Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

“Aydın’ı gâvur aldı” türküsü..

“Aydın’ı gâvur aldı” türküsü..
Sanatçı İbrahim Bilgenoğlu’nun Nazilli’nin Kurtuluş Günü olan 5 Eylül için hazırlayıp kültürümüze armağan ettiği “Aydın’ı gâvur aldı” türküsü büyük beğeni topladı.

Nazilli Belediyesi THM Korosu’nda uzun yıllar emeği geçen ve Nazilli’de herkesin tanıdığı sevilen isimlerden biri olan İbrahim Bilgenoğlu, öğretmenlik olan mesleğinden emekli olduktan sonra da müzik ile bağlantısını kesmeden yaşamını sürdürüyor. Kendisine ait sosyal medya hesabından sık sık sevenleri ile buluşan Bilgenoğlu, çalıp söylediği türküleri ile hem dikkat çekiyor hem de hayranlarına unutulmaz anlar yaşatıyor.

İbrahim Bilgenoğlu son olarak Nazilli’nin Kurtuluş Günü olan 5 Eylül için hazırlayıp kültürümüze armağan ettiği “Aydın’ı gâvur aldı” türküsü ile yine gönüllere taht kurdu.

Yaşadığı Antalya’dan Nazilli’deki sevenlerine ve Nazilli halkına armağan ettiği türküsü ile “5 Eylül kurtuluş gününü” kutlayan İbrahim Bilgenoğlu, kurtuluş günlerini şu paylaşımı ile özetliyor:

“Değerli dostlarımız, Kurtuluş günlerindeyiz. 99 yıl önce 30 Ağustos Başkomutan Savaşı'nın ardından çözülen Yunan birlikleri İşgal ettiği yerlerden çekilip İzmir'e doğru kaçmaya başladılar. Afyon, Kütahya, Manisa, Uşak'tan sonra bu gün (2 Eylül 1933) Eskişehir kurtuldu. Lütfen dikkat edelim; Düşman ordusu kaçarken önüne gelen her şeyi yakıp yıkarak geçmiştir. Tarlalar, ağaçlar, evler, küçükbaş, büyükbaş hayvanlar ve... Savunmasız insanlarımız... Camilere doldurulup yakılan insanlar.. Kuyulara atılarak öldürülen insanlar, hayvanlar... (Böylece kuyulardan su alma şansı da yok ediliyordu)

5 EYLÜL, NAZİLLİ'MİZİN KURTULUŞ GÜNÜ’dür.

Bu Kurtuluş Günümüzün 99. Yıldönümünü kutlarken ben naçizane hazırlayıp Nazilli Kültürümüze armağan ettiğim AYDIN'I GÂVUR ALDI adlı türkü çalışmamı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyor, Memleketim Nazilli'ye, oradaki sevgili dostlarımıza sonsuz sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

“Aydın’ı gâvur aldı” türküsünü TC. İbrahim Bilgenoğlu sayfasında bulabilirsiniz.

https://www.facebook.com/bilgenoglu

https://www.facebook.com/bilgenoglu/videos/390387965811526

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!