Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Didim - Efeler - BŞB imar hattı

Didim - Efeler - BŞB imar hattı
Kamu yararına Belediyeler ve Devlet içindeki çıkar gruplarını bir bir deşifre eden Aydın Şafak Gazetesi, uzun süren araştırmaları sonucu yeni bir çıkar yapılanmasına daha ulaştı.

BAKIN SİSTEMİ NASIL KURMUŞLAR?

Edinilen bilgi ve ulaşılan iddialara göre yapılanma Didim – Efeler - Aydın BŞB hattında yürüyor. Didim ayağında Emlak İstimlak Müdürü Nihat Bayındır yer alıyor. Bunun üzerinde, Didim Belediye Eski Başkan Yardımcısı ve şu anda Efeler Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Metin Başer bulunuyor.

Başer'in Efeler Belediyesi işlerinden ziyade imar hareketlliğinin daha yoğun olduğu eski belediyesi Didim'deki işlerle uğraştığı öne sürülüyor.

Bilindiği gibi İbrahim Metin Başer'in, hakkında memuriyetten atılmaya varabilecek soruşturma yürüyen ve Savcılığa bu nedenle suç dururusu yapılan Aydın BŞB Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen tarafından o koltuğa getirildiği, defalarca haberlere konu olmuştu.

Didim Belediyesi'nde planlanan imar işlemleri, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Metin Başer'e iletiliyor. Başer ise Ertuğrul Yamen'e ulaştırıyor. Çünkü 1/5000’lik imar plan tadilatları BŞB’den geçmek zorunda.

Didim kamuoyunun gündemindeki bu iddialara konu imar faaliyetlerinden kimlerin ne kadar rant paylaşımı yaptığı, halk arasında yanıtı aranan soruların başını çekiyor. Bu zincirleme yapılanmadan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun haberdar olup olmadığı ise şu an için bilinmiyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!