Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Başkan Atay: “Ucuz maddi çıkarlar uğruna canlarımız yandı.”

Başkan Atay: “Ucuz maddi çıkarlar uğruna canlarımız yandı.”

Efeler BelediyeBaşkanı Mehmet Fatih Atay, 6 Şubat Depremi’nden en çok etkilenen şehirlerdenHatay ve Osmaniye’de afetzedelerin acısına ortak oldu. Bölgede incelemeleryapan Başkan Atay, depremzedelere “Yanınızdayız” mesajı verdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindekidepremler, on ilde on binlerce vatandaşın yaşamını yitirmesine neden oldu.Afette en çok zarar gören şehirler arasında Hatay ve Osmaniye de yer aldı.Afetin ilk anından itibaren büyük bir sorumluluk ve yardım duygusuyla hareketeden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, bu şehirlerde 4 gün boyuncaincelemelerde bulundu.

BÖLGEYİ KARIŞ KARIŞİNCELEDİ

Başkan Atay’ın Hatay’daki ilk durağı Antakya ve Defneilçeleri oldu. Enkaz bölgesinde tetkiklerde bulunan Atay’a, Ödemiş BelediyeBaşkanı Mehmet Eriş, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve önceki BalçovaBelediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya eşlik etti. Daha sonra İskenderun’a geçenBaşkan Atay, büyük sarsıntılarda hayatını kaybeden fakülte arkadaşları vemeslektaşları Avukat Jale Bayındır ve Avukat Fırat Bayındır’ın mezarında dualarokudu.

Bölgedeki temaslarına Payas’ta devam eden Atay, depremdehayata veda eden CHP Payas ilçe Başkanı İlter Tellioğlu’nun ailesine taziyedileklerini iletti. Depremzedelerle bire bir ilgilenen Atay, vatandaşlarageçmiş olsun dileklerinde bulundu, “Tüm gereksinimlerinizi Efeler halkı veEfeler Belediyesi olarak karşılamaya hazırız. Soframız, evimiz ve kentimizsizlere açıktır” mesajını iletti.

SPOR CAMİASINI DAUNUTMADI

Hatay’daki temaslarının ardından Osmaniye’ye giden BaşkanAtay,  depremden etkilenen spor kulüplerinden TFF 3.Lig ekibiOsmaniyespor’un Başkanı Bülent Çenet ile buluştu. Burada kısa bir konuşma yapanBaşkan Atay, “Depremde hayatını kaybeden tüm sporcularımıza Allah’tan rahmet,yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın bir an öncesağlığına kavuşmasını umuyorum” dedi.

“YAŞADIKLARIMIZDANDERS ALMALIYIZ”

Efeler’e dönen Başkan Atay, gördükleri karşısında yaşadığıüzüntüyü şu sözlerle ifade etti, “Hayatım boyunca unutamayacağım büyük acılaratanıklık ettim. Enkazlarla birlikte paramparça olan hayalleri ve umutlarıgördüm. Kalplerimiz ve vicdanlarımızı acıtan anları tekrar yaşamamak içinbugüne kadar yapılanları en başından gözden geçirmemiz gerekiyor.” Deprem bilincive bina güvenliği ile ilgili de konuşan Atay sözlerini şu şekilde sürdürdü,“Deprem bilincini her yaştan vatandaşımıza aşılamalıyız. İlköğretimdenüniversitelere tüm eğitim ve öğretim müfredatımızda yer almalı. Bunun yanındazemin ve yapı denetimleri de artırılmalı ve bağımsız kuruluşlar tarafındanyapılmalı. Bir avuç insanın ucuz maddi çıkarları uğruna on binlerce canımızfeda oldu. Yaşadıklarımızdan ders almalıyız” dedi.

Desteklerinin devam edeceğini ifade eden Atay konuşmasınışöyle tamamladı:

“İlk andan itibaren Efeler halkı ile el ele verdik. Bölgeyeonlarca tır acil yardım malzemesi gönderdik. Bunun yanında arama kurtarmaekibimiz EFAK ile çok sayıda personel, araç ve teçhizat yardımında bulunduk.Kentimiz, evlerimiz, sofralarımız depremzedelere sonuna kadara açık.Milletimizin başı sağ olsun..” 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!