Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Didim Belediyesi’ne başkan yardımcısı yapıldılar

Didim Belediyesi’ne başkan yardımcısı yapıldılar
PARTİ DEĞİŞTİRMENİN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ… Aydan Aşık Turgut… Siyasete MHP’de başladı, AK Parti’de devam etti, CHP’ye geçip başkan yardımcısı oldu. Didim Belediyesi’ne bir diğer şaşırtıcı atamayla Bilgi İşlem Müdürü Kaan Topçuoğulları başkan yardımcısı yapıldı. Başkan yardımcılığına getirilen her iki ismin de ortak özelliği “ispiyoncu” olmaları.

Aydınlılar ve CHP, siyasi tarihihlerinin en utanç verici dönemlerinden birini yaşıyorlar. Adalet ve liyakatin dilde kaldığı, icraatta siyasi derebeyliklere dönüşen bazı CHP’li belediyelerde yaşananlar sadece siyasi açıdan değil, insani açıdan da ibretlik durumlar oluşturuyor.

Didim İlçesi, Aydın BŞB ve Efeler bunların en önemli örneklerinden birini oluşturuyor. Hatice Totik Gençay'ın göreve gelir gelmez damadı Cem Armutlu ile beraber imza attığı iş ve eylemler sadece CHP’ye gönül verenleri değil, halkı adeta çileden çıkarır hale geldi.

SİYASETTE YÜKSELMENİN KRİTERİ, DEDİ KODU KARDEŞLİĞİ

Didim Belediye Başkanı tarafından Başkan Yardımcılığına getirilen Aydan Aşık, ilçede ve siyasi kulislerde günün konusu oldu. Ev hanımı olan Aydan Aşık son beş yıl içerisinde üç kez parti değiştirip, muradına CHP’de erdi. Beş yıl önce siyasete MHP’de başlayan Aydan Aşık daha sonra AK Parti'ye geçti. Son seçimler öncesi buradan CHP’ye transfer olan Aydan Aşık muradına Hatice Gençay ile erdi.

İlçede Hatice Gençay'ın dedi kodu arkadaşı olarak bilinen Aydan Aşık, Belediye Başkan Yardımcılığına getirildi. Dedi kodu kardeşliğinden başka hiç bir liyakate dayalı özelliği olmayan, siyasette terlik değiştirir gibi parti değiştiren, eğitim ve kariyerini adeta dedi kodu üzerine yapan, ideolojik hiç bir tutarlılığı bulunmayan Aydan Aşık'ı başkan yardımcısı olarak atayan Hatice Totik Gençay ise ne partiden ne halktan gelen tepkilere oralı bile olmadı.

CHP Genel Merkezi'nin tüm uyarılarına rağmen adalet ve liyakati hiçe sayan fütursuzca atamalardan hiç çekinmeyen Gençay'ın bu tutumu, diğer meclis üyeleri tarafından tepkiyke karşılandı. Haklı olarak yıllardır CHP’ye hizmet veren ve bazıları hayli kariyer, liyakat ve eğitime sahip isimler ile Gençay'ın seçim önü mavi boncuk dağıtıp seçim sonrası çöp kovası gibi kapı önüne koyduğu isimlerdeki tepki desibellerinin hayli yüksek olduğu kaydediliyor.

ATABAY’IN FETÖ İLTİSAKLI İSPİYONCUSU DA BAŞKAN YARDIMCI YAPILDI

Gençay'ın diğer bir şaşırtıcı atamasıysa yine başkan yardımcılığına getirdiği Kaan Topçuoğulları oldu. Bilgi İşlem Müdürü Topçuoğulları ilçede, “Ahmet Deniz Atabay'ın ispiyoncusu. Geçmiş dönemde cemaat (FETÖ) ile yakın ilişkileri olduğu konuşulan bir isim” olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda adaylık sürecinde bilgi işlem masası başındayken adı skandal iddialara konu olmuştu.

İddialara göre bir iş insanından seçim çalışması adı altında Kaan Topçuoğulları'nın odasında damat Cem Armutlu'ya 300 bin euro teslim edildiği ifade edilmişti. Bu iddialar pek çok kez gündeme gelmiş olmasına rağmen, karşılığında cevabi bir açıklama yapılmamıştı.

CHP Genel Merkezi'ni bu yapılanma ve zihniyetle ileride başlarına büyük dert açması muhtemel Didim Belediyesi hakkında uyarıyor, acil önlem almazlar ise başlarının çok ağrıyacağı hususunu kamuoyundan gelen talepler doğrultusunda iletiyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!