Aydın
28 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sayıda bürokratı görevden aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sayıda bürokratı görevden aldı

  • Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin çok sayıda atamave görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Hukuk HizmetleriGenel Müdür Yardımcısı Cumhur Sarıakçalı ile İş Sağlığı ve Güvenliği GenelMüdür Yardımcısı Levent Kenan Kibar görevden alındı. Bakanlıkta açık bulunan İşSağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığına Eylül Aydın Kutlu getirildi,Strateji Geliştirme Başkanı Şeyda Kutsi ise görevden alındı.

Çevre Şehircilik veİklim Değişikliği Bakanlığı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında TopluKonut İdaresi Başkan Yardımcıları Orhan Yüce ile Ömer Faruk Karabayır görevdenalındı. Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcılığına Celalettin Alkangetirildi. Bakanlıkta açık bulunan müfettişliğe, yeterlik sınavında başarıgösteren müfettiş yardımcısı Çiğdem Konca atandı.

Kültür ve TurizmBakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığında Devlet Tiyatroları GenelMüdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri İbrahim Erkan Keleş görevinden alındı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Genel MüdürYardımcılığına Sükun Işıtan, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığına EnverMerallı getirildi.

Sırasıyla Eskişehir, Karaman, Rize, Mersin İl Kültür veTurizm müdürleri, Şennur Azade, Burhan Yemiş, Esra Alemdaroğlu ve Cengiz Ekicigörevlerinden alındı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Niğde'de Mardin İl Kültürve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, Rize'de Samsun İl Kültür ve Turizm MüdürüAdnan İpekdal, Eskişehir'de Bülent Avnamak, Karaman'da Murat Pekergin,Mardin'de Ayhan Gök, Edirne'de Kemal Soytürk atandı.

Milli SavunmaBakanlığı

Milli Savunma Bakanlığında, Askeri Sağlık Hizmetleri GenelMüdür Yardımcısı, Cengiz Karaman, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı,Filiz Toprak Aydın, Lojistik Genel Müdür Yardımcısı, Muhammed Mahmud Ötegenoldu. Personel Genel Müdür Yardımcılığına Sadık Erbay, Tersaneler Genel MüdürYardımcılığına Cihan Kara getirildi.

Tarım ve OrmanBakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığında Bitkisel Üretim Genel MüdürYardımcılığına Cengiz Budan ile Uğur Erdem atandı. Hayvancılık Genel MüdürYardımcılığına Emre Gürçay, Personel Genel Müdür Yardımcılığına ise SeyfullahArslantürk getirildi.

Faruk Fıratoğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü GenelMüdür Yardımcılığına, İsmail Bülbül, Tartım İşletmeleri Genel Müdürlüğü GenelMüdür Yardımcılığına, açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş MerveNalbantoğlu ve Müfettiş İsmail Serhat Konya atandı.

Hazine ve MaliyeBakanlığı

Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan vergibaşmüfettişliğine, vergi müfettişi Mustafa Serhat Koçak atandı.

Ayrıca vergi başmüfettişliklerine, vergi müfettişleriAbdulkadir Ulukaya, Adem Turanlı, Adnan Gülener, Ahmet Fatih Sağlam, AliYıldız, Aptulhamit Atlı, Bilal Kavalcı, Bünyamin Selvi, Cihan Aladağ, DilekKaratekin, Duygu Genç, Emre Aksu, Emre Ekmen, Erdem Var, Esra Ulu, Faruk Uysal,Fatih Akan, Fatih Güven, Fatih Kürkçü, Filiz Eker, Fuat Mallı, Gülcan Çifçi,Hacı Halil Kaymak, Halil Akkoca, Hamide Sağlam, Harun Durmuş, Harun Sızan,Haydarhan Sinemoğlu, İsmail Sinan Lekesiz, Kemal Kaplan, Levent Yalçın, MahfuzÖzmen, Mahmut Dalak, Mehmet Ali Karaca, Meryem Altun, Metin Ersoy, MevlüdeÜnal, Murat Barış Kan, Murat Şimşek, Mustafa Tınmaz, Ömer Faruk Atak, ÖmürDeniz, Recep İlyasoğlu, Recep Köylü, Salih Öztabak, Sema Gülderen, Sibel Güler,Süleyman Çifçi, Şakir Demirbaş, Şenol Akocak, Şenol Tüfekçi, Şükrü Öztürk,Turgay Ergün ve Ümit Gülsün getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan vergimüfettişliklerine, yeterlik sınavında başarı gösteren 72 vergi müfettişiyardımcısının da ataması yapıldı.

Milli EğitimBakanlığında, açık bulunan Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliğine MustafaMuharrem Tüfekci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Sosyal Yardımlar GenelMüdür Yardımcılığına Ahmet Taşan getirildi.

Ulaştırma ve AltyapıBakanlığında, Karayolları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına GökhanMacit, Ulusal Deniz Emniyeti Başkanlığına Bülent Sönmez atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğineise Nurettin Muhtar Acar getirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!