Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Aydın’da AK Parti’ye büyük ihanet!

Aydın’da AK Parti’ye büyük ihanet!
AK Parti önceki dönem Söke İlçe Başkanı Hasan Turhan ile AK Parti önceki dönem Sultanhisar İlçe Başkanı Ertegün Ünal’ın, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a karşı yönelttikleri beklenmedik eleştirileri büyük tepki çekti.

ERTEGÜN ÜNAL İLE HASAN TURHAN TEPKİLERİN ODAĞINDA…

Sosyal medya hesabından Efeler’deki PTT arazisinin satışıyla ilgili olarak AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ı hedef göstermeye çalışan Ertegün Ünal’ın çıkışına anlam verilemezken, Hasan Turhan’ın aynı konu çerçevesinde yakışıksız ifadeler kullanmasıysa parti içinde bazı tepkilere neden oldu.

AK Parti'nin Aydın teşkilatında yaşanan son gelişmeler, parti içinde büyük yankı uyandırdı. AK Parti önceki dönem Sultanhisar İlçe Başkanı Ertegün Ünal ile AK Parti önceki dönem Söke İlçe Başkanı Hasan Turhan, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’a karşı PTT arazisi üzerinden yönelttikleri sıradışı eleştirileri parti tabanında büyük tepki topladı.

PTT KİT OLMADIĞI HALDE SAVAŞ’I SUÇLADI

Geride kalan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı çatısı altında MHP’ye bırakılan Sultanhisar’da AK Parti’den umduğunu bulamayınca bağımsız belediye başkan adayı olarak partisinin aleyhine çalışmalara imza attığı konuşulan Ertegün Ünal’ın, Kamu İktisadi Teşekkülü olmayan PTT’nin Efeler’deki arazi satışı üzerinden TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ı töhmet altında bırakmaya çalışması tepki çekti. Ünal’ın sosyal medya hesabından yaptığı “Devletin malı deniz yemeyen domuz” başlığıyla aklı sıra konuya açıklık getirmek isteyip “Kit komisyon Başkanı olarak PTT arsası sizin sorumluluğunuzda ve bedduayla geçiştirilecek bir olay değil” ifadeleriyle Milletvekili Savaş’ı hedef gösterme gayreti içerisine girmesi etik dışı bulunurken, cahillik olarak da yorumlandı.

TURHAN KOLTUK BULAMAYINCA HASIM KESİLDİ

AK Parti’de geride kalan yerel seçimlerde umduğunu elde edemeyen bazı menfaat gruplarınca Mustafa Savaş’ın en ufak bir müdahalesinin dahi bulunmadığı Varlık Fonu’na devredilmiş PTT arazisi satışı üzerinden hedef tahtası haline getirilmek istenmesi, parti içerisinde “dava şuuru ve ruhuna ihanet” yorumlarına da neden oldu.

Ertegün Ünal’ın Savaş’ı hedef alan paylaşımına, AK Parti önceki dönem Söke İlçe Başkanı Hasan Turhan’ın da sosyal medya hesabından “Fırat'ın yanındaki kuzudan haberi olan reisimize kendi memleketinde olandan haberi olmayan kişiler yakışıyor mu?” ifadelerini kullanması da dikkatlerden kaçmadı.

Söke’de ilçe başkanlığı yaptığı dönemde Gezi Eylemleri’nin patlak vermesinin ardından görevinden apar topar istifa ederek kaçtığı konuşulan, ilçedeki CHP’li bazı isimlerle çıkar odaklı girift ilişkiler içerisinde yer aldığı bilinen ve meclis üyesi olarak görev yaptığı dönemde de etkin bir varlık ortaya koyamayan Turhan’ın, Savaş’ı hedef almasının perde arkasında bu dönem meclis üyesi  adayı gösterilmemesinin olduğu öğrenildi.

DİSİPLİN SÜRECİ İŞLETİLECEK Mİ?

Daha önce Mustafa Savaş’ın desteğiyle AK Parti’den aday gösterilen Ertegün Ünal’ın bağımsız aday olarak seçimlere girmesi nedeniyle Cumhur İttifakı’nın Sultanhisar’da az farkla seçimleri kaybetmesine neden olduğu bilinirken, Savaş’a yönelik hakaretvari tutumundan kaynaklı olarak partisinden ihraç edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

Her fırsatta yakın çevresine ve bazı partililerine Mustafa Savaş’ın liseden sınıf arkadaşı olduğunu anlatarak yakın çevresine AK Parti Aydın’da sözü geçen bir kişi olduğu izlenimi verme gayreti içerisine giren Hasan Turhan ile ilgili olarak da AK Parti Söke İlçe Teşkilatı’nın disiplin sürecini işletmesi bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!