Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Didim’de hazine arazisine kaçak villa

Didim’de hazine arazisine kaçak villa
MHP’den CHP’ye geçti yüzme havuzlu kaçak villa inşaatıyla ödüllendirildi.

Didim'de gün geçmiyor ki geçmiş dönemlerden kalma kaçak inşaatlarla ilgili iddialar eksik olmuyor. Bunun son örneği, MHP’den CHP’ye transfer olan Belediye eski meclis üyesi Levent Ataş hakkında ortaya atılan iddialar.

İddialara göre;

Levent Ataş, 2014 yılı yerel seçimlerinde, MHP’den seçilerek, belediye meclisine girdi. Daha sonra ise önceki Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'a sürekli destek verdi. Daha sonra ise MHP’den istifa edip, CHP saflarına katıldı.

2024 Mart yerel seçimlerinde bir kez daha CHP den meclis üyeliği için başvurdu. Mevcut Belediye Başkanı Hatice Gençay'ın tepkisi sonrası anca kendisine 22. sırada yer bulabildi ve seçilemedi. Fakat Levent Ataş'ın neden MHP’den tam zıt parti olan CHP’ye geçtiği sorusuna, sürekli yanıt arandı. Sorunun yanıtı ise hazine arazisi üzerine yapılan, yüzme havuzlu kaçak villa olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgi ve iddialara göre;

Levent Ataş, Didim İlçesi Fevzipaşa Mahallesi 3194 ada ve 341 parsel üzerinde yüzme havuzlu bir villa inşa etti. İnşaatın yapıldığı alan ise Didim Milli Emlak Müdürlüğü üzerine kayıtlı hazine arazisi. Hazine arazisine yapılan yüzme havuzlu kaçak villanın inşası sırasında Didim Milli Emlak Müdürlüğü - Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesi'nin hiç bir müdahalede bulunmadığı ve göz yumduğu öne sürülüyor.

Levent Ataş'ın seçimler sırasında CHP Fevzipaşa Mahalle Sorumlusu olduğu da öne sürülüyor. Bunun yanında diğer bir iddiaya göre Levent Ataş'ın hazine arazisi üzerine inşa edilen yüzme havuzlu kaçak villasının yanında yine annesine ait ve yine hazine arazisi üzerine kurulu annesinin oturduğu bir ev daha bulunduğu iddialar arasında yer alıyor.

Tüm bu skandal göz yummalardaki devlet kurumları safındaki tarafgirlik, diğer uygulamalar ile karşılaştırıldığında pes dedirtiyor. Çünkü Levent Ataş'a göz yuman ilgili kurumların diğer iş insanları hakkındaki şikayeteri üzerine davalar açılmış, cezalar kesilmiş ve iş yerleri yıktırılmıştı. Levent Ataş söz konusu olunca ilgili kurumların sessizliği akıllarda soru işareti bırakıyor. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!