Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Çercioğlu’nun davasında birleştirme talebi

Çercioğlu’nun davasında birleştirme talebi

  • Aydın 4. Asliye CezaMahkemesi'nde soruşturma konusu yapılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ÖzlemÇerçioğlu ve bürokratları hakkında “edimin ifasına fesat”, “resmi belgedesahtecilik” suçlarından 8 ayrı ihale için açılan davanın son duruşmasında savcıtüm sanıklar için ceza talep etmişti. 17 Şubat 2023 tarihinde görülen duruşmadadavanın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen diğer davayla birleştirilmesi istendi.İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilmesi kararı verilen davanın duruşması 2Haziran 2023 tarihine ertelendi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 33 sanık hakkında "ihaleye fesat karıştırma" ve"edimin ifasına fesatkarıştırma" suçlamalarıyla Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesinde açılandavanın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen diğer davayla birleştirilmesi istendi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katılmadığı Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesindekiduruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katılırken Çerçioğlu’nundanışmanı Erkan Karaarslan SEGBİSaracılığı ile duruşmaya bağlandı.

Duruşma sonunda, Çerçioğlu, Karaaslan ve dosyadaki birçoksanığın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "ihaleyefesat karıştırma" suçlamasıyla açılan davanın da sanıkları olduğugerekçesiyle, davanın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davayla birleştirilmesi içindosyanın İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verildi.

Bilindiği gibi, sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede "ihaleye fesat karıştırma" ve"edimin ifasına fesatkarıştırma" suçundan 6 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talepedilmişti.

Duruşma 2 Haziran2023 tarihine ertelendi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!