Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Aydın BŞB’nin imar yönetmeliği baştan savma…

Aydın BŞB’nin imar yönetmeliği baştan savma…
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Yönetmeliği 2 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Aydın’a hayırlı olsun. Ancak yayınlanan İmar Yönetmeliği alel acele düzenlenmiş bir yönetmelik tipidir.

Mimarlar Odası Aydın Eski Temsilcilerinden Mimar Yalçın Yaşan Aydın BŞB İmar Yönetmeliği’nin Resmi Gazete’de yayınlandığı ancak bu yönetmeliğin baştan savma düzenlenmiş bir yönetmelik tipi olduğuna dikkat çekti.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/09/20240901-1.htm

Yalçın Yaşan konu hakkında şunları kaydetti:

“Şöyle ki, bu yönetmelikle Aydın İlinin imar sorunu çözümlenemez, daha karmaşık daha da grift düzenlemeler ortaya çıkarır. Sonuçta vatandaşlarımız ve yatırımcı kuruluşlarımızın istek ve arzuları yeterince düzenlenemez görüşündeyim. Köylerimiz İmar Planı içine alındığından bu bölgelerin revizyon imar planları tam düzenlenemedi. O.S.B’lerdeki yatırımcı kuruluşların şikayetleri devam ediyor. Bunlar imar planları ile uyumlu hale  getirilmeli, bilhassa ulaşım yol düzenlemeleri planlarla tam bütünlük sağlanmalıdır. 1. Deprem Bölgesi olan kentimizdeki acilen yapılması gereken idari yapıların henüz yer tesbitleri dahi yapılmamıştır. BU SEBEPLEDİR Kİ REVİZYON İMAR PLANLARI 2017 DEPREM YÖNETMELİĞİNE GÖRE TAM OLARAK DÜZENLENMESİ YAPILMAMIŞ İKEN  BÜYÜKŞEHİR İMAR YÖNETMELİĞİ YENİDEN GOZDEN GEÇIRİLMELİ, UYGULANABİLİR BİR SİSTEM İÇİNDE DİDİK DİDİK İNCELEMELER İLE DÜZENLENMESINDE FAYDALI OLUR DÜŞÜNCESİNDEYİM.

Çok gecikmiş bir konu. Aydın’da öncelikle kırsal mahallelerin imar planlarının yapılması lazım. Bu yönetmelik çok özel hükümler getirmiyor. İşi zorlaştırmaktan başka faydası yok.

Yeni imar yönetmeliği uygulanması Aydında birtakım zorluklar çıkarır. Mevcut imar planlarında bu uygulamaları yapmak bilhassa köy yerleşim alanlarında kaçak yapılaşmayı önlenemez. İmar Yönetmeliği’nin yeniden revizyon edilmesi şarttır.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!