Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Bakan Kurum'a suç işletilmeye devam ediliyor

Bakan Kurum'a suç işletilmeye devam ediliyor
Kendisine suç işlettiler, haberi olduğu halde suça göz yummaya devam ediliyor. Çevre-Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kendisine göz göre göre işletilen suça haberi olmasına rağmen, yasalar emrettiği halde her hangi bir yaptırımda bulunulmuyor.

Bilindiği gibi Aydın ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç,iki kez zincirleme görevi kötüye kullanmaktan bir yıl üzeri hapis cezası almıştı. Aynı zamanda Hakan Olkaç'ın denetimli serbestliği devam ediyordu. Olkaç hakkındaki asaleten atanma talebi, dört yıldır bu nedenlerle bakanlıkça onaylanmıyordu. Fakat iki kez kesinleşmiş yüz kızartıcı (Yeni tanımlamayla memuriyete giriş ve memuriyette kalışa engel) suçlardan ceza alan, ilk cezasına HAGİB yani hükmün açıklanmasının geriye bırkaılması olup ikinci aldığı ceza nedeniyle o cezasının da hükme dönüşeceği ve denetimli serbestlikte olduğu açık iken Bakanlıkça asaleten yapılan bu atama değişik iddialara konu olmuştu.

Sıradan bir taşeron işçi için aylar süren sabıka kaydı ve GBT taramaları yapılırken Hakan Olkaç'ın atamasına sadece Aydınlılar değil, tüm idari ve adli yargı çevreleri şaşmış, olay skandal ötesi ve hukuk devleti hükümlerinin çiğnenmesi olarak yorumlanmıştı.

Olkaç’ın atanması sırasında bakanlık koridorlarında oldukça yüklü miktarda ödemeler yapıldığı öne sürülürken hukuk çevreleri yaşananları, “Karanlık dosya” olarak niteledi.

Yasalara göre Hakan Olkaç'ın, Bakan Murat Kurum yanıltılarak yapılan asaleten atanmasının iptali ve yılllar öncesinde memuriyetten atılması gerekirken adete zincirleme suç işleyip ödüllendirilmesi, Bakanlık koridorlarında oldukça yüklü miktarlar karşılığı bu yasa dışılığın onaylandığına kanıt olarak gösteriliyor.

Öte yandan Çevre-Şehircilik ve İklim Bakanlı'ğı Personel Dairesi başta üst düzey yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde, “Bu adam bırakın Genel Müdür, hukuken memur bile değil” değerlendirmesi yapılmasına rağmen Hakan Olkaç’ın atamasının halen niye iptal edilmediği husununu kamuoyu ve ilgili siyasi-hukuki çevrelerin görüşlerine bırakıyoruz.

FUAT FİKRET AKTAŞ ÖRNEĞİ

Aydın Tarım İl Eski Müdürü, daha sonra Aydın Belediye Başkan Yardımcılığı, ardından Tarım Bakanlığı'nda Genel Müdürlük makamlarına kadar yükselen Fuat Fikret Aktaş'ın durumu, ibret örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Fuat Fikret Aktaş aynı zamanda AK Parti Siyaset Akademisini birincilikle bitirmiş ve diploamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almıştı. Memuriyet döneminde açılan bir idari soruşturmadan sadece basit bir kınama cezası aldığı için, Tarım Bakanlığındaki Genel Müdürlük makamından alınmıştı. Başta Aydın AK Parti vekilleri dahil çok sayıda kişinin devreye girmesine rağmen Tarım Bakanı, “Yasalar böyle. Ben kanunu uygulamazsam kanunu bana uygularlar” sözleriyle, Aktaş'ı görevden almıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a bir kez daha çağrı yapıyor, “Kanunlar kişiye özel uygulanamaz. Hakan Olkaç hakkındaki gerekleri yerine getirmeniz hususu takdire bağlı değil yasalarca açıktır” diyoruz.

NOT: Aydın Şafak ve Aydın Gündem Gazeteleri Genel Yayın Yönetmenimiz Metin Can tarafından, kanununların gereği uygulanmadığı takdirde nezih ve beyefendi kişiliğiyle saygı duyduğumuz Sayın Bakan Kurum hakkında suç duyurusu yapacağımızı ve bu hukuk skandalını tarih kayıtlarına geçireceğimizi açıkça kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!