Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Çerçioğlu’yla ilgili soruşturma dosyalarının içeriği ne?

Çerçioğlu’yla ilgili soruşturma dosyalarının içeriği ne?

  • Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Ķoordinasyon Başkanlığı’nda (YİKOB) görevli şef T.Ö., aynı yerde işçi olarak çalışan kadına cinsel tacizde bulunduğu için hapis cezasına çarptırılmıştı.
  • Şef, birlikte olmayı teklif ettiği ve “Duyulunca ne yaparız?” diye soran kadına, “Benim elimde şu anda Özlem Çerçioğlu’nun iki tane soruşturma dosyası var. Sen çok safsın ya” cevabını verdi.
  • Aydın kamuoyu, soruşturma dosyalarının içeriğini ve akıbetini merak ediyor.

Denge Gazetesi’nin 13 Mart 2024 tarihli haberine göre;

YİKOB’da şef olarak görev yapan 56 yaşındaki T.Ö., aynı yerde sürekli işçi olarak çalışan 49 yaşındaki R.Ö. isimli kadına hem iş yerinde hem de aynı gün akşam yazılı mesajlarla cinsel tacizde bulunduğu için 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, ikilinin arasındaki WhatsApp yazışmaları soruşturma dosyasında yer almış ve mahkeme kayıtlarına geçmişti.

“DUYULUNCA NASIL GEÇİNİRİZ?”

Şef T.Ö.’nün cinsel birliktelik teklif ettiği R.Ö., “Duyulunca size bir şey olmaz ama ben işimden olurum. Sonra ne yaparım? Nasıl geçiniriz? Eşim yok, bir de işsizlik. Çocuğum var” yazdı. Bunun üzerine T.Ö., “Benim elimde şu anda Özlem Çerçioğlu’nun iki tane soruşturma dosyası var. Sen çok safsın ya” cevabını verdi.

ÇERÇİOĞLU HAKKINDAKİ SORUŞTURMA DOSYALARINDA NE VAR?

Mahkeme sonucunun ve ikili arasındaki yazışmaların kamuoyuna yansıması üzerine, Aydınlılar Şef T.Ö.’nün bahsettiği Özlem Çerçioğlu hakkındaki soruşturma dosyalarının içeriğinin ne olduğunu, T.Ö.’nün muhakkik olarak görevlendirildiği bu dosyaların kapatılması karşılığında haksız kazanç mı elde ettiğini sorgulamaya başladı.

YİKOB’TAN KOVULDU

Öte yandan Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Ķoordinasyon Başkanlığında (YİKOB) geçici olarak görevlendirilen Şef T.Ö., aynı işyerindeki R.Ö.’ye cinsel tacizden aldığı ceza sonrası, Aydın Valisi tarafından kadrosunun yer aldığı eski görev yeri olan Milli Emlak Müdürlüğü’ne geri gönderildiği öğrenildi.

T.Ö., başına gelebilecek bu durumu, R.Ö. ile aralarındaki yazışmada, “Ben senin ne amirinim ne memurunum. Dışarıdan geçici görevle gelmiş birisiyim. Vali bey ‘hadi s… git dese, ayrılır giderim” ifadelerini kullanmış. 

Denge Gazetesi haberinin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen soruşturma dosyaları hakkında yetkililerin ne tür bir işlem yaptığı merak ediliyor. Ayrıca Aydın kamuoyu, Özlem Çerçioğlu ile ilgili soruşturma dosyalarının içeriğini ve akıbetini öğrenmek istiyor.

Konu hakkında Aydın Valiliği'nden açıklama bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!