Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Çerçioğlu, Yamen’den desteğini çekti…

Çerçioğlu, Yamen’den desteğini çekti…
Aydın BŞB Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen hakkında sürdürülen evrakta sahtecilik yoluyla nitelikli dolandırıcılık, kamuyu zarara uğratma soruşturmaları adım adım ilerlerken, delillerin netlik kazanması yeni gelişmeleri beraberinde getirdi.

Bilindiği gibi Ertuğrul Yamen 2017 yılında düzenlenen Moskova Turizm Fuarı Türkiye etkinliği sonrası düzenlenen gerçek dışı evraklarla, devletten para almıştı. Kendisi ve diğer iki memurun Türkiye Belediyeler Birliği'ne bağlı bir şirket tarafından yol-konaklama masrafları karşılanmasına rağmen Yamen, başka bir firmadan aldığı gerçek dışı evraklarla sanki masrafları cebinden yapmış gibi devletten hakediş düzenletmişti.

Şikayet üzerine yapılan ilk soruşturmayı gerçekleştirien iki muhakkik eksik soruşturma ve şikayetçinin dinlenmeyişi yoluyla dosyayı yasa dışı şekilde kapatmıştı. Yinelenen şikayet üzerine Danıştay soruşturmanın hukuk dışı kapatıldığını belirtmiş, yeniden soruşturma talep etmişti. Bu kez yeni muhakkik üzerinden sürdürülen soruşturmada Ertuğrul Yamen'in sunduğu evrakların gerçek dışı olduğu ortaya çıkmaya başlamıştı.

Yakın süreçte sona ermesi beklenen soruşturmada skandalların netliğe kavuşmasıyla birlikte Ertuğrul Yamen'in Aydın Valiliği ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınması ve dosyanın Savcılığa gönderilerek ayrıca ceza davasına dönüşmesi bekleniyor.

Bu konuda kendisi de bilgi sahibi olan Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, “Rakamın miktarı değil eylemin içeriği önemli. Ben bu durumu kimseye izah edemem” sözleriyle Ertuğrul Yamen'e gerekli mesajı verdiği kaydediliyor.

Son dönemde sık sık Ankara'ya giden Yamen'in soruşturmayı kapatmak için yollar aradığı, kapatamayacağını anlayınca kendisine özel sektörde iş alanları aramaya başladığı da, ulaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

İlgili haber lingi: https://www.aydinsafak.com/haber/ertugrul-yamene-yolun-sonu-gorundu-7259

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!