Aydın
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Aydın’a ihanet ediliyor…

Aydın’a ihanet ediliyor…
EMANEGE şirketinin büyük hissesini eşinin üzerine yaparak mal kaçırma plânlarını bu güne kadar sessiz sedasız sürdüren Levent Onuk ve çıkar çetesi Aydın halkının malı olan çöplükten büyük miktarda parayı hepimizden çalıyor.

Sevgili okurlar..

Aydın çöplüğünü deştikçe pis kokular fışkırıyor.

Bu gün EMAN EGE’deki girift ilişkiler yazımızı biraz soluklandırarak kamuoyunun dikkatini bir başka konuya çekmek istiyoruz.

Aydın Şafak olarak bu güne kadar her konuda kamuoyunu nasıl doğru bilgilendirdiysek EMANEGE konusunda da gerek hemşerilerimizi gerekse devletimizin aleyhine olan her konuyu duyurmak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek görevimizdir.

EMANEGE dosyası çok kabarık bir dosya. Konular tek yazıda bitecek gibi değil. O nedenle Aydın’ın malı olan çöplüklere çökülmesine, hile ve usulsüzlükler ile afaki miktarda haksız kazançlar sağlanmasına vicdanımız elvermiyor. Aydın halkının yararına kullanılması gereken bu paraların çöplüğe çökenlerin cebine gitmesine asla taviz vermeyeceğimiz gibi görmezden de gelemeyiz.

Neden derseniz..

Çünkü, başta şirketin büyük hissesini eşinin üzerine yaparak mal kaçırma plânlarını bu güne kadar sessiz sedasız sürdüren Levent Onuk ve çıkar çetesi Aydın halkının malı olan çöplükten büyük miktarda parayı hepimizden çalıyor. Bu nedenle de İlçe Belediyeleri dahil Aydınlılar olarak hepimiz onların çıkarları yüzünden daha az hizmet alıyoruz.

Nasıl mı? Size bunları belgelerle anlatalım.

17. 04. 2017 tarihli yazışmada, Aydın Çöplüğünde yapılacak yatırımlar hakkında halkın bilgilendirme toplantısı yapılacağı belirtilmekte, 20. 04. 2017 tarihli yazıda da sözleşmede yer alan tesisin yapımı için, “6.11 maddesi gereği olan ve aynı sözleşmenin 7.1.4 maddesinde belirtilen alanın tamamlanmasından sonra projelendirilerek inşası tamamlanacaktır” denilmektedir.

Aradan 4 yıl geçti, ortada ne yatırım var ne de bir çalışma.

Burada şu soruyu sormak gerekiyor.

EMANEGE şirketi sözleşmede taahhüt edilen yatırımları Aydın’da neden yapmıyor?

Nazilli’ye yapılması gereken düzenli depolama ve geri kazanım tesisi projesi ile ilgili bırakın inşasını tek çivi çakılmış değil. Hatta EMANEGE ile Aydın BŞB arasındaki yazışma tozlu raflar arasında akıbetinin ne olduğunu bilen yok.

Hadi geçmiş dönemde Haluk Alıcık MHP’li Belediye başkanı idi o yüzden yapılmadı diyelim. Şimdi Belediye Yönetimi CHP’nin de içinde olduğu Millet İttifakında.

Bu tesis Nazilli’ye neden yapılmıyor?

Hatırlarsanız o günlerde, “Haluk Alıcık Nazilli’ye 7-8 km uzakta vahşi depolama yapıyor” diye büyük yaygaralar koparılmıştı. Kaldı ki, beğenilmeyen ve bu konuda eleştirilen Haluk Alıcık, ilkel de olsa oradaki çöpleri ayrıştırıp, geri dönüşümden kazanılan paranın Nazilli Belediyesi’nde kalmasını sağlıyordu.

Dönelim konumuza..

Şu anda Nazilli Belediyesi topladığı çöpleri kendi ilçe sınırları içerisinde herhangi bir katı atık depolama tesisi olmadığı için en yakındaki çöp toplama istasyonu olan Sultanhisar`a götürmek zorunda kalıyor.

Bunun ne zararı var derseniz, şöyle açıklayalım.

Nazilli Belediyesi çöpleri kendi araçları ile Sultanhisar’a taşıyor ve akaryakıtı da kendi karşılıyor. Her çöp kamyonunun 13 km uzaktaki tesise gidip dönmek zorunda bırakılmasından dolayı ortaya çıkan akaryakıt sarfiyatını varın siz hesaplayın.

Bu Nazilli halkı için büyük bir maddi kayıptır.

Bilindiği gibi halkın ödediği katı atık bedellerini ilçe belediyeleri alıyor.

Yani Nazilli’de yaşayan 190 binin üzerinde insan, EMANEGE’nin sözleşme gereği yapması gereken yatırımı Nazilli’ye yapmadığı için belediye yüz binlerce liralık zarara sokuluyor.

Bu da halkın daha az hizmet alması anlamı taşıyor.

Tıpkı, aynı şekilde şirketin yapması gereken Söke ve Germencik Aktarma İstasyonu gibi. Germencik’teki çöp kamyonları da Efeler Tesisine gelmek zorunda. Bu tablodan daha vahimi Buharkent, Kuyucak ve Karacasu Belediyeleri içinde geçerli idi ama nasıl olduysa 2020 yılı başlarında Kuyucak Aktarma İstasyonu faaliyete başladı.

* * *

Siz değerli okurlarımız işte burada sizlerin desteği ve gücüne ihtiyacımız var.

Sizlerde bize destek olun. Seçtiğiniz belediye meclis üyelerine ve belediye başkanlarına sosyal medyadan, “Bizler EMANEGE şirketi ya da diğer yetkililer yüzünden neden daha az hizmet alıyoruz?” sorusunu sorun ki, onlar da Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında bunu Özlem Çerçioğlu’na sorsunlar.

* * *

Gelelim EMANEGE A.Ş ve rantçılarına.

Bu şirketin imza yetkilisi ve şirketin sorumlu Çevre Mühendisi Gülçin Aysan hanım.

Siz bildiğimiz kadarı ile Nazilli’de bilinen saygın bir esnaf ailesinin kızısınız.

Hiç mi sevmediniz büyüdüğünüz, yıllarca ekmeğiniz yediniz Nazilli`yi?

Patronunuz aslen Karadenizli Ankaralı bir iş adamı.

Aydın Çöplüğü onun rant kapısı. Aydın’ı hiç umursamaz, cebine girecek paraya bakar.

Siz bari doğduğunuz, büyüdüğünüz Nazilli’ye ihanet edilmesine aracı olmayınız. Saygın ailenize de zarar vermeyiniz.

* * *

Gazetemiz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan pek SayınMehmet Emre Akoğlu.

Sana soracak çok sorumuz var, ancak bu gün bunlardan bir kaçını soralım. (Hakkında yazılacak öyle şeyler var ki onları da unuttuğumuzu sanma..)

EMANEGE A.Ş. şirketi adına kayıtlı 067 ile başlayan ve 44 ile biten telefon hattını neden kullanıyorsun? Aydın BŞB sana maaş ödemiyor da mı sen bu şirketin sana tahsis ettiği hattını kullanmaya tenezzül ediyorsun? (Özlem hanım senin şirket adına tahsisli telefon hattı kullandığını, faturasını da şirketin ödediğini bilse acaba ne yapar doğrusu merak ediyoruz.)

Sen hiç Nazilli`nin ekmeğini yemedin mi?

Kuyucak ilçesinde yapılan ancak 2020 yılı başlarında hizmete alınan aktarma istasyonunu bu kadar kritik bir görevde iken babanı seçmediler diye mi geç açılmasını sağladın? Bunu Kuyucaklılara ceza olsun, daha çok maddi zarara uğrasınlar diye mi yaptın?

2015 yılında yaptığın bir paylaşımda, “Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak Nazilli ve çevresi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ni hayata geçiriyoruz” demişsin. Aradan kaç yıl geçmiş, hani nerede övünçle paylaştığın tesisler? Bu tesis Nazilli’ye neden yapılmıyor?

Bu günkü yazımızı, sarı saçlı mavi gözlü başbuğun sözü noktalayalım.

“İHANETİN NEDENİ OLMAZ. ER YA DA GEÇ CEZASI OLUR..”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!