HABER: YALÇIN YILDIRIM
Didim ilçesi Çamlık Mahallesi 2790 Ada 1 Parsel üzerindeki 7 bin 253 metrekarelik alanda yapılacak olan Amfi tiyatronun 28 Şubat 2022 tarihinde bitirilmesi planlanıyor.
“Ranta geçit yok” diyen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın Amfi Tiyatro’nun iptal edilen ilk ihalasenin ‘açık ihale’ şeklinde yapılmasına karşın ikinci ihalenin 21 B’ye göre pazarlık usulü gerçekleştirilmesi ve işin belediyenin işlerini yapan bir firmaya verilmesi eleştiri konusu olurken, “Ranta geçit yok diyen başkan ikinci ihaleyi neden pazarlık usulü yapmıştır. Neden işi kendisine yakın firmaya vermiştir? Burada kamu zararı oluş mudur? Pazarlık usulü ihaleden rant sağlanması mı düşünülmektedir?” sorularını da beraberinde getiriyor.
ÇED RAPORU VAR MI?
Didim Belediyesi’nin kendisine yakın firmaya pazarlık usulü ile yaklaşık 12 milyon TL’ye verdiği Amfi Tiyatro’nun yapımı için ÇED Raporu alınmadığı iddiaları ortaya atılmaktadır. Projenin doğayı katledeceğine inanan vatandaşlar, “Proje için ÇED Raporu alınmış mıdır? Aydın Çevre İl Müdürlüğü’nün bu konuda bir açıklama yapması gerekmektedir. Eğer ÇED Raporu alınmadıysa inşaat nasıl yapılmaktadır? Projenin yapımında neden ısrar edilmektedir? Bu halk karşıtı proje bir an önce durdurulmalıdır ve arazi doğal haline getirilmelidir” şeklinde kuşkularını dile getiriyorlar.
PROJEDE OTO PARK NEREDE?
4 bin kişilik yapılacağı duyurulan Amfi Tiyatro projesinde oto park alanının görünmediğini de belirten duyarlı vatandaşlar “Projenin oto parkı nerededir? Oto park alanı ayrıdıysa imar planında yeri neresidir? Yaz aylarında oluşacak trafik için UKOME’den gerekli izinler alınmışmıdır?” sorularını yöneltirken, “Burada yapılacak Amfi Tiyatro Projesi kıyı ile kara arasına yapılan bir kütle yığınıdır ve vatandaşın kıyı ile olan bağlantısını kesmektedir. Aydın Valiliği başta olmak üzere diğer yetkililer ÇED Raporu var mı? Otopark alanı var mı? konuyu incelemelidirler” şeklinde düşüncelerini dile getiriyorlar.
DİĞER SORULAR
Çevreye duyarlı vatandaşların akıllarına takılan diğer sorular şöyle:
1) Bu inşaattan çıkacak hafriyat nerede dökülecektir. Proje için yapılan çalışma doğanın şeklini bozmayacak mı?
2) İhaleyi alan firmanın iş deneyimi nedir? Daha önce böyle bir iş deneyimi var mıdır? 4 bin kişilik dinamik yük taşıyacak statik projenin kontrolü yapılmış mıdır? Yapıldıysa nasıl yapılmıştır? İmalatı devam eden projenin denetimini kim yapmaktadır?
3) İhaleye çıkan, ruhsatı veren ve denetleyen Didim Belediyesi’ni kim denetleyecektir? Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü’nün denetim yetkisi var mıdır?
4) Bodrum’daki Amfi tiyatro gibi Didim’deki Amfi Tiyatro biletlerinin de 500 TL olacağı düşünülürse, özel sektöre verilmesi düşünülen bu projeden vatandaşlar nasıl istifade edeceklerdir?
Okunma sayısı: 7.098
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.