Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

DEVA Partisi Aydın’da güçleniyor..

DEVA Partisi Aydın’da güçleniyor..
Yaşadığı ilin ve ülkenin derdinden bunalanlar ile siyaset yaptığı partilerinden dertlenenler Demokrasi ve Atılım Partisi’nde (DEVA) buluşuyor. Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’nin Aydın Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirilen Hakan Çağlar Erürker, İl ve İlçe teşkilatlarının kısa sürede tamamlanarak Aydın siyasetine damga vuracağını söyledi.

Yaşadığı ilin ve ülkenin derdinden bunalanlar ile siyaset yaptığı partilerinden dertlenenler Demokrasi ve Atılım Partisi’nde (DEVA) buluşuyor. Ali Babacan’ın kuruculuğunu üstlendiği DEVA Partisi ülke genelinde teşkilatlanmaya devam ederken daha önce Aydın’dan kurucu il başkanı olarak müracaat eden 8 isim arasından Hakan Çağlar Erürker’e görev verildi. Aydın Şafak bu gelişmeyi daha önce duyurmuştu. (http://www.aydinsafak.com/deva-partisi-aydin-il-baskani-kim-olacak-h3929.htm)

1970’li yıllarda Nazilli CHP’nin güçlü isimlerindenMustafa Çağlar’ın oğlu olan Hakan Çağlar Erürker Ali Babacan ile birlikte çalışırken daha sonra AK Parti’de siyaset yapmak için baba ocağına döndü ve milletvekili adayı yapıldı. Erürker son yerel seçimlerde de AK Parti’den Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına müracaat etti.

DEVA Partisi’nin kurulması ile birlikte Aydın’da kurucu il başkanlığını üstlenmek için mürücaat eden 8 kişi arasından Hakan Çağlar Erürker’e görev verildi.

Hakan Çağlar Erürker’in DEVA Partisi Aydın İl Başkanı olarak görevlendirilmesinin ardından il ve ilçe teşkilatlarının tamamlanması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Aydınlılara kendisine gösterilen ilgiden dolayı “Kıymetli Hemşerilerim, Aziz Aydınlılar; DEVA Partisi Aydın Kurucu İl Başkanlığı şahsıma tevdi edilmesinden itibaren tebrik eden ve desteklerini belirten hemşerilerime müteşekkirim” diyen Hakan çağlar Erürker, “Önce Türkiye diyerek kurulan her yeni partiye ülkemiz için bir zenginlik olarak bakılmalı, siyaset ise iyilikte yarışmak için yapılmalıdır” dedi.

DEVA Partisi’nin Aydın’da kuruluşunu tamamlamasının ardından kısa sürede iddialı bir konuma geleceğini söyleyen Erürker yaptığı bir açıklama ile Türkiye’nin mevcut durumuyla ilgili eleştirilerde bulunurken “Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumda; ekonomimiz tıkanmış; demokrasimiz ve adalet sistemimiz alarm vermektedir. Milletimiz geçim derdine düşmüş; kutuplaştırma, ayrıştırma ve halkın sorunlarıyla ilgisi olmayan kısır siyasi çekişmeler ve suni gündemlerden yorgun düşmüştür. Gençlerimiz ve kadınlarımız geleceklerinden kaygılı, emeklilerimiz ve yaşlılarımız hayat pahalılığıyla mücadele etmektedir. Milletimizin siyasetten beklentisi hamaset, laf kalabalığı, başkalarını suçlayarak mazeret üretme değil; kanayan yaralara merhem, DEVA olunmasıdır. Yola çıkış gayemiz, ortak akla dayalı bir yönetim anlayışıyla, çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşadığı saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmektir” dedi.

HAKAN ÇAĞLAR ERÜRKER KİMDİR?

1970 Nazilli doğumlu olan Hakan Çağlar Erürker, İlkokul eğitimini Nazilli Beşeylül İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini de Galatasaray Lisesi’nde tamamladı.

Brüksel Üniversitesi (ULB) Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü dereceyle bitiren Hakan Çağlar Erürker, 1996-1999 yılları arasında Belçika Türk Üniversiteliler Birliği Başkanlığı yaptı. 2000 yılında ‘İlişkilerin Yeniden Tanımlanmasına Doğru Avrupa Birliği ve Türkiye’, 2005 yılında ise ‘Devlet ve Piyasa Mantığı Arasında Avrupa Savunma Sanayilerinin Dönüşümü’ konularında hazırladığı tezlerle Avrupa Birliği Politikaları ve Uluslararası Politika alanında iki yüksek lisans derecesi bulunan Hakan Çağlar Erürker, 2006 yılında Washington Üniversitesi’nde (UW/ Seattle- ABD) konuk araştırmacı olarak çalıştı. Doktora programını Lille Üniversitesi’nde (Lille- Fransa) tamamlayan Hakan Çağlar Erürker  ‘Avrupa Savunma Sanayilerinin Yeniden Yapılanmasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Rolü’ konulu doktora tezini de başarı ile verdi.
2002-2010 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Hakan Çağlar Erürker, Siyaset Bilimi, Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Ekonomi Politik konularında dersler verdi.

2010- 2014 yıllarında Avrupa Birliği Bakanlığı AB İşleri Uzmanı görevi yaparak ‘Türkiye-AB Müzakere Süreci ve AB İletişim Stratejisinin hazırlanması ve uygulanmasında’ görev aldı.

Avrupa Birliği Bürokratlarını hazırlayan Avrupa Koleji (College of Europe) Yüksek Lisans Programı Türkiye Ulusal Seçici Kurulu’nda Jüri üyeliği yaptı.

Doğduğu topraklara hizmet için dönen Erürker tarımsal sanayi alanında faaliyet göstermekle birlikte Siyaset bilimi, uluslararası ekonomi politik, sivil toplum ve iletişim stratejileri konusunda uzmanlaşmış; Aydın’ın tarım, ticaret, turizm ve sosyo - ekonomik yapı gelişim ve değişimleri konularında bilgi, birikim ve deneyim sahibidir.

Fransızca ve İngilizce dillerini ileri seviyede bilen Evli ve iki çocuk babası Hakan Çağlar Erürker, 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde siyaset sahnesine çıktı; AK Parti'den Aydın Milletvekili adayı gösterildi. 2018 yılında yapılan 24 Haziran Genel seçimlerinde Aydın'dan AK Parti aday adayı olan ancak listeye giremeyen Erürker, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!