Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Çerçioğlu’nun sağladığı kıyaklar dudak uçuklatıyor

Çerçioğlu’nun sağladığı kıyaklar dudak uçuklatıyor
Seçim sürecinde, “Millet perişan!.. Emekli aç aç!” söylemleriyle siyaset yapan Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yakın çevresine sağladığı kıyaklar, dudak uçuklatır hale geldi.

Aydın BŞB’de dosyaları kapatan mülkiye eski müfettişi bakın hangi işlere bakacak?

Söylem ve eylemleri arasında Atlas Okyanusu kadar fark olan Çerçioğlu ailesinin yakın arkadaşlarına yapılmamış işler için kamu kaynaklarından ödedikleri paralar, ses kayıtlarına kadar yansımış ve yalanlanamamıştı.

Bunun yanında Özlem Çerçioğlu'nun çevresinde yer alan isimlere birden fazla yerden maaş üzerine maaşlar bağlanması, devlet kurumlarında kendilerine yardımcı olan kişilerin yakınlarının bankamatik işlerde istihdamı veya makamlar sağlanması, özellikle asfalt ihalelerinde emsallarine göre kat be kat pahalı işler yapılması, 14 milyona restore edilmesi için ihaleye çıkılan Tekstil Park gibi yerlere yüzlerce milyon gitmesine rağmen hala yapımının devamı ve bir oda dolusu yolsuzluk-usulsüzlük dava ve soruşturmaları, Özlem Çerçioğlu ile birlikte bu davalarda otobüs dolusu kişilerin yargılanması ortadayken hala, “Yemez yedirmez, çalmaz çaldırmaz” propogandası ardına sığınılan Çerçioğlu'nun son ataması, bu kadarına pes dedirtti.

Bilindiği gibi Aydın Şafak Gazetesi tarafından daha önce duyurulan haberlerde, Naci Çetin Aker isimli mülkiye eski başmüfettişinin Özlem Çerçioğlu'na Danışman olduğu açıklanmıştı. İki yıl önce emekli olan Aker'in, önceki yıllarda Aydın BŞB hakkındaki çok sayıda dosyanın kapatılmasında baş etken olduğu da, kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Naci Çetin Aker'in geçmişte olduğu gibi emeklilik sürecinde de hakkında evrakta sahtecilik-nitelikli dolandırıcılık-kamuyu zarar uğratma soruşturması süren Aydın BŞB Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen ile sıkı dostluğunu kesmediği biliniyordu.

Aydın BŞB hakkındaki yeni soruşturma kovuşturma dosyalarının gündeme gelmesiyle birlikte Çerçioğlu'nun, eski can simidi olarak tanımlanan Naci Çetin Aker'i danışman olarak ataması, akıllarda soru işaretleri bıraktı. İzmir'de ikamet eden Aker'e Aydın BŞB Ana Bina 5. katta oda tahsis edildiği, haftada iki gün Aydın'a geleceği ve bunun karşılığı BŞB Başkan maaşının üçte ikisinin bağlanacağı öne sürülüyor.

“Millet aç, perişan” diye oy isteyen Özlem Çerçioğlu’nun kendi çıkarları söz konusu olduğunda kamu kaynaklarını nasıl har vurup harman savurduğunun bir göstergesi olarak yorumlanan bu durumun altında yatan asıl neden sorgulanıyor.

Kulislerden edinilen iddialara dayalı bilgilere göre; Naci Çetin Aker gelen Mülkiye Teftiş Heyetleri ve Sayıştay Denetçileri ile yakın bağlar kuracak. Zaten işin içinden geldiği için kimin ne olduğunu bilmesi hasebiyle sıkıntı çıkan dosyalara çeşitli yöntemlerle müdahale edecek. Hatta soruşturma safhalarında personel muhatap olmadan önce denetçilere istenen bilgi ve belgeleri o temin edecek. Kısaca geçmiş bağlantılarıyla soruşturmaların yönlendirilmesi görevini üstlenecek.

Kendi çıkarları adına kamu kesesinden ulufe gibi makam ve ihale dağıtan Özlem Çerçioğlu'nu milletin perişanlığına ve emeklilerin açlığına olan büyük katkılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Aydın Şafak Gazetesi olarak halkın heba edilen her kuruşunun sonuna kadar taipçisi olacağımızı ise Aziz Türk Milleti ile paylaşıyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!