Aydın
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Bilimin kalbi Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı’nda atıyor

Bilimin kalbi Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı’nda atıyor

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kadim topraklarıüretimin bereketi, bilimin ışığı ve sanatın inceliği ile süslemeye devamediyor.

Başkan Fatih Atay’ın Efeler halkının hizmetine sunduğu, sadecekadınların istihdam edildiği % 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası, bilgiyeulaşmanın en konforlu hali olan 11 Kitap Kafe, kadınların kaliteli vakitgeçirdikleri 5 Hanımevi, ebeveynlerin çocuklarını gönül rahatlığıyla emanetedebildiği 5 Gündüz Bakımevi, bölgenin en kapsamlısı olan Otizm Yaşam Merkezi,farklılıklarımızın kıymet bulduğu Down Kafe, uluslararası müsabakalara evsahipliği yapan Olimpik Tırmanma Duvarı ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğitaşıyan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı gibi önemli hizmetlerdikkat çekiyor.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın, “Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk’ün matematiğe olan sevgisi ve heyecanı bize de yansıdı.Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması gerekiyor. Bu park,onların temel eğitimine katkı yapacak” sözleri eşliğinde kurdelesini kestiği veNobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verildiği BilimParkı, 2021 yılının Ekim ayında hizmete sunuldu.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Prof. Dr. Aziz SancarMatematik ve Bilim Parkı, öğrenmenin eğlence ile keyifli hale gelmesini veedinilen bilgilerin pekiştirilmesini sağlıyor. Sezar şifreleri, Hilbert küpügibi çeşitli eğitici oyun grupları; bilim kâşiflerinin özgün fikirler ileproblem çözmelerine yardımcı oluyor.

EĞİTİM TURİZMİNEKATKI SAĞLIYOR

Açıldığı günden bu yana yerli ve yabancı çok sayıda öğrencigrubunu ağırlayan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı, Efeler’ineğitim turizminin başkenti olma hedeflerine katkı sunuyor. Park, Türkiye’nindört bir yanından farklı yaşlardaki öğrenci ve eğitmenlerin yanı sıra çoksayıda uluslararası öğrenci tarafından adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Alanında uzman öğretmenler, parktaki eğitici oyuncaklarımisafirlere tek tek tanıtıyor. Bilim meraklıları, uygulamalı oyunlar eşliğindeyeni bilgileri deneyimleyerek ediniyor. Oyunların ardından keyifli anlarınakısa bir ara vermek isteyenlere parkta yer alan Bilim Kafe eşlik ediyor.  Doğayla iç içe olan ve ziyaretçilerine buyönüyle de etkileyen parkın çevresinde zeytin başta olmak üzere farklı türlerdeağaçlar yer alıyor. Parkın inşa sürecinde de hiçbir ağaca zarar verilmedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!