Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

AYDINLI YATIRIMCILARA MÜJDE

AYDINLI YATIRIMCILARA MÜJDE
Avrupa Birliği Komisyonunun Onayı ile Aydın iline özgü birçok yerel ürüne% 50 hibe desteğinin önü açıldı.

Aydın ilinde yerel ürün listesi kapsamı genişletilerek, Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi tedbiri kapsamında desteklenen ürünler artırılarak revize edildi.

Daha önce yerel ürünler kapsamında sadece "İncir, zeytin, zeytinyağı, kestane, bal kabağı, tahin, tahin helvası, çilek, şeftali, narenciye, nar, cin mısırı (patlak mısır), çam fıstığı, kabak tatlısı, yuvalama, paşa böreği, prina yağı, kuru prina, prina tozu ve suyu” gibi ürünler yer almaktaydı. AB Komisyonuna sunulan Aydın iline ait içerisinde birçok yerel ürünün yer aldığı liste komisyon tarafından onaylandı ve destek kapsamına alındı.

Bu konuyu oldukça önemsediklerini ifade eden İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, şunları söyledi:

"AB komisyonunca sunulan yerel ürün listemizin onaylanmasıyla Aydın İline ait birçok ürün destek kapsamına alınmıştır. Yerel ürün listesinin genişletilmesi desteklenen ürünlerinin sayısının arttırılması, hem üreticiler hem de kent ekonomisi adına önemli bir gelişmedir. TKDK olarak yerel ürün listesi içerisinde yer alan ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi gibi işlemlerde kullanılacak makina ekipman ve inşaat desteği verilmektedir. Yatırımcılarımız ciddi projelerle bizden alacakları destekler ile işletmelerini büyütme imkanına kavuşabilir. Tüm vatandaşlarımızı bu desteklerde faydalanması için kurumumuza bekliyoruz.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!