” pankartının asıldığı Didim Belediyesi’nde konu yandaş olunca “Ranta geçit var!..”

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Çatı katına “kaçak daire” konduran MHP’den dönme CHP’li Didim Belediye Meclis Üyesi Kerim Küsmez’in usulsüz ve imar yasasına aykırı binasına “kamulaştırma” adı altında yeni bir kıyak daha çekilmek üzere düğmeye basıldı.. “Kamulaştırma” gerçekleştirilirse Kerim Küsmez’in yapmış olduğu “imar yasasına aykırı” binasındaki dairelerine yüzde 50’ye varan oranda değer kazandırılmış olacağı ileri sürüldü..

Didim Belediye Binası başta olmak üzere ilçenin dört bir yanını “Ranta geçit yok!” panktarları ile donatan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın söz konusu kendi yandaşları olunca “Ranta geçit vermesi” kamuoyunda tepki topluyor.

Birçok usulsüz ve yasaya aykırı imar uygulamasının Başkenti olarak anılan Didim ilçesinde bu kez de CHP’li Meclis Üyesi Kerim Küsmez’in inşaatı önündeki Altınkum Mahallesi Gevrek Mevkiindeki 4800 ada 13 parselde Bilal Demir’e ait tapulu arsa için “kamulaştırma” kararı alındı. Bu kamulaştırma işlemi için meclisten borçlanma kararı da aldığı belirtilen Başkan Atabay’ın arsa sahibi ile uzlaşma içine girmeye çalışması denize 100 metre yakında inşa edilen Kerim Küsmez’in dairelerine değer kazandırmaya yönelik olduğu iddia ediliyor. Mevcut daerelerin şu anda 1 milyon liradan alıcı bulduğu belirtilirken “kamulaştırma” gerçekleştiğinde dairelerin fiyatlarının 1,5 milyon liraya yükseleceği ve böylelikle “Yandaş’a rant sağlanacağı” ve yeni bir rant kapısı aralanmaya çalışıldığı belirtiliyor.

“Ranta geçit yok!” denilip “Yandaşın rantına geçit verilen” Didim’de, rant için her türlü imar aykırılığına da göz yumulduğu iddia ediliyor.

Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a yakınlığı ile bilinen müteahhitlerin korunduğu Didim’de, hazine arazileri talanı, sit alanına yapılan kaçak inşaatlar gibi birçok usulsüz ve yasaya aykırı uygulamaya da geçit veriliyor. Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaşananlara seyirci kalması ve Aydın Valiliği’nin de hiçbir işlem yapmayışı tepki topluyor.

CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu hakkında ortaya çıkan “imar ve rüşvet” iddialarının üzeri kapatılmaya çalışılırken diğer yandan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Kerim Küsmez’in Altınkum Mahallesi, Gevrek Mevkii 4800 Ada 15 No.lu parsel üzerindeki inşaatının imar yasasına aykırı yapıldığı ve Başkan Atabay ile Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu’nun da buna göz yumdukları iddia edilmişti.

CHP’li Meclis Üyesi Kerim Küsmez’in 683 metrekare arsa üzerinde yaptığı inşaatın çatı katının binanın en üst katı ile birleştirilerek dubleks daire haline getirildiği ve bunun yasaya aykırı bir uygulama olduğu ileri sürülmüş, Didim Belediye Meclisi’nin 90 No.lu kararına uyulmadan çatı oluşturulduğu belirtilmişti.

Daha önce de gündeme gelen inşaatlardaki çatı yapımlarının Danıştay 6. Dairesi’nce durdurulduğu ve bu karara dayanılarak alınan meclis kararında son kat üzerindeki teras çatıların emsal karara dahil edilmesi gerektiği belirtilmesine rağmen Kerim Küsmez’e ait inşaatta son katın çatı ile birlikte dubleks daireye dönüştürülmesi ve Belediye İmar Müdürlüğü, Yapı Denetim Firması ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin de görevlerini yapmayarak konuyu görmezden gelmesi, “Didim’de devlet yok mu?” sorusunu akıllara getirmişti.

ENCÜMENDEN “RANT” KARARI…

Didim Belediyesi Encümeninde alınan karar ile CHP’li Meclis Üyesi Kerim Küsmez’e yeni bir rant kapısı açılmaya hazırlanılıyor. 23. 07. 2020 tarihinde Yusuf Deveci başkanlığı’nda toplanan Didim Belediye Encümeni aldığa karar ile Altınkum Mahallesi Gevrek Mevki 4800 ada 13 parsel üzerinde Bilal Demir’e ait olan 265 metrekare tapulu arsanın “çocuk bahçesi” yapılması için “kamulaştırmasını” görüştü ve karara bağladı. Alınan bu encümen kararının Kerim Küsmez’in inşaatlarına değer katmak adına yapıldığı iddia edilirken, borç batağı içinde yüzen Didim Belediyesi’nin “yandaşa rant sağlamak” adına borçlandırılmasının doğru bir uygulama olmadığı belirtiliyor.

OLUP BİTENLERE AK PARTİ SEYİRCİ KALIYOR..

AK Parti Didim İlçe Başkanlığı olan biteni uzaktan seyrediyor.. İlçe Başkanı Maşallah Subaşı usulsüz imar uygulamarı karşısında kendisi de müteahhit olduğu için ses çıkarıp tepki gösteremediği gibi CHP’li Belediyeye destek vermesi gözlerden kaçmıyor.

Usulsüz imar uygulamaları karşısında Devletin organları yavaş işlerken, iktidar partisinin Didim'de muhafette kalan teşkilatından “vurgunlar ve usulsüz imar uygulamaları karşısında” sesini çıkaracak bir tek kişi çıkmıyor.

KAMULAŞTIRMA NEDEN YAPILIYOR?

Didim’de kişiye özel uygulanmak istenen “kamulaştırmanın” neden yapıldığı sorusu da kamuoyu göndeminde konuşuluyor.

Söylenenlere göre; Kerim Küsmez’in otel yerinde inşa ettiği dairelerin önüdeki Bilal Demir’e ait arsaya inşaat yapılırsa ve alıcıların da alacakları dairelerin “önü kapatılırsa” endişesi taşıdığı için elinde kaldığı belirtiliyor. Yani, Küsmez diktiği binadaki imalat fazlalıkları, proje aykırılıkları bir yana, önündeki arsa yüzünden daireleri istediği fiyattan satamıyor. Durum böyle olunca da Kerim Küsmez Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a “Benim binanın önüne inşaat yapılırsa daireleri 1,5 milyondan satamam. Arsayı sahibinden satın alalım, ardından da kamulaştıralım!” önerisi götürüyor ve yapılmaya çalışılan “kamulaştırma” ile hem belediye borçlandırılıyor hem de “Ranta geçit yok!” pankartının asıldığı Didim Belediyesi’nde “yandaşın rantına geçit verilmeye çalışılıyor..”

Ne güzel değil mi?

Didim'de her şey kamu yararı adına yapılmıyor mu?

Bir defacık da Kerim Küsmez yararına yapılmış olsa, Didim Belediyesi batacak mı?

Nasıl olsa Didim’de ne hesap soran var, ne de hesap veren var…  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!