Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Didim Gençlik Kolları Kongresinde arbede…

Didim Gençlik Kolları Kongresinde arbede…
Aydın'da kaynayan kazan haline gelen CHP’de, sular durulmuyor. Özlem Çerçioğlu'nun tam hakimiyet amacıyla yapılanmasıyla birlikte müdahale ettiği Gençlik Kolları kongrelerinde, olay üzerine olaylar yaşanıyor.

Son olarak Didim Gençlik Kolları kongresinde yaşananlar, Aydın'da CHP’nin içine düşürüldüğü acı dolu durumu gözler önüne serdi.

Kongrede Ali Övet ile Yusuf Durmuş yarıştı. Ali Övet'i Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ile Damadı Cem Armutlu'nun desteklediği belirtiliyordu. Yusuf Durmuş'u ise perde gerisinden Özlem Çerçioğlu'nun desteklediği, Hatice Gençay taraftarlarınca öne sürülüyordu.

Hatice Gençay'ın Damadı Cem Armutlu'nun kongre süreci öncesi gençlik kollarıyla ilgili yaptığı toplantılar, medyaya fotoğraflarıyla yansımıştı.

Kongrede Hatice Gençay ve Damadı Cem Armutlu tarafından desteklenen Ali Övet listesi galip geldi. Kongre sonrasında antideomratik uygulamalar ile müdahalelerde bulunulduğunu ileri süren Yusuf Durmuş ekibinden çok sayıda kişi Didim CHP İlçe Başkanı Aşkın Atlı'nın odasının yumruklandığı kaydediliyor.

Öfkesi dinmeyen bazı partililerin ise, baş sorumlu gördükleri Damat Cem Armutlu'nun aracının lastiklerini kestikleri medyaya yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.

Ayrıca kongre ardından tarafların bir birlerine küfür ve yumruklarla girişmesi, “Seçim kazanmış bir parti nasıl dört ayda bu hale gelir” sorusunu, beraberinde getiriyor.

Aydın Şafak Gazetesi'ne ulaşan bazı partililer Hatice Gençay ve Damadı Cem Armutlu tarafından, “Özlem Çerçioğlu burada hiç bir seçim kazanamaz. Onu Didim'e sokmayacağız” dediklerini ileri sürdüler.

YUSUF DURMUŞ'TAN DAMAT TEPKİSİ

Kongrede, Ali Övet’in beçimi kazanması sonrası Yusuf Durmuş, CHP’li Didim Belediyesi ve İlçe Başkanı Aşkın Atlı’yı gençleri tehdit etmekle suçladı. Durmuş, demokrasinin yok edildiğini belirterek, "Başımıza bir damat belasını bela ettiler" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Olaylar, kongrenin ardından CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı’nın odasının kapısının yumruklanmasıyla büyüdü. Öfkeli gençler damat Cem Armutlu’nun aracının lastiğini patlattılar. Gençler arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü ve basın mensuplarının çekim yapması engellendi. Kavga, polisin müdahalesiyle yatıştırıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!