Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Çerçioğlu’nu koruyan kirli eller bir bir açığa çıkıyor

Çerçioğlu’nu koruyan kirli eller bir bir açığa çıkıyor
Aydın’a “uhunetle gelip sukunetle giden” ve Aydın’dan ayrılırken “Benden sonra tayfun zelzele gelecek” sözleriyle gazetecileri oyuna getiren Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’nün Aydın’a Emniyet Müdürü olduktan sonra dönemin Valisi Erol Ayyıldız’a, Aydın BŞB’nin soruşturma dosyaları ve Özlem Çerçioğlu hakkında “Her şey bitmiş, daha ne bekleniyor. Dosyası kabarık, bir daha muhtar adayı bile olamaz...” dediği ancak daha sonra arada oluşan duygusal bağlantı sonucu koruyup kolladığı ve operasyon dosyalarını kadük hale getirdiği iddia edildi.
  • Aydın İl Eski Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün adı, FETÖ ve Süleymancılar arasındaki kirli ilişkilere karıştı. AK Parti Eski Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, FETÖ'nün yeniden yapılanma ve kalkışma çalışmaları yaptığını belirterek, FETÖ ve Süleymancılar arasındaki bağlantıları Aydın İl Emniyet Eski Müdürü Halis Böğürcü'nün yaptığını açıkladı.

 

Oda TV’de yer alan haberde Halis Böğürcü hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Bu haberin ardından gözler tekrar Böğürcü'nün Aydın'da görev yaptığı ve Özlem Çerçioğlu'na hamilik yaptığı yıllara çevrildi.

AYDIN'DA HAKKINDA HANGİ SKANDAL İDDİALAR GÜNDEME GELMİŞTİ?

Aydın Şafak Gazetesi'nin devrin tanıkları ve bilgi sahipleri ile yaptığı ve o dönem sıkça haberlere konu olan skandallar zincirinde adı geçen Halis Böğürcü, Aydın’a gelir gelmez daha önce hakkında bilgi aldığı dosyalarla ilgili operasyon yapılacağını, dönemin Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan yanında paylaşmıştı. İki ay geçtikten sonra aniden yüzseksen derece dönen Halis Böğürcü, bu kez Mesut Özakcan'a, “Özlem Çerçioğlu ile iyi geçin” şeklinde, emrivaki tavır taınmıştı.

KAPATTIĞI DOSYALAR AÇIK SUÇ İÇERİYORDU?

Halis Böğürcü'nün bir hışım gelip ardından Özlem Çerçioğlu'nun bir numaralı hamisi olmasına evrilen süreçte, Aydın BŞB hakkında çok değişik ve delilli iddialar gündemdeydi. Bunlardan bazıları asfalt ve mıcır ihalesi iddialarıydı. Bunun yanında asfalt dosyasında Çevre Bulvarı ile bağlantılı yollara yama yapılıp sanki yeniden ihale ve iş yapılmış gibi ihale düzenlenmişti.

Halis Böğürcü'nün kapattığı skandal içinde skandallardan biri, her zaman olduğu gibi Çerçioğlu Ailesinin vazgeçilmezi, mahkemelerden aldığı cezalarla aslında memuriyetten men edilmesi gereken Hakan Olkaç hakkındaki, sahte kaşe iddialarıydı. Basına ve devlet organlarına yansıyan iddialarda Hakan Olkaç'ın pazarlık usulü ihaleler için Denizli'de sahte kaşe yaptırdığı belirtiliyordu. Bu şekilde pazarlık usulü ihalelerde bu firmaların haberleri olmadığı halde sahte kaşe ve imzaları kullanılarak teklif verip ihalelere girmiş gibi gösteriliyor, bunlar üzerinden yüksek fiyat konulup az bir kırımla ihaleler istenilen diğer firmaya veriliyordu.

TANIKLARI TUTUKLAMAYA KALKIŞTI

Bu olaylar hakkında bilgi ve belge sahibi olan tanıklar, ellerindeki deliller ile Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etmişlerdi. Özlem Çerçioğlu ve yapılanmasını çok zor durumlara sokacak bu gelişmenin yine Halis Böğürcü üzerinden Aydın BŞB’ye sızdırıldığı öne sürülmüştü.

Yapılan araştırmalarda, şu an FETÖ namına Süleymancılar ile organizasyon kurma çalışmalarında bulunduğu haberlere konu olan devrin Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü tarafından, bilgi ve belge sahibi kişilerin FETÖ suçlamasıyla gözaltına aldırıldığı, hatta tutuklanmallarının sağlanmaya çalışıldığı bilgilerine ulaşıldı.

Hatta Böğürcü'nün, KOM Şube'de ifadeleri alınan ve yolsuzluk belgelerini devlete iletip madalya alacakları yerde tutuklatılması için çaba sarf ettiği bu şahıslara kurduğu kumpası daha ileriye götürdüğü ve sorguya katılıp müdahil olduğu da, edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Halis Böğürcü'nün bilgi ve belge sahibi devlet memuru tanıklara karşı kurduğu kumpası tutuklamalar ile tamamlamak isterken, devrin Aydın Valisi olup o sırada tayini İzmir Valiliği'ne çıkan, önceki Emniyet Genel Müdürü ve şu an Bursa Valisi Erol Ayyıldız'ın girişimleriyle önlendiği kaydediliyor.

Kumpası gören Vali Erol Ayyıldız'ın Halis Böğürcü'ye gösterdiği çok sert tepkinin ardından Böğürcü'nün tanıkları hem de FETÖ iftirasıyla tutuklatma çabasının önlenmesi ardından, başka bir iddia daha gündeme geliyor. Ve iddiaların en acı yanı, üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen o delillerin Aydın Emniyet Müdürlüğü raflarında, geçmişten günümüze kimler tarafından ve ne şekilde, hala nasıl sümenaltı edildiği şeklinde.

ÇERÇİOĞLU'NA HİZMETLERİ KARŞILIĞI KIZINA VE KENDİNE MERCEDES ALDI İDDİASI

Söke İlçesindeki arazi alış verişi ve iki Mercedes araç alımı.

İddialara göre Halis Böğürcü, Söke'de bir arazi beğeniyor. Arazi sahibiyle anlaşılıyor. Yapılan araştırmalardan elde edilen ihbara dayalı iddialara göre arazinin parası, Halis Böğürcü adına Aydın BŞB görevlisi bazı şahıslar tarafından ödeniyor. Fakar arazide çıkan pürüz üzerine alım-satım işi iptal oluyor.

Arazi sahibi Aydın BŞB’deki muhataplarını arayıp, parayı kime iade edeceğini soruyor. Onlar da Halis Böğürcü adını veriyorlar. Bu iddiaların ayyuka çıktığı süreçte Aydın İl Emniyet Müdürlüğü görevinden alınan Halis Böğürcü, giderken bir adet kendisine bir adet kızına Mercedes marka araba alıyor.

Yaşanan gelişmeler ardından Aydın şu gerçekle bir kez daha yüzleşiyor;

“Suç üretim merkezi haline gelen Aydın BŞB'yi koruyan kirli eller, yine devlet kademelerinden çıkıyor...”

Aydın BŞB’deki bu kadar yolsuzluk, usulsüzlük, gayri hukukilik ve ahlakilikler açığa çıkmışken neden bir şey olmadığının yanıtını, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

İşte Oda TV de çıkan ve Özlem Çerçioğlu'nu devri alemde koruyan bir diğer kirli el Halis Böğürcü hakkıdaki o haber serisi… (Lingi tıklayınız…)

https://www.odatv.com/guncel/suleymancilarin-fetoculerle-mesaisi-o-emniyetci-ortaya-cikti-halis-bogurcu-kimdir-mustafa-bogurcu-kimdir-120060950

https://www.superhaber.com/suleymancilar-feto-iddiasi-o-emniyet-muduru-halis-bogurcu-mu-haber-502732

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!