Aydın
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’den açıklama

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’den açıklama

  • Aydın İl Milli EğitimMüdürlüğünce 2023-2024 eğitim öğretim yılı için ilde öğrenim gören tümöğrencilere ders zilinin çaldığı ilk hafta 1 milyon 677 bin 709 adet ücretsizders kitabı dağıtımı yapıldı. Ayrıca 8 ve 12. sınıflara yönelik sınavhazırlıkları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 235 bin 34adet kaynak kitap da öğrencilere yine ücretsiz olarak verildi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Aydın İl Milli EğitimMüdürü Süleyman Ekici,  “Bakanlığımızınöğrencilerimizin istifadesi için ücretsiz olarak sunduğu ders ve kaynakkitapları, onların eğitiminde tüm gereksinimleri karşılayacak düzeydedir. Buçalışma, çocuklarımızın başka kaynaklara yönelmelerini ve ailelerimizin maddikülfete girmelerini önlemekte; öğretmenlerimizin ortak paydada buluşarakbilgilerini aktarabilmelerine olanak sağlamaktadır” dedi.

EBA VURGUSU

Yapılan açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitaplarıve Eğitim Araçları Yönetmeliği ile bakanlığımızın 21 Eylül 2023 tarihli ve84742588 sayılı yazısı gereğince Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitimkurumlarında okutulmak üzere Bakanlıkça temin edilecek ders kitabı ve diğereğitim araç-gereçlerinin niteliklerinin Türk milli eğitiminin genel amaç vetemel İlkelerine uygun olarak belirlenmesi, değerlendirilmesi, kabulü, uygunluksüresi, ilanı, yayımlanması ve dağıtımına ilişkin hususlar yer almakta veMüdürlüğümüz tarafından bu doğrultuda iş ve işlemler yürütülmektedir.Öğrencilerimizin günümüz iletişim çağında dijital ortam üzerinden kolaycaerişim sağlayabilmelerine olanak tanıyan; öğretim programlarında yer alankazanımları destekleyecek mahiyette Bakanlığımız ilgili birimlerince yaş/sınıfseviyesine uygun olarak hazırlanan yardımcı kaynaklar ve elektronik eğitimiçerikleri de ayrıca https://www.eba.gov.tr adresinden temin edilebilmektedir”denildi.

“ÖĞRENCİLER EK KAYNAKKİTAP ALMAYA MECBUR BIRAKILAMAZ”

Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim AraçlarıYönetmeliğinde “Öğrencilere Aldırılamayacak Kitaplar” başlığı altındaki 32.maddede “Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğereğitim araçları öğrencilere aldırılamaz” hükmünün hatırlatıldığı açıklamada,“Bu hükme göre Bakanlığımıza bağlı okullarda öğrenim gören öğrenciler herhangibir ek kaynak kitap almaya mecbur bırakılamaz. Milli Eğitim Bakanlığımızın,velilerimize maddi külfet getirmesine neden olabilecek uygulamaların önünegeçmek adına konu hakkındaki hassasiyeti tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir.Eğitimde fırsat eşitliğinin gereği olarak her platformda bu hassasiyetgözetilmektedir. Bakanlığımıza bağlı kurumlarda görev yapan öğretmenlerimiztarafından hazırlanan kaynak kitaplarımız ile birlikte hem üniversite hem deLGS sınavlarına girecek öğrencilerimiz farklı bir ek kaynak kitaba ihtiyaçduymadan sınavlara hazırlanabileceklerdir” denildi.

Açıklama şu ifadelerle sonlandı:

“Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim AraçlarıYönetmeliğinde açıkça belirtildiği üzere ilimizde yer alan okullarda ek kaynakkitap alımına dair velilere yönelik maddi külfet oluşturulacak herhangi birgirişimde bulunulamaz. Bu konuda Bakanlığımızın kesin hükmü bulunmakta olupMüdürlüğümüzce öğrenci ve velilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına her türlüönlem alınmaktadır. Çocuklarımızın eğitime erişim olanaklarının her şeyden öncegeldiğinin bilinciyle; kaliteli, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışıçerçevesinde Bakanlığımızın hükümleri doğrultusunda başka hiçbir kaynak kitapve materyale ihtiyaç duyulmaksızın eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinoktasında gayretlerimizin tüm kamuoyu tarafından bilinmesini arzu etmekteyiz.Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilecek yegane güççocuklarımızın alacakları kaliteli eğitimden gelecek olup, öğrencilerimizin heralanda her zaman ve her şartta destekçisi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzdaima görevinin başındadır.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!