Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Cumhur İttifakındaki Çerçioğlu elemanları kimler?

Cumhur İttifakındaki Çerçioğlu elemanları kimler?
Bu sorunun yanıtı, 13.08.2024 Salı günü yapılacak Aydın BŞB toplantısında ortaya çıkacak..

Yıllardır Aydın BŞB Meclisi’nde istediği gibi top koşturan Özlem Çerçioğlu'nun bu rahatlığının kökeni, Cumhur ittifakı içerisindeki perde gerisinde siyaseti çıkar eksenine oturtmuş isimlerden geliyordu. Özlem Çerçioğlu'nun sıkıştığı her dönemde, Cumhur İttifakı’ndan mutlaka birileri çıkıp, oylamalarda yardımına koşuyordu.

Salı günü (13.082024) yapılacak Aydın BŞB toplantısında, yeni dönemdeki Cumhur ittifakı içindeki Özlem Çerçioğlu elemanlarının açığa çıkacağı kaydediliyor.

Edinilen bilgiye göre AK Parti içerisinde Aydın'ın çıkarlarını ve doğruları savunan bir grup, gündeme iki maddeyi getirmeyi hedefliyor. Bunlardan birincisi, Aydın BŞB'nin 800 milyon liraya ulaşan SGK borç ve faizleri.

Bilindiği gibi Özlem Çerçioğlu göreve geldiği 2009 yılında belediye meclisine ilk gündem maddelerinden biri olarak, SGK borç fazilerini getirmişti.

Yasalar gereği borç faizleri ödemesinden kendisinden önceki belediye başkanı İlhami Ortekin'in sorumlu olduğunu belirten Çerçioğlu, müteveffa Ortekin'in mal varlıklarına haciz koydurmuş ve tahsil ettirmişti. Bu nedenle tüm mal varlığını kaybeden İlhami Ortekin, son dönemlerini ağır şartlar altında geçirmişti.

O günden bu yana önce Aydın Belediyesi, şimdi ise Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görev yapan Özlem Çerçioğlu döneminde sadece Aydın BŞB'nin, 700 milyona yakın SGK borç ve faizi bulunuyor.

Çerçioğlu'nun diğer CHP’li başkanlar gibi, “Benden önce başka parti vardı, onlar yapmış” gibi bir mazeret arkasına sığınma şansı da bulunmuyor. Çünkü 15 yıldır yerel yönetimlerin başında, sadece kendisi var.

Efeler Belediyesi ile ilgili SGK borç faizlerinden önceki Başkanlar Mesut Özakcan ile Fatih Atay sorulu tutulmaya çalışılırken, Özlem Çerçioğlu'nun yönetimindeki beş yıllık döneme ise hiç değinilmiyor. Bu nedenle neredeyse adım adım milyara yani katrilyona doğru giden SGK borç faizlerinden tıpkı İlhami Ortekin'e uyguladığı yasalar nedeniyle, Özlem Çerçioğlu ile şirket yönetimleri sorumlu bulunuyor.

Diğer bir husus ise, İDO seferleri.

Bilindiği gibi İDO özel bir deniz taşımacılığı şirketi. Dolar milyarderlerinin sahibi oldukları şirket zarar edince, Özlem Çerçioğlu belediye meclisi ve halka tek bir açıklama yapmadan, apar topar adeta kapütilasyon dönemi gibi her türlü ayrıcalığı tanıyıp, seferler başlatmıştı. Hukuk dışı bu eylemler ve çoğu kendisine oy veren yerleşik esnafı mağdur edip para babası dolar milyarderi zenginlerin zararların Aydınlının kesesinden ödenmesi için her şeyi yapan Özlem Çerçioğlu'nun, şu sorulara açıklık getirmesi gerekiyor;

1- Bu seferler hangi Meclis kararı ve UKOME kararı ile başlatılmıştır?

2- Limanlardan kimin adına izin alınmıstir?

3- Sefere çıkan feribotlar kime aittir?

4- Bilet paraları kimin tarafından belirlenmiştir?

5- Biletleri kim satmakta ve bedelini kim tahsil etmektedir?

6- 1-31 Temmuz arasında ayrı ayrı iki hatta kaç yolcu taşınmıştır ve Büyüksehir Belediyesi veya istirakinin kasasına kaç TL girmiştir.

7- Aydın Büyükşehir ve iştiraklerinden hangi şirket bu işin içine hangi kararla ve kaç TL sermaye ile katılmıştır?

Bu sorulara verilecek cevaplar aynı zamanda, “Emekli aç aç” sloganıyla oy isteyen Özlem Çerçioğlu'nun, icraatta zarar ediyor diye para babalarının şirketlerine nasıl ortak olduğu aynı zamanda Aydınlıların paralarını nasıl har vurup harman savurduğu ortaya çıkaracak.

Alışveriş ederken pazarcıya verdiği paranın bile üstünü kuruşu kuruşuna alan Çerçioğlu'nun iş halkın kesesine gelince nasıl hoyratça ve keyfi harcamalar yaptığı, eğer bu sorulardan oluşan önerge mecliste görüşülürse gözler önüne serilecek.

Bu iki konunun Aydın BŞB gündemine getirilmesini isteyen Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı AK Parti içerisindeki vatansever bazı isimler, diğer çıkar çevreleri tarafından baskı görüyor.

Aydın Şafak Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalarda halkın hakkını arayan Cumhur İttifakı Üyesi Belediye Meclis Üyelerine başta müteahhitler diğer bazı üyelerin, “Bizim işlerimiz sekteye uğrar” şeklinde baskı kurarak, engellemeye çalıştıkları kaydediliyor.

Yukarıda detayları verilen iki ana konu hakkında meclise verilecek teklife hangi Cumhur İttifakı üyelerinin destek verecekleri veya bir kısmının mazeret belirtip kaçacakları merakla beklenirken, içinde bulunulan durum, “Bu teklifler gündeme geldiği an Cumhur İttifakı içerisinde bulunan Özlem Çerçioğlu yapılanması doğrudan açığa çıkar” şeklinde yorumlanıyor.

Gözlerin çevrildiği diğer iki isim ise, Aydın'da varlıkları ve yoklukları belli olmayan, gölge adam gibi piyasada hiç gözükmeyen AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten ile MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık'a çevrildi. Onların gruplarına hakim olup meclise verilecek bu önergelere tam kadro katılıp katılmayacağı, merakla açıklığa kavuşmayı bekleyen durumlardan biri. Katılmadıkları takdirde iki ismin de artık gizli değil açık birer Özlem Çerçioğlu destekçisi ve de işbirlikçisi olacaklarının açıkça ortaya konulacağını belirten bazı üst düzey siyasiler, “Salı günü takke düşer kel görünür” değerlendirmesinde bulundular.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!