Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Aydın Valisi değişecek mi?

Aydın Valisi değişecek mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanacak valiler kararnamesiyle 28 şehirde değişim bekleniyor. Bu kapsamda Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın da değişeceği söyleniyor. Vali Canbolat, yerel yönetimler ile ilgili çeşitli konularda ortaya atılan iddialar, suç duyuruları ve müfettiş incelemeleri sonucu oluşturulan raporları sonuçlandırmayışı konusunda da eleştiriliyor.

Aydın Gazetesi’nin haberine göre;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanacak valiler kararnamesi merakla bekleniyor. 10 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan kararname ile 57 ilin valisi değiştirilmiş, 16 ilin valisi ise ‘vali-mülkiye başmüfettişliği’ görevine getirilmişti. Aydın’dan 10 Temmuz 2024’te Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ valiliklerine yeni isimler atanmıştı.

Vali Canbolat gidiyor mu?

Yayınlanacak kararname ile Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın da görev yerinin değiştirileceği söyleniyor. Genel ve yerel seçim performansı not edilen, siyasi kulislerde makamından çıkmadığı ve çalışmadığı konuşulan Canbolat’ın yeni kararname ile görev yerinin değişeceği ifade edildi.

Eleştirilerin hedefi olmuştu

Bursa’dan Aydın’a atanan Canbolat, AK Parti içinde yerel seçimlerde Aydın’a gelen ve Atatürk Kent Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katılım sağlanması için ilçe kaymakamlıklarına ve muhtarlıklara otobüs, minibüs kaldırılması için ödenek göndermemek ve destek sağlamamakla eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

“İktidar vekilleriyle arası bozuk”

AK Parti’ye ve valiliğe yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Aydın Valisi Yakup Canbolat ve iktidar partisi milletvekillerinin arası açık. Vali ile yeterli diyalog kuramayan vekillerin bu konuda serzenişlerini ilgili makama ilettiği konuşuluyor.

Raporlar sonuçlanmıyor mu?

Vali Canbolat, yerel yönetimler ile ilgili çeşitli konularda ortaya atılan iddialar, suç duyuruları ve müfettiş incelemeleri sonucu oluşturulan raporları sonuçlandırmayışı konusunda da eleştiriliyor. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!