Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Çerçioğlu yapılanmasının yozlaşmış türevleri

Çerçioğlu yapılanmasının yozlaşmış türevleri
Özlem Çerçioğlu'nun kamu kurumu olmaktan çıkarıp adeta suç üretim merkezi haline getirdiği Aydın BŞB'den sonra örgütlendiği Efeler Belediyesi'nde de, skandalların ardı arkası kesilmiyor. Halkın çok sevdiği ve saygı duyduğu Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'in arkasından dolap üzerine dolap çevirdikleri artık aşikar hale gelen Çerçioğlu yapılanmasının Efeler Şubesi üyelerinin karıştığı skandal iddialar ortalara saçılıyor.

Son dönemlerde Aydın Şafak Gazetesi ile birlikte Efeler Belediyesi'nde yaşanan skandalları kamuyoyla paylaşan Gazeteci Emin Aydın'ın dün ve bugünkü köşeleri, yapılanmanın fütursuzluğu konusunda bu kadarına pes dedirtti.

Emin Aydın bir önceki yazısında Ayın BŞB'deki bürokratların haksız temin ettikleri menfaatler yoluyla ünlü mekanlara ortak olduklarını kaleme almıştı.

Gazeteci Aydın, bu kişilerin yarınlarda oluşabilecek her hangi bir olumsuz durumda memur veya işçi kadrolarıyla karşılayamayacakları yaşam standardını korumak için, önlem olarak bu yola girdiklerini dile getirmişti.

Hatta Emin Aydın, Özlem Çerçioğlu'nun sağ kolu olarak bilinen, düz işçi olmasına rağmen her türlü ihaleye ve ediminin ifasına fesatta yetkisi olmamasına rağmen imzası bulunan, iş bu nedenle Özlem Çerçioğlu ile birlikte yargılanan Ozan Çavuşoğlu'nun Efeler Belediye Başkan'ı Anıl Yetişkin'e baskı yaptığını açıklamıştı.

Aydın, Tekstil Park’taki alkollü mekanların gizli ortağı olduğunu öne sürdüğü Ozan Çavuşoğlu'nun, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'den kiracısının çıkarılarak, kendi göstereceği kişilere verilmesini talep ettiğini vurgulamıştı.

Bilindiği gibi Aydın BŞB Fen İşleri Daire Başkanı Ufuk Özmen hakkında, Forum Alışveriş Merkezi'ndeki lüks bir alkollü mekana ortak olduğu konusu, haberlerde yer almıştı.

Memur olan Ufuk Özmen'in, yüz binlerce dolar değer biçilen ortaklık için, “Oğlumun sünnetinde takılan altınlarla hisseleri satın aldım” dediği kaydedilirken, bu da, “Tansu Çiller'e yaver olmalıymış” yorumlatını beraberinde getirmişti.

Emin Aydın, bir önceki makalesinin devamı olan son yazısında bu kez, Çerçioğlu yapılanmasının atadığı iki Efeler Belediye Başkan Yardımcısının karıştığı skandalları gündeme getirdi.

Germencik'ten transfer Mutlaip Özsemerci ile Didim'den transfer İbrahim Metin Başer'in yine Çerçioğlu yapılanmasının kilit elemanları Ozan Çavuşoğlu ile CHP Aydın Vekili Evrim Karakoz tarafından o koltuklara getirildiğine değinen Emin Aydın, bu iki başkan yardımcısı ile Aydın'ın ünlü bir iş insanı arasında geçen kirli imar pazarlığının nasıl skandala dönüştüğünü açıkladı.

Masada yine Çerçioğlu yapılanmasının halkta hiç karşılığı olmayan ve adeta nefret objesine dönüşmüş isimlerinden Barış Altıntaş'ın bir numaraları adamı olduğu öne sürülen Oğuz Özer'inde bulunduğunu belirten Emin Aydın, hakla açık alkollü bir barda yapılan kirli pazarlık tıkanınca tarafların kavgaya tutuştuğunu belirtti.

Diğer müşterilerin de tanık olduğu tartışma sonrası tarafların dağıldığı belirtilen yazıda adı geçen Oğuz Özer, başka bir skandalda daha ara elemanlardan biri olmuştu.

Belediye Sağlık İşleri Koordinatörü, aynı zamanda çalıştığı Özel Hastane’den sağladığı gerçek dışı raporlarla mahkemelerin uzamasına neden olan, yetmezmiş gibi Ozan Çavuşoğlu ve BarışAltıntaş ile birlikte diğer belediyelerdeki sağlık ve iş güvenliği gibi konularda kendi kurdukları şirketlere ihale talep edilen Kadir Karakoç'un kamu aracı ile alkollü yaptığı kaza medyaya yansımıştı.

Aydın Şafak tarafından yapılan aratırmalarda aracı çarpılan mağdur kişilerle Barış Altıntaş'ın en yakın adamı bilinen Oğuz Özer'in pazarlığa oturduğu ortaya çıkmıştı. Aynı kişinin bu kez kirli imar pazarlığı masasında Barış Altıntaş'ın temsilcisi olarak oturması, Efeler Belediyesi'ni adeta felç eden Çerçioğlu yapılanmasının cüretkarlığını gözler önüne serdi.

Efeler Belediyesi'ndeki yapılanmanın belediyeyi bir kaç ay gibi kısa sürede nasıl kamu kurumu olmaktan çıkartıp işadamı kesim merkezi haline getirdiğini gözler önüne seren, Emin Aydın'ın o yazısı… (Yazıyı okumak için lingi tıklayınız…)

https://www.aydindenge.com.tr/yazi/emin-aydin/22/08/2024/kavga-buyuk

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!