Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Çerçioğlu’nun elemanları Denizli’yi de karıştırdılar

Çerçioğlu’nun elemanları Denizli’yi de karıştırdılar
Türkiye çapında tanınan Prof. Ali Aydın’ı dört buçuk ayda görevden aldırdılar. Özlem Çerçioğlu’nun kadrosunda yıllarca görev yapan ve Aydın'da pek çok davadan yargılanan Bülent Bozbaş - Egemen Emre Beşli ve Onur Yılmaz üçlüsü, Denizli'yi de karıştırdılar.

Prof. Ali Aydın’ın Denizli BŞB Genel Sekreteri olması bekleniyordu fakat Denizli BŞB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun sınıf arkadaşı ve Aydın BŞB Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Bozbaş bu görev için Aydın’dan denizli’ye transfer edildi.

Bülent Bozbaş daha sonra haklarında çok sayıda şaibe bulunan Egemen Emre Beşli ve Onur Yılmaz'ı Denizli BŞB kadrosuna transfer etmişti. Bu atamalar sonrası Aydın Şafak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yalçın Yıldırım'ı arayan Denizlili basın mesuplarına Yıldırım tarafından, “Yandı gülüm keten helva. Bu saatten sonra burnunuz çamurdan kurtulmaz” cevabı verilmişti.

Egemen Emre Beşli de Aydın BŞB’den Denizli DESKİ Strateji ve Abone Daire Başkanlığı’na getirilmişti. Düzenin üçüncü ayağında ise Onur Yılmaz bulunuyordu.

Onur Yılmaz, Aydın BŞB asfalt yolsuzluğu iddalarında İMFALT dosyasında çok sayıda habere konu olmuştu. Yılmaz Aydın BŞB’den İMFALT firmasına transfer olmuştu. Daha sonra adrese teslim ihalelerle kat be kat yüksek fiyatlar ve sözleşmeye uymayan malzene kullanımıyla asfalt dosyasında yüzlerce milyon dolar vurgun olduğu, yıllardır işlenen konuydu.

Onur Yılmaz ise transfer olduğu Aydın BŞB ile İMFALT firması arasında, düzeni sağlayan koordinatör olarak anılıyordu. Hatta bu asfalt dosyaları hakkında köşe yazarı Ahmet Gözen şu ifadeleri kullanmıştı; “Mansur Yavaş'ın asfaltta 25 dolara yaptırdığı işi Aydın BŞB 250 dolara yapıyor. Özlem Çerçioğlu rakamları halka açıklamalı...”

Önceki Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da, yine İMFALT firmasına kendisinin aynı işi Aydın BŞB’nin dörtte bir fiyatına yaptırdığını belirterek, “Ben neler çaldıklarını biliyorum, asfalt ihalesinde 32 milyon liralık yolsuzluk yaptılar” demiş, Özlem Çerçioğlu'nun kendisini savcılığa şikayet etmesini talep etmişti. Ancak Çerçioğlu gık bile diyememiş, her zamanki taktiğiyle uyutma ve unutturma moduna girmişti. Ayrıca, aynı dosyalarla ilgili üç kez operasyondan dönüldüğü ve skandal içinde skandallar olduğu, şikayetçisinin ölümle tehdit edilerek dosyanın sümenaltı edildiği de haberlere konu olmuştu.

Aydın'da isimleri her türlü yolsuzluk ve usulsüzlük ile anılan bu kişilerin Denizli BŞB’de görevlendirilmeleri sonrası DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Aydın'ın görevden alınmasına çok şaşmamak gerektiğini ifade ediyoruz. Prof. Dr. Ali Aydın'ın tam yolsuzluklarla ilgili dosyaları savcılığa sevk etme aşamasında iken görevden alınmasının nedenlerini, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Denizli siyaset, medya ve iş dünyasını da uyarıyor, bu üçlüyü en kısa zamanda paketlemez iseniz, Yalçın Yıldırım'ın sizleri baştan uyardığı gibi burnunuz pislikten kurtulmayacaktır.

İşte konuyla ilgili o haber;

https://www.sifrehaber.com/deskinin-genel-muduru-prof-dr-aydin-yildirim/?amp=1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!