Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

AYDIN GÜNDEM’E YAPILAN SALDIRI

AYDIN GÜNDEM’E YAPILAN SALDIRI
8 yıldır internet ortamında yayın yapan Aydın Gündem web gazetesi Aydın Sağlık kurumları içinde yuvalanan “paralel yapı”nın sinsi planları ile susturulmaya çalışılmıştır.

8 yıldır internet ortamında yayın yapan Aydın Gündem web gazetemiz Aydın Sağlık kurumları içinde yuvalanan “paralel yapı”nın sinsi planları ile susturulmaya çalışılmıştır. Yaklaşık 20 gün önce gerçekleşen “kirli oyun”un altından Sağlık-Sen Aydın Şubesi’nin parmağı çıkmıştır.

Aydın’daki sağlık kurumları içinde yuvalanan bu yapı son aylarda yaptığımız haberlerden rahatsızlık duymuş ve Aydın Gündem Haber Sitemizin domain yetkilisine kadar ulaşarak kamuoyunun gerçekleri öğrenmesinin önünü kesmeye çalışmışlar, bunda da geçici bir süre başarılı olmuşlardır.

Bununla da kalmayıp, “Aydın Gündem” adımızı kullanma cüretini göstererek kamuoyunda kafa karışıklığı yaratılmaya çalışılmıştır. İnternet ortamında “Aydın Gündem” haber sitemizde yayınlanan haber ve yazıları takip etmek isteyen okuyucularımız üzerinde sanki bizler yeni bir yenilenme içindeymişiz gibi “algı” yaratılarak İmtiyaz Sahibi Yalçın Yıldırım olan gerçek Aydın Gündem devre dışı bırakılmak istenmiştir.

Biz bu konuda hukuki süreci başlattık. Sağlık kurumları içinde yuvalanan bu paralel yapı ile mücadelemiz devam etmektedir. Yukarıda kısaca anlatmaya çalıştığım olayın altından Sağlık-Sen Aydın Devlet Hastanesi Temsilcisi ErdemÖzcan’ın parmağı çıkmıştır.

Aydın Gündem,http://aydingundem.net adresi üzerinden yoluna devam etmektedir. 8 yıldır Aydın kamuoyuna nasıl doğru haberleri verdiyse yine aynı şekilde doğru haberleri vermeye devam edecektir. Olayların üzerine cesaretle giderek, kamu kurumları içinde yuvalanan, kamuya zarar veren anlayışın gizli yönlerini açığa çıkarmayı sürdürecektir. Halkın haber alma özgürlüğünü engellemeye çalışanlar emellerine ulaşamayacaklardır.

Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, Aydın Gündem okuyucuları bu tür sinsi planlara pabuç bırakmayacaktır.

* * *

Aydın Gündem üzerinde neden bu kirli oyun oynandı okuyucularımıza hatırlatmakta yarar görüyoruz.

Bildiğiniz gibi Aydın’daki sağlık kurumları içine yuvalanan ve devletin imkânlarından nemalanan “paralel yapı” yaptığımız haberlerden rahatsız oldu. Gerçeklerin su yüzüne çıkması önlemek için de akıllarınca Aydın Gündem’i susturacaklarını sandılar.

Bu gün bizi sindirmeye çalışanlar, yıllardır Aydın hastaneleri içinde hep aynı yöntemi kullandılar. Korku, gözdağı ve sindirme yöntemlerini kullanarak varlıklarını sürdürdüler. Kurdukları kirli çıkar ilişkileri ile mal varlıklarını arttırdılar.

Aydın Gündem’e oyun oynayanlar, pislikleri ortaya çıkmasın diye çabalıyorlar ama nafile… Pisliklerinin üzerini örtemeyecekler, açılan soruşturmalar gerçeklerin su yüzüne çıkmasını sağlayacaktır. Aydın Gündem doğru bildiklerini http://aydingundem.net adresinden yazmaya yine devam edecektir.

Aydın Gündem’i susturmaya çalışan bu “paralel yapı”nın sağlık kurumları içindeki direnci bir bir kırılıyor. Yuvalandıkları yerlerde yaptıkları pislikler açığa çıkıyor. Bu gün Aydın Gündem üzerinde sinsi planlarını devreye sokanlar, Sağlık-Sen Aydın Şubesi delege seçimlerinde de aynı yöntemi kullandılar, seçimlere “hile” karıştırdılar. Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesi bünyesinde kurdukları “dernek” ile kafeteryanın ihale bedellerini, otopark paralarını iç etiller, otomasyon sistemi üzerinden nemalanıp beslendiler. 3 ton mazotun parasını da buharlaştırdılar. Doğrudan temin yöntemi ile yapılan alımlarda yüksek fiyatlarla alımlar gerçekleştirip mal varlıklarını arttırdılar.

Yaptığımız haberler ile “paralel yapı”nın 82. Yıl Atatürk Devlet Hastanesi içindeki etkileri görevden almalarla kırılırken, şaibeler hakkında da Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Cumhuriyet Baş Savcılığınca soruşturma açıldı.

Şimdi sıra “paralel yapı”nın Aydın Devlet Hastanesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü içindeki uzantılarına geldi.

Aydın Devlet Hastanesi içinde;

Başhekim Niyazi Kocakaplan, Başhekim Yardımcısı Teoman Karadağ, Sağlık-Bakım Hizmetleri Müdürü Sema Suçeken ve Sağlık-Sen Temsilcisi Erdem Özcan kurdukları iş birliği ile paralel bir yapı oluşturmuşlardır. “Paralel yapı”nın öncüleri konumundaki bu dörtlünün hastane içinde “görevini kötüye kullandıkları” iddia edilmektedir. (Not: Burada adı geçen Erdem Özcan ile Aydın Gündem’i sabote eden Erdem Özcan aynı kişilerdir.)

Yukarıda isimlerini yazdığımız dörtlünün işbirliği ile yıkımına karar alınan eski Doğumevi’nin onarımı için harcanan paraları “paralel yapının” uzantılarına gelir olarak döndürdükleri iddiası vahimdir. Doğumevi onarımı için harcanan paralar kime gitmiştir? Bu soru cevaplanmalı, gerçek açığa çıkarılmalıdır.

Erdem Özcan, Aydın Devlet hastanesinde kullanılan ameliyat sarf malzemelerinin sorumlusu olarak görev yapmakta iken;

Aydın Devlet Hastanesine alınan ameliyat sarf malzemelerinin yüksek bedeller ödenerek alındığı iddiaları araştırılmalı, bu alımların hangi firmalardan yapıldığı mercek altına alınmalıdır. Ayrıca yüksek bedelle alınan sarf malzemelerinin farkı kimlere gitmektedir, soruşturulmalıdır.

Bir başka iddia şudur:

Aydın Devlet Hastanesi’nde çalışanlar, üzerlerinde kurulan baskılardan oldukça rahatsızdır. Hür iradeleri ipotek altındadır. Sağlık-Bakım Hizmetleri Müdürü Sema Suçeken yöneticilerden aldığı direktiflerle çalışanlar üzerinde aşırı baskı oluşturmaktadır.

Hastane Başhekimi Niyazi Kocakaplan, Yardımcısı Temoan Karadağ’ın Sağlık-Sen Başkanı A. Baki Karaer ile kurduğu yakın işbirliği ve baskılar hastane çalışanlarının motivasyonunu ve verimini düşürmektedir. Bu duruma “dur” diyecek merci yok mudur?

Bitmedi ama şimdilik bu kadar…

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!