Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

AYTO Başkanı Ülken Çerçioğlu’nun yanında saf tuttu

AYTO Başkanı Ülken Çerçioğlu’nun yanında saf tuttu
Millet “Haraca bağlandık, Efeler Belediyesi’nin her odasında ayrı rüşvet alınıyor” diye isyan ediyor onlar imar yönetmeliği diye rüşvet gerçeklerini gizliyor.
  • Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, artık miadının dolduğu ve Aydın'a bir şey veremeyeceğini bugün tescilledi.

 

RÜŞVET VE HARAC İSYANINI ÖRDTMEYE ÇALIŞIYORLAR

Günlerdir Başkanlığını yaptığı ve seçilmesinde büyük katkısı olan inşaat sektörü üyeleri eylem yapıp, “Efeler Belediyesi'nin her odasında ayrı rüşvet alınıyor. Her şeyimiz kanuna uygunken bizlere ruhsat verilmiyor, üzerine daha da rüşvet isteniyor. Verin aldığınız rüşvetleri geriye. Özlem Çerçioğlu bu işin neresinde?” diye haykırıken, AYTO Başkanı Hakan Ülken inşaat sektörü ve emekçilerin yanında değil, Çerçioğlu yanında saf tutu.

Özlem Çerçioğlu bugün yaptığı açıklamada millet “haraca bağlandık” diye isyan ederken gerçekleri gizlemek ve gündem saptırmak adına, işi zorla rüşvet talebinde bulunanlara hesap sormak değil imar yönetmeliğine bağlayıp, halkı algısal yönden aldatma yöntemi belirlemişti.

AYTO Başkanı Hakan Ülken de düzenlediği basın toplantısında, halk ve üyelerinin aklıyla adeta dalga geçti. O da işi yeni imar yönetmeliğine bağladı.

Halbuki haraca bağlanıp ruhsatları verilmeyen mağdurlar zaten kazanılmış hak sahibiydi. Mağdurların isyanı, Özlem Çerçioğlu yapılanması tarafından ele geçirildiği belirtilen Efeler Belediyesi'nin her odasında, kendilerinden haraç misali rüşvet dayatmalarında bulunulmasıydı.

1881 yılında kurulan ve Atatürk ile yaşıt olup Atatürkçü olduğunu belirten CHP elinde adeta haraç kesim merkezine dönen Efeler Belediyesi'nde yaşananları görmezden gelip bu utanca ortak olan AYTO Başkanı Hakan Ülken ve Özlem Çerçioğlu'nu, halkı haraca bağlayanları kurtarmak için gündemi saptırma açıklamaları nedeniyle ortak oldukları utanç nedeniyle halka ve tarihe havale ediyoruz. Türk Milliyetçisi kökenli Hakan Ülken'i de şehre karabasan gibi çöken ve sosyolojik tanımı, “Mafyalaşmış Burjuva Faşizmi” olan yönetim modeline desteğinden dolayı, hem Atatürkçü Türk Milliyetçilerinin hem de halkın vicdanına bırakıyoruz.

AMAÇLARI MAĞDURLARIN HAK ARAMALARINI ÖNLEMEK

Öte yandan adı Efeler Noterine çıkan Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'in, yarın saat 10.00’da mağdurları dinleyeceğini ve 11.00’de basın mensuplarıyla toplantı yapacağı belirtildi. Bu kadar utanç dolu skandalı aklama telaşındaki Anıl Yetişkin'in aylardır kapısında derdini anlattıkları halde kulaklarını tıkayıp görmezden geldiği mağdurları yine gerçek dışı şekilde oyalayıp, basın mensuplarına aramızda sorun yok mesajı verme gayretinde olacağı öne sürülüyor.

DEVLETİN VERGİ TOPLAMA YETKİSİNİN GASPI

Diğer taraftan rüşvet de değil artık zoraki rüşvet yani haraç iddialarıyla sosyal patlamanın gündeme geldiği Efeler Belediyesi'nde yaşanan ve Türk siyasi tarihinin en utanç dolu görüntülerinden birine sahne olan gelişmeler, aslında birilerinin kendini devlet ilan etttiği anlamına geliyor.

Çünkü yasalara göre hiç kimse gönüllü bağış olmadan, zorlama yoluyla kimseden maddi taleplerde bulunamaz. Bu bağışlar da ancak ilgili kurumun resmi hesaplarına yatırılır. Fakat Efeler Belediyesi'nde mağdurların isyanında dile getirildiği gibi, “Her odada ayrı rüşvet isteniyor” şeklinde, devletin vergi toplama yetkisini gasp edecek şekilde ve bu da kamu gücünü kullanarak, “vermezseniz ruhsatlarınızı imzalamayız, batarsınız” tehdidiyle yapılıyor.

Daha önceki dönemlerde müteveffa Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş döneminde benzer uygulamalar yaşanmıştı. Aydın Şafak Gazetesi hem haberler hem de tanıklık yoluyla müfettişler tarafından başlatılan soruşturma ve açılan dava sonucu müdahil olmuştu.

Avni Coş'un Vali Yardımcısı Zeki Koçberber Asliye Ceza'da açılıp Ağır Ceza'ya sevk edilen mahkeme sonucu beş buçuk yıl ceza almıştı. Zorunlu bağış toplamada kullandıkları valilikteki görevli de tutuklanarak cezaevinde uzun süre hapis yatmıştı.

Tüm mağdurlara devlet evrakla konuşur ilkesi gereği toplanıp ellerindeki bilgi ve belgeler ile hem Aydın Valiliği hem de Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma çağrısını yapıyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!