Aydın
26 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

CHP’li Bülbül’den asansör kazası için önerge

CHP’li Bülbül’den asansör kazası için önerge

Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup SözcüsüSüleyman Bülbül, Aydın’daki KYK yurdunda bir kız öğrencinin yaşamını yitirdiğiasansör kazasıyla ilgili Meclise soru önergesi verdi. Gençlik ve Spor BakanıOsman Aşkın Bak tarafından yanıtlanmasını istediği önergede bazı iddialar dagündeme geldi.

CHP’li Bülbül önergesinde “Sicil gazetesine göre 2022yılının Mayıs ayında kurulan şirketin KYK yurdunun asansör işini yeni aldığı, düşenasansörle ilgili daha önce de öğrenciler tarafından arıza ihbarları yapıldığı,asansörde yapım hatasının da olduğu, asansörde yaşanan sık arızalanma nedeniyleşirketin asansörün emniyet devresini iptal ettiği ve kazanın da bu duruma bağlıolarak geliştiği iddialar arasındadır” iddialarını öne sürdü.

BAKANLIĞA 11 SORU

İddiaların yapılan inceleme ve soruşturmayla bir an önce doğrulanmasıgerektiğini belirten Bülbül, Bakan Bak’a şu soruları yöneltti:

1) Irmak Asansör Otom. Tar. Hay. San. Ve Tic. Ltd Şti’yeIşıklı KYK Yurdu’na ait asansör işi hangi tarihte verilmiştir?

2) Asansör işinin verildiği ihale şartları nelerdir? İhaleyekatılan firmalar ayrı ayrı belirtilmek üzere teklif miktarları nedir?

3) İhaleyi kazanan şirketin teklif ettiği meblağ nedir?

4) Şirketin ihale şartlarını sağladığına ilişkin onay kimtarafından verilmiştir?

5) Şirket hangi tarihten itibaren KYK’ya bağlı yurtlarınişini almaktadır?

6) KYK yurtlarında bulunan asansörler hangi şirkettarafından denetlenmektedir? Hangi periyotlarda kontrol edilmekte, bakım veonarım yapılmaktadır?

7) Işıklı KYK Yurdu’ndaki asansörle en son hangi tarihtedenetlenmiştir? Denetim sonunda herhangi bir arıza tespit edilmiş midir?

8) Işıklı KYK Yurdu’nda bulunan asansörlerle ilgili kaç kezarıza şikayeti yapılmıştır? Yapılan şikayetler üzerine yapılan işlemler nelerdir?Arızanın giderilip giderilmediği denetlenmiş midir?

9) Konu ile ilgili başlatılan idari ve adli soruşturmalarınsonucu nedir?

10) KYK yurt binası hangi şirket tarafından yapmıştır? İhaleşartları nelerdir? İhaleye katılan firmalar ayrı ayrı belirtilmek üzere teklifmiktarları nedir?

11) Bina teslim alındığında asansörlerin yapım ve çalışmabölgesinde yapım hatası tespit edilmiş midir? Edilmiş ise soruşturma açılmışmıdır? 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!