Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Çerçioğlu’ndan, sermaye guruplarına büyük kıyak!

Çerçioğlu’ndan, sermaye guruplarına büyük kıyak!

  • Seçim dönemindesürekli, “Halk aç aç, emekli aç” sloganıyla oy talep eden Aydın BŞB BaşkanıÖzlem Çerçioğlu'nun dolar milyarderi holdinglerin ortaklığı özel şirketebelediye meclis kararı dahi olmadan rant kapısı açması, Kuşadası halkını ayağakaldırdı.
  • Özlem Çerçioğlu'nunKuşadası Marina girişine bir gece ansızın kurduğu bilet satış noktasının perdegerisi açıklığa kavuştu.

Bilindiği gibi Aydın Şafak Gazetesi, Özlem Çerçioğlu emriyle diğer devlet kurumları ve Kuşadası'ndaesnaflar dahil hiç bir sivil toplum örgütüne danışılmadan Kuşadası Liman Girişitaksi durağına kurulan ve halkın büyük tepkisini çeken İDO’ya rant sağlandığı iddialarınıgündeme getirmiş, daha önce İstanbul BŞB bünyesinde kurulup özelleştirilmesininardından zarar ettiğini öne süren İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri) firmasınınsahil ilçelerine açılarak kazancına kazanç katma amacı güttüğünü gündemetaşımıştı.

Aydın ŞafakGazetesi'nin gündeme taşıdığı iddialar, Aydın BŞB tarafından yapılan servishaberle ete kemiğe büründü. Servis haberde özel firmaya geçilen kıyaklasağlanan rant caf caflı kelimelerle perdelenmeye çalışıldı.

Kuşadası halkı ve iş dünyası tepkili iken Yunan Adaları’nayapılan seferlerle ilçe turizmine hareketlilik kazandırılacağı teması işlendi.Oysa yapılan sadece ve sadece özelleştirme ardından her devrin iktidar yandaşıve son dönemlerde parti olarak CHP’nin de hedefinde olan özel firmalara kaynakaktarımı ve rant sağlamaktan başka bir şey değildi.

Yapılan servis haberde “AydınBŞB ve İDO ortaklığı” ifadesi kullanılırken uygulamadaki yasa dışılık ve “Ben yaptım oldu. Kanun da benim düzende”yaklaşımı kendi ağızlarından itiraf edildi. Çünkü İDO, AK-FEN Holding ile TEPEHolding'in yüzde 50’şer hisse sahibi olduğu özel bir şirket.

Hamdi Akın'a aitAK-FEN Holding TAV Havalimanı işletmelerinin de sahibi.

TEPE Holding ise İhsanDoğramacı tarafından kurulmuş Bilkent Holding bünyesinde bir özel sektörkuruluşu. Uzun yıllar önce özelleştirildiği için İstanbul BŞB ile de hiç birilişkileri bulunmuyor.

Hali hazırda bu iki holding ortaklığında özel sektör firmasıolan İDO ile Aydın BŞB’nin gerekli hukuki çalışma yapılmadan ve meclis kararıalınmadan nasıl ortak olduklarının cevabının kamu oyuna açıklanması bekleniyor.

Haberde yer alan “AydınBüyükşehir ve İDO ortaklığıyla” ifadesi ortadaki hukuksuzluğu kendiliğindenortaya koyuyor. Özel sektöre ait birfirmayla Aydın BŞB’nin nasıl ortaklık yaptığının halka açıklanmasını kamuyararına talep ediyoruz.

Aynı zamanda dolar milyarderlerinin sahibi olduğu özelsektöre Aydın BŞB yani halkın kaynaklarından destekle kazanç kapısı açılmasıiddialarını, Kuşadası esnafı ile halk ve iş dünyasının mağdur edilmesinin dahikelime oyunlarına dayalı algısal haberlerle perdelenmesini kamu vicdanı vehukuk çevrelerine bırakıyoruz.

Bunun yanında kamununhaklarını korumakla görevli Aydın BŞB Meclis Üyelerini de göreve davetediyoruz.

Özlem Çerçioğlutalimatı ile alınan ve mecliste hiç bir şekilde gündem olmadan, kamuoyundahukuki ve kamuya olan yükü dahi tartışılmadan alınan bu karar konusundamecliste önerge verilmesini, kamu adına ve yararına talep ediyoruz.

İşte Aydın BŞB’ninadeta suç ikrarı gibi ve dolar milyarderi holdinglere kamu kesesinden hukuksuzkaynak aktarımının itirafı o servis haber;

https://www.aydinpost.com/aydin-buyuksehir-belediyesi-kusadasindan-yunan-adalarina-feribot-seferi-duzenlemeye-hazirlan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!