Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Aydın’da CHP’yi karıştıran haber

Aydın’da CHP’yi karıştıran haber

Aydın Denge Gazetesi'nde yer alan bir haber, Aydın ve CHP Genel Merkezi'nde büyük hareketlilik yaşanmasına yol açtı. Görüntülü haberde hala Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçiminden kalma sloganları yer alıyordu.

İlgili Haber linki:

https://www.aydindenge.com.tr/aydin/07/07/2024/aydinda-bu-reklami-gorenler-sasti-kaldi

Kılıçdaroğlu’nun resmi ile üzerindeki enflasyon dü-şe-cek ibareleri bulunan reklam, Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden bir yıl geçmesine ve Kılıçdaroğlu'nun kongreyi kaybedip CHP Genel Başkanlığından gitmesine rağmen neden ısrarla hala yerinde tutuluyor sorusu, parti içerisinde çeşitli tartışmaları beraberinde getirdi.

KILIÇDAROĞLU CHP’Yİ BÖLECEK…

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU DA O SAFTA…

Bilindiği gibi geçen hafta içerisinde Aydın Şafak Gazetesi dahil ulusal medyada yapılan pek çok haberde, Kılıçdaroğlu ve yandaşlarının CHP'yi tekrar seçimli kongreye götürme çalışmalarında oldukları iddiası gündeme gelmişti. Hatta Kılıçdaroğlu'nun gözdeleri ve sıkı taraftarları Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, Balıkesir BŞB Başkanı Ahmet Akın ile Ankara BŞB Başkanı Mansur Yavaş, İstanbulda düzenlenen CHP Belediye başkanları toplantısına katılmayan isimler olarak haberlerde yer almışlardı.

Bu gelişmelerse CHP içerisinde Kılıçdaroğlu ve taraftarlarının partiyi yeniden ele geçirmek üzere kongre hazırlıkları yapmaları ve safların netleşmeye başladığı şeklinde yorumlanmıştı.

Edinilen bilgi ve iddialara göre; aralarında aday gösterilmeyen yüz kadar eski belediye başkanı ile gelecekte bir daha CHP’nin düşünmediği Özlem Çerçioğlu gibi isimler, kongrede aday çıkartacaklar. Kongreyi kazanamasalar dahi bu kez iyi bir güç elde ederlerse, SHP tipi yeni bir parti modeliyle yollarına devam edecekler.

OSMAN YILDIRIMKAYA NEDEN MİLLETVEKİLİ BÜLBÜLE SALDIRDI SORUSUNUN CEVABI NETLEŞİYOR

CHP içerisinde bu gelişmeler yaşanırken, bir kaç gün önce CHP Ayddın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün Sultanhisar İlçesi ziyareti öncesi CHP’li Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldrırımkaya, sosyal medya üzerinden zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu. Hatta ve hatta bir belediye başkanına yakışmayacak şekilde aynı zamanda CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül'ü, utanmazlık ile suçlamıştı.

Osman Yıldırımkaya'nın belediye başkanı olmadan önce Çerçioğlu Ailesi Şirketi Jantsa’da müdürlük görevinde bulunması, adeta ailenin emrinde belediye başkanı olduğu iddialarını gündemden düşürmüyordu.

Büyük kongre öncesi Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'na destek veren Süleyman Bülbül, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun sağ kolu Ozan Çavuşoğlu yapılanması tarafından salonlarda yuhalatılmıştı. Çerçioğlu da müdahil olmayınca CHP tabanı ve kamuoyunda Özlem Hanımın bilgisi dahilinde olayların gerçekleştiği kanısı uyanmıştı.

Ozan Çavuşoğlu yapılanması tarafından Özgür Özel'e destek veren tüm isimlerin kameralara alındığı, fişleme misali isimlerinin not alınması da Özlem Çerçioğlu'na bağlanıyordu. Çerçioğlu ise kongre salonunda ileri derecede baskın şekilde Kılıçdaroğlu'nu desteklemişti. Kılıçdaroğlu seçildiği takdirde Çerçioğlu'nun 17 ilçeyi kendisinin belirleyeceği ve adeta siyasal derebeylik kuracağı iddialarıysa, tüm partililerin dilindeydi.

Yerel seçimler ardından her ne kadar konjonktür gereği seçilse de Özlem Çerçioğlu CHP Genel Merkezinde eskisi kadar güç elde edemiyordu. Bir daha da aday gösterilmeyeceği, seçimlerden iki ay sonra adeta gün yüzüne çıkmıştı.

Çerçioğlu medyası ve Ozan Çavuşoğlu yapılanmasının CHP’li bazı belediye başkanlarına düzenlediği saldırılar, izlenme iddiaları gün yüzüne çıkınca CHP Genel Merkezi Özlem Çerçoğlu hakkında artık iyice kararını vermişti. Çerçioğlu ise Özgür Özel'in Aydın temaslarında yaptığı onca hazırlığa rağmen yüz bulamamıştı.

RESME BAKIP BÜYÜK RESMİ GÖRÜN

Tüm bu gelişmeler ardından Aydın BŞB yetkisindeki bilboardlarda hala Kılıçdaroğlu resminin bulunması, yukarıda öne sürülen iddiaları beraberinde getiriyor.

Bir yıla aşkın süredir ısrarla orada tutulan Kılıçdaroğlu afişlerinin sökülmemesi, üzerine başka afişler konulsa da değişim sırasında uzun süre Kılıçdaroğlu resim ve sloganlarının ısrarla orada tutulması, sublimital mesaj olarak algılanıyor.

Haber yayına girdikten sonra kısa sürede Kılıçdaroğlu afişinin üzerine Özlem Çerçioğlu afişlerinin yapıştırılması ve unutmuşuz mazereti de inandırıcı bulunmadı. Bu durumsa parti içerisinde, “Aydın BŞB panolarında ısrarla tutulan Kılıçdaroğlu resmine bakın büyük resmi görün” şeklinde yorumlandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!